knightrider Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Witam, po trudach zdobycia tego oto modelu. W takim oto stanie. Od pana przemekgksw3 który sprzedał mi go za niewygórowaną kwotę 20zł. Następnym krokiem było czyszczenie, montarz, malowanie i brudzenie. Z modelu jestem nie do końca zadowolony, bo nałożyłę zagrubą warstfę farby i popełniłem kilka baboli (np. Nie udało mi się wyszlifować pęknieńcia lufy, bo przy szlifie znowu odpadała). Proszę komentować . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil zoszak Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 ten model to babol... Zrób go jeszcze RAZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Dobrze że go zrobiłeś, u mnie stał by tylko na półce i kurzył się, a tak masz uzupełnienie kolekcji Z tą lufą to spróbuj ją nawiercić i wstawić w środek cieniutka igłę, albo zastąpić ją wykonaną całkowicie z igły z plastikowym hamulcem, to co jest teraz psuje wygląd modelu Mogłeś też przykryć czymś miejsce po brakującym elemencie kadłuba, widać klej którym był kiedyś przyklejony, myślę że kanisterek załatwił by sprawę. Jestem ciekawy czy zgadniesz z jakiego modelu są dodatkowe gąsienice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knightrider Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 pzkpfw III Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 pzkpfw III Nie podpowiem że był w skali 1:35 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knightrider Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 tks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Zgadłeś, to chyba jedyny pojazd w którym gąsienice w 35 są tej samej wielkości co w większości 72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Lufa wygląda masakrycznie. Km w przedniej płycie ułamany, brak lamp, brak anteny, na skrzynkach resztki kanałów wlewowych. Tak jak mówiłem - sklejanie modelu w trzy dni kończy się źle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Lufa masakra. Brudzenia słabe,model wygląda jakbyś go popaćkał pędzlem gdzie popadnie. Świeci się miejscami, ale to może wina zdjęć. Zrób go jeszcze raz i postaraj się bardziej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K. Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 A mówiłem, żebyś porządnie wymył model ze starej farby? Ciągle widać resztki starej warstwy(bo wątpię, że to Tobie się tak pomarszczyła farba) Więcej staranności, przecież to nie kwestia umiejętności, tylko chęci i cierpliwości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_gnr Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 przepraszam za szczerość ale dla mnie model 'przed' i 'po' prezentuje ten sam niski poziom, nie ma wlasciwie czego pokazywac publicznie, plus jest taki ze dostajesz rady i uwagi na przyszlosc. Ja tez zycze szlifowania warsztatu, cierpliwosci i dokladnosci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts