Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam !

Wóz należał do 10 Pułku Strzelców Konnych .

Przedstawiam świeżo ukończony model ( no może 3-dniowy)Skala oczywiście 1/72 .Jako bazę tzn dół i górę kadłuba wykorzystałem z revella . Reszta (wyposażenie ewakuacyjne ) wykonane z płytek plastikowych i pręcików evergreena czy jakoś tak

Największe jaja miałem z imadłem na przodzie kadłuba

budując tego ARV wzorowałęm się na jednym dostępnym mi zdjęciu polskiego wozu .Mianowicie fotkę znalazłem w książce "Od Acromy do Zwycięzcy " -numeru nie pamiętam .Korzystałem również z artykułu umioeszczonego na armoramie oraz publikacji o Czeskich siłach zbrojnych .Ufff.. ale poemacik

Zapraszam do oglądania

DSC00418.jpg

DSC00416.jpg

DSC00397.jpg

DSC00396.jpg

DSC00393.jpg

DSC00244.jpg

DSC00214.jpg

DSC00213.jpg

DSC00211.jpg

DSC00207.jpg

DSC00196.jpg

W zdjątkach gdzieś pojawił się Scammell Sv /2s -niebawem również galeria

Edytowane przez Gość
Napisano

Szczęka mi wypadła i jeszcze jej szukam. Jak dla mnie bomba. Skala jak mnie mam 1/72. Scammell też super. Czego takich rzeczy nie produkują 1/35. Jeszcze raz gratuluję pięknego modelu i zapraszam na V Lubelskie Spotkania Modelarskie. Będzie można na żywo obejrzeć..

Napisano

Miło mi , że się podoba .Niestety w Lublinie nie będę .Jeśli będzie można zobaczyć to ~ przypuszczam , że w Maju we Wrocławiu

Napisano

Witam

. Czego takich rzeczy nie produkują 1/35.

Ja bym zadał pytanie, dlaczego już nie produkują.

Scammell Pioneer SV/2S Recovery Vehicle robił w 1/35 Accurate Armour

http://www.hlj.com/product/ACMK101

A konwersje na Cromwella ARV robi Legend w 1/35.

http://www.hlj.com/product/LEGLF1002

Wracając do maleństw to najbardziej podoba mi się Scammell.

Sam go dłubie sobie powoli w 1/35

Pozdrawiam

Jacek

Napisano

model piękny i ciekawy oraz dobrze zrobiony. chyba nie widziałem jeszcze tego pojazdu w 72. tylko gdzie nasi pancerniacy zakosili łańcuch od kotwicy Bismarcka? duże brawa.

Napisano

Hej !

Co do łańcucha to on nie jest na stałe -wystarczy wyciągnąć szekle Jest to druga pozycja co do wielkości z rb model -może poprostu tak wyszło po zbliżeniach

Dzięki za komentarze pozdrawiam !

Napisano
Witam

. Czego takich rzeczy nie produkują 1/35.

Ja bym zadał pytanie, dlaczego już nie produkują.

Scammell Pioneer SV/2S Recovery Vehicle robił w 1/35 Accurate Armour

http://www.hlj.com/product/ACMK101

A konwersje na Cromwella ARV robi Legend w 1/35.

http://www.hlj.com/product/LEGLF1002

Wracając do maleństw to najbardziej podoba mi się Scammell.

Sam go dłubie sobie powoli w 1/35

Pozdrawiam

Jacek[/q]

I może dobrze że nie robi, bo za tę cenę to nie stać mnie.

Napisano

"This is an excellent multimedia full kit of the British Scammel Pioneer SV/2S Recovery Vehicle, featuring resin, metal, and photo-etched parts, plus decals and comprehensive assembly instructions."

No więc tyle co model z dokupionymi dodatkami.

• 2 weeks later...
Napisano

Hubert, kolegów(mniej bądź bardziej) ponoisło z oceną, ja jednak nieco skrytykuję.

Bardzo chciałbym poprawy wyposażenia, głównie dodatków drewnianych - ich kolor mysi, słomkowy byłby bardziej accurate by me, może kilka wymienionych desek w skrzyniech, wiesz..."takiecoś".

Fakt, KETA nieco przeskalowana...ale ten skamel...to AŁA...ma wszystko, poza łokciem na światłach...to mocne umcy, umcy paca, paca...w trasie tak 3mać!

Wuwua.

Napisano

Witam !

Nie bardzo zrozumiałem ostatni akapit -powaga A co się tyczy cromwella -miło mi było przyjąć słowa krytyki od kogoś na wysokim poziomie Jak dojdzie reszta farb to postaram się ''powyciągąć'' el. drewniane

PS po południu wstawie obiecaną fotkę z budowy