Jump to content

Kolejny T-72 do kolekcji

Zamir
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Ja z kolejnym t-72 tym razem z ERA. Model to Zvezda 1:35 do tego blaszki z Eduarda. Ostatnio spodobały mi się współczesne tanki i dlatego na biurku wylądował kolejny t-72 (tamiyka). Mam zamiar zrobić go w malowaniu irackim.

5103c0204e4a69ddmed.jpg 78ae759479e9aa00med.jpg

6d4bd8a741c00b99med.jpg 8ce74274be31a777med.jpg

Pozdrawiam i nie bijcie mocno

Edited by Guest

eeee ladny jest ! Pewnie koledzy pancerniacy beda mieli jakies uwagi, ale mi sie podoba. Duzy plus za ladna i estetycznie zrobiona podstawke - pancerka az sie prosi o taki dodatek. Niestety czesto-gesto w naszym kraju modelarze zapominaja o tym szczegole...

Pozdr.

Pawel

Dobrze, że sobie zrobiłeś takie przetarcie na Dragonach/Zvezdach. Jak zabierzesz się za Tamke to zobaczysz, że niby to ta sama siedem-dwójka a różnica w modelach to przepaść .

Sam model sprawia miłe wrażenie, podobnie jak bardzo ciekawa podstawka, jeśli mogę się do czegoś przyczepić to wkm jest źle pomalowany i nie widzę washu (na takim wozie, gdzie wszędzie masz te kostki i rowki to aż się prosi żeby go złoszować i to porządnie). Jest jeden element, który mi się strasznie podoba: drewniana bela do wyciągania z błota - absolutnie zaje...a! Napisz co i jak, też bym chciał coś takiego umieć robić.

Dzięki za uwagi i pochwały.

drewniana bela do wyciągania z błota - absolutnie zaje...a!

A belka .... Kiedyś senior robił porządki na włościach i poprzycinał kilka dąbków. No to ja wziąłem se do domciu parę gałązek a nuż się przydadzą. I taką dębową gałązkę okorowałem i potraktowana/wtarłem farbę olejną (jakiś brąz).Zostawiłem na trochę by farba "wżarła się" w belkę, wytarłem nadmiar i zostawiłem do wyschnięcia. Z washem się poprawię

jak zrobiles podloze na podstawce ??

Podłoże to najzwyklejsza plastelina pokryta wikolem (lekko rozcieńczonym) na to piasek, trochę posyki , trawki elektrostatycznej i na koniec pigmenty Talen.