Mark666 Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Cześć. Dziś przyszły naklejki. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 To czekamy na kontynuację relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Potwierdzam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Grube są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Troszke grube ale na model się nadają. Zerknij do mojej galerii mam je na dafie także do Lukasa za co mu dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Lutego 2012 Autor Share Napisano 7 Lutego 2012 Z tego co już widziałem to folia jest cieniutka, po bezbarwnym nie powinna być widoczna. Ale jeśli nawet , to przecież w dzisiejszej dobie malowanie pojazdów odchodzi do lamusa---- no poza show-truckami , ale to inna bajka. Dziś wszystko się okleja wysokiej jakości folią, bo są już możliwości druku wielkoformatowego , a i oklejenie takiego np. Neoplana to kwestia pracy 4 ludzi przez 4-5 godzin i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Ja bezbarwnego nie kładłem i powiem ci że jestem bardzo zadowolony, nawet mam taką maksymalnie cieniutką otoczke rąba na owiewce też sie trzyma i jest ok, a przejście nie jest wogóle widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Często na zbliżeniach widzę, że takie naklejki odklejają się lub kruszą. Mówię tu o prawdziwych ciężarówkach. Jeden projekt mi stoi przez maskowanie, a dwa kolejne są w głowie, może się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Lutego 2012 Autor Share Napisano 8 Lutego 2012 Za pewne. Ale to już zależy od zamawiającego oklejanie. Kiedy wybiera się taniej to tak jest. Duże znaczenie mają myjnie. Tak naprawdę to pojazd powinien być najpierw namydlony, potem myty miękkimi szczotkami i suszony po to aby nie wyjeżdżał mokry na dwór. Te szczotki do mycia dużych pojazdów to ordynarne plastykowe ,grube nici , ostre i pozostawiające mikro-rysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Mrozy i upały to czynnik, który także mocno negatywnie wpływa na żywotność folii na prawdziwych pojazdach. Przy modelach nie ma się o co bać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Moge potwierdzić. Cżesto zauważa się, że na przetłoczeniach naklejki się odklejają i pękają. U nas coś takiego wystąpiło już po roku w dafie oklejanym w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Do takich rzeczy dobry jest Decalfix. Nie tylko do kalek. Naklejki i nadruki też nieźle zabezpiecza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Mocne odkurzenie tematu. Od ostatniego wpisu nic przy nim nie robiłem, bo jakoś nie miałem motywacji. Ten etap polegać będzie na docelowym uzbrojeniu wnętrza i wyjście ze stanu podwozia. Dół stanie już na kołach . Teraz kilka zdjęć po dzisiejszym malowaniu i wcześniejszych pracach przy szczegółach ( dywaniki, wklejenie na stałe foteli, numeracja miejsc, ) Wszystkie elementy na fotkach będą jeszcze malowane w inne barwy. W miarę postępu prac będą nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 W końcu coś nowego, bardzo fajnie że znów zacząłeś coś przy nim robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 W końcu coś nowego, bardzo fajnie że znów zacząłeś coś przy nim robić Sezon się zbliża a autobus w proszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Mark666, zawsze przyjemnie popatrzec na takie warsztaty, pelen profesjonalizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Czekałem na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 No, robi się ciekawie. Mnie interesuję jak będziesz malował tego olbrzyma. Położyć na czymś takim lakier chyba nie będzie ani wygodnie ani łatwo. I pytanie - ta wykładzina na schodkach, czy to jest flock modelarski czy jakiś inny wynalazek? Wygląda fajnie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 No i znowu autokar na celowniku. Cieszę się że znowu przy nim pracujesz. Dołączam się do pytania MartiniOCP. Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 No nareszcie. Prawie zapomniałem już o tym warsztacie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 Przybyło trochę kolorów Pulpit przygotowany do obróbki Pozostałe składniki tej części Te dywaniki na schodkach to papier ścierny, wykładzina u kierowcy -też papier ścierny tamiyowski w kolorze jasny popielaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Mi się nie podobają tylko te fotele. Reszta bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Ale co ci sie w nich nie podoba? Kształt, kolor, wykonanie czy ich ilość? Neoplan ma właśnie takie fotele z takimi wzorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 Mały aktual. Większość elementów siedzi już na swoich miejscach. " Piwnica i wysoki parter" na razie jeszcze nie sklejone. Dziś pulpit kierowcy , a na razie kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Nie no jest kultura, aż chciałbym posadzić tam swój tyłek i kazać się wieźć po europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi