okonek Napisano 28 Lutego 2006 Share Napisano 28 Lutego 2006 (edytowane) Czesc. Nie ma na co czekac wiec postanowilem , ze moje maluchy bede robil jednoczesnie. Czasami trzeba poczekac az farba wyschnie a w tym czasie mozna juz podlubac przy innym modelu. Tak wiec kolejny z floty - Krazownik rakietowy projektu 1164 Slava. Napisalem Slava ale nazwy jeszcze nie wybralem Dlugosc - 265,7 mm Szerokosc - 30 mm Ilosc czesci - 264 PS.W drodze kolejne modele Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Lutego 2006 Autor Share Napisano 28 Lutego 2006 (edytowane) Teraz maly in-box Gorna ramka wystepuje dwa razy. Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origami Napisano 28 Lutego 2006 Share Napisano 28 Lutego 2006 Długość - 93 cm Szerokość - 10,5 cm Ilość części - 264 000 ... tyle mogłaby mieć wersja w 1:200 tak sobie przeliczam, bo to jeden z moich ulubionych okrętów floty CCCP. Znając Twój warsztat, bedzie na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Lutego 2006 Share Napisano 28 Lutego 2006 Długość - 93 cmSzerokość - 10,5 cm Ilość części - 264 000 ... tyle mogłaby mieć wersja w 1:200 tak sobie przeliczam, bo to jeden z moich ulubionych okrętów floty CCCP. Znając Twój warsztat, bedzie na co popatrzeć. A czy wogóle bywają takie okręty w skali 1:200 i większej bo mi się cosik marzy jakiś okręcik co by miał z półtora metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Lutego 2006 Autor Share Napisano 28 Lutego 2006 (edytowane) A czy wogóle bywają takie okręty w skali 1:200 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=108 Edytowane 15 Maja 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origami Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 Ten w linku stał się już niemal klasyką, no ale półtora metra to on mieć nie będzie. Osobiście wątpię, by jakaś firma odważyła się wydać w 1:200 z plastiku coś wiekszego niż niszczyciel, choć moge się oczywiście mylić, co uczyniłbym z radością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 Jest Shinano w skali 1:200! Ale nie pamiętam jakiej firmy... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 okonek marynarzu słodkowodny co sądzisz o skali 1/700. Dużo można z takiego maleństwa wyciągnąć ? Bo to raczej chyba taka makietka jest. Widziałem kilka niedrogich Revelli w 1/700 ale szczerze mówiąc mam wątpliwości czy nie nazbyt uproszczone a budzą zainteresowanie bo to drugowojenne sławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Marca 2006 Autor Share Napisano 2 Marca 2006 okonek ........ co sądzisz o skali 1/700. Dużo można z takiego maleństwa wyciągnąć ? Poczekamy, zobaczymy To moje pierwsze takie maluchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 26 Marca 2006 Share Napisano 26 Marca 2006 ...TUTAJ... jest nieco zdjęć tego okrętu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 29 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Kurna juz troche czasu minelo wiec chyba zaczynamy bawic sie dalej Musze sie troche usprawiedliwic co do przerwy w relacji. Liczylem na to, ze jakas firma wyda blachy do tego modelu ale moje poszukiwania nie daly rezultatu. Zdecydowalem sie wiec kupic blaszki Gold Medal Models dedykowane dla Kirova, Sovremennego, Udaloya i Krivaka. W wiekszosci to anteny, radary i maszty. Relingi zalatwil mi Wojtek wiec powinno byc wszystko. Jak cos to sie dorobi albo dokupi. Na pierwszy ogiem poszla czesc nawodna kadluba. Jak widac bardzo prosta. Dwie czesci: poklad i burty od dzisiaj sa juz jednym Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 29 Sierpnia 2006 Share Napisano 29 Sierpnia 2006 Spory, jak na taką skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 29 Sierpnia 2006 Share Napisano 29 Sierpnia 2006 No wreszcie , nie mydl mi tu oczu blaszkami ... Leniuchu , do roboty by nam dział nie zmarniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 29 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Ze wzgledu na okres jaki ma przedstawiac okret tej klasy oraz flote, do ktorej byl przadzielony model bedzie nosil nazwe"Маршал Устинов" i jak pomogl mi to ustalic Grzegorz numer burtowy 088, ktory nosil w 1988 roku Mala ciekawostka: Marynarze z tego okretu nosza takie oto naszywki Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Poklad juz pomalowany bazowym kolorem czyli brazowo-czerwonym Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Września 2006 Autor Share Napisano 3 Września 2006 (edytowane) Witam. Dzisiaj pomalowalem czesci nabudowek i innych dupereli na pokladzie Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Września 2006 Autor Share Napisano 5 Września 2006 (edytowane) Powoli zaczynam sie bawic z tym co trafi na poklad Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Września 2006 Share Napisano 5 Września 2006 Zrobił Ci się Jędruś zaciek na ścianie nadbudówki, ale pewnie w tej skali na żywo jest niewidoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Września 2006 Autor Share Napisano 5 Września 2006 ..... ale pewnie w tej skali na żywo jest niewidoczny. Na szczescie jest tak jak mowisz. To miejsce i tak bedzie potem czesciowo przysloniete wiec pewnie dlatego go nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Listopada 2006 Autor Share Napisano 1 Listopada 2006 (edytowane) Witam. Czas i tu troche podzialac. Kadlub i nadbudowka gotowa wiec trzeba bylo je polaczyc. Na boki nadbudowki trafily poklady obslugi wyrzutni. Potem przyszedl czas na podstawy silosow. Pewna fotka orginalu zwrocila moja uwage na to czego nie widac zawsze na innych. Sa to porecze na tych wlasnie podstawach. Na tyle wiec na ile pozwala wielkosc modelu zostaly dorobione. Dodatkowo naciolem skalpelem imitacje drabinek. Wyszly chyba troche przeskalowane i dodatkowo jedna nadaje sie do wymiany Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Listopada 2006 Autor Share Napisano 2 Listopada 2006 (edytowane) Hmmmm.... jakos wciaga mnie ostatnio ten modelik i dzialam dalej. Przybyly silosy rakiet SS-N-12, dzialo AK-130 i mniejsze AK-630 oraz wyrzutnie RBU-6000 plus pare pomostow na pierwszym maszcie i bokach nadbudowki Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Listopada 2006 Autor Share Napisano 5 Listopada 2006 (edytowane) Kolejne prace i uwaga blad w modelu Odkrylem go dosc przypadkowo lukajac na fotki orginalu. Pomimo, ze robilem to wiele razy jakos uszlo wczesniej mojej uwadze. Na szczescie nie bylo za pozno aby to poprawic, Do rzeczy: Na okrecie wystepuja dwie wysepki na ktorych umieszczone sa poklady ratowniczo- opeletkowe (moja nazwa). W modelu ich pozycje ustalaja wypuklosci na pokladzie glownym pomocne przy ich montazu. Niestety sa za bardzo oddalone od burt aby potem wysepki stykaly sie z burtami jak to jest w orginale: Durny zamontowalem oczywiscie je wstepnie na tych wypuklosciach przez co oddalone byly od burt tak jak juz pisalem: Po podniesieniu pokladu, odklejeniu wysepek , usunieciu wypuklosci i ponownym ich zamocowaniu wyglada to tak : Moja propozycja - usunac wstepnie te wypuklosci i mocowac wysepki juz po zamocowaniu ich pokladow Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 spryciula z Ciebie Jędrek ps. swoją drogą uwaga cenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Te szare łabki, co wystają w pobliżu - nie, nie powiem jak co, wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Listopada 2006 Autor Share Napisano 8 Listopada 2006 (edytowane) Czesc. Myslalem, ze po masztach Udaloy-y nic juz mnie nie zaskoczy w fototrawkach ale to co przezylem dzisiaj przy skladaniu radaru dalekosieznej obserwacji lotniczej (555,6 km ) MR-800 Voshkod przeszlo wszelkie oczekiwania. Wykonczony juz bylem psychicznie po tej wiekszej siatce a tu jeszcze wyprofilowanie tylnej na ksztalt lyzeczki i do tego razy dwa bo radar sklada sie z dwoch takich siatek nalozonych na siebie. Razem cztery godziny roboty i oczyska do wymiany Malowany wstepnie i juz po montazu na szary kolor. Na koniec przybrudzony czarnym matem tak jak to pokazuja fotki z 1988-89 roku. Tyl calkowicie a przod tylko czesciowo, gdyz tylko w czasie pracy byl narazony na kontakt ze spalinami. PS. Na samej gorze widac dwa dzy...... i maja tam byc. To nie blad w wycinaniu Edytowane 26 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi