Rad Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Witam, od jakiegoś czasu obserwuję sobie forum ale jest to mój pierwszy temat także wypadało by się przywitać Jestem Radek mam 18 lat i od jakiś 3 lat "bawię" się w modelarstwo :P Chciałem pokazać wam mój pierwszy model w którym wykorzystałem parę nowych jak dla mnie technik modelarskich, wash pigmenty wiadomo o co chodzi Jak już pisałem robiłem to pierwszy raz także proszę o wyrozumiałość, konstruktywna krytyka zawszę się przyda teraz pare zdjęć: http://i451.photobucket.com/albums/qq235/Sustman/IMG_6598.jpg?t=1280775437 http://i451.photobucket.com/albums/qq235/Sustman/IMG_6596-1.jpg?t=1280775437 http://i451.photobucket.com/albums/qq235/Sustman/IMG_6608.jpg?t=1280775439 http://i451.photobucket.com/albums/qq235/Sustman/IMG_6606-1.jpg?t=1280775440 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBat Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 proszę o wyrozumiałość Daj spokój, model jest świetny! Bardzo mi się podoba. Ładnie położona farba, wash z wyczuciem, no i wkomponowujące się w całość pigmenty. Mógłbyś napisać jak kładłeś pigmenty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Elegancki! Powtórzyłbym jeszcze raz to co kolega wyżej napisał, ale po prostu napiszę - gratuluję! A z obowiązku, proszę Cię na przyszłość zapoznać się z regulaminem wstawiania zdjęć na forum Najlepiej 800 pikseli szerokości w pełnym rozmiarze na forum (a nie linki) albo miniaturki prowadzące do pełnego rozmiaru (tylko sensownego, ~1600 px szerokości, a nie 12megapikselowe kobyły ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 No jak na trzy lata w modelarstwie model naprawdę świetny już czekam na kolejne projekty. Może taka mała rada, następnym razem pomaluj czarną farbą krawędzie szybek i reflektorów, będzie dużo lepiej. Aha no i końcówki tych patyków na błotnikach (nie mam pojęcia jak się to nazywa ) na biało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szlachcik1 Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 ładnie przykurzony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Trzeba przyznać ciekawy model oby tak dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek14147 Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Muszę powiedzieć, że bardzo niechętnie oglądam galerie w których zamiast zdjęć są podane tylko linki, ale pozytywne komentarze kolegów przede mną przekonały mnie, żeby w nie kliknąć i powiem szczerze, że naprawdę bardzo fajny model ukazał się moim oczom. Widać, że robiony z głową i ja nie mam się tutaj do czego przyczepić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rad Posted August 3, 2010 Author Share Posted August 3, 2010 Co do zdjęć wybaczcie na pewno się podporządkuje następnym razem Dzięki za rady i opinie, co do pigmentów to najpierw malowałem powierzchnie które chciałem ubłocić wikolem rozcieńczonym wodą następnie posypywałem ziemią przywiezioną z mojej wycieczki na wieś :P gdy wszystko wyschło nabierałem pigmenty na pędzelek i nanosiłem na ziemię cieniując nią w ten sposób potem tylko zalałem fixerem żeby utrwalić i gotowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 Fajny model. Mógłbyś tylko szyby przykurzyć. Poza tym super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gizmo1986 Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Bardzo ładny model, trzeba przyznać Do pełni szczęścia brakuje pomalowanych uszczelek szyb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Model FAN Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Bardzo fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts