Szakal85 Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Powiedzmy że została mi do sklejenia kasta, ale mam problemy z malowaniem. 2 razy malowałem i 2 razy wyszła mi w niektórych miejscach gęsia skórka. Ale mam w tym tygodniu trochę czasu zobaczę co da się z tym zrobić. Jak nie zapomnę to zrobię kilka zdjęć ja to wygląda w tej chwili i się nieco pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 Po cichu tworzy się dach.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TransTech Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Piękna robota.. jest czego pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Maja 2013 Autor Share Napisano 22 Maja 2013 Dzięki. Staram się Najlepsza zabawa dopiero przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Maja 2013 Autor Share Napisano 24 Maja 2013 Lakier (kolor) wybrany. Skompletowałem koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TransTech Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 O ładne kołpaki, teraz czekamy jak będzie wyglądać buda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Maja 2013 Autor Share Napisano 25 Maja 2013 Tam pójdą jeszcze niklowane kołpaczki. A z budą ---- to będzie cała batalia. 1. pasowanie-- dokładne ,bo po pomalowaniu nie będzie przeproś 2. pasowanie i sprawdzenie wszystkich szyb 3. przetarcie papierem 2000 4. podkład 5 . kolejna kontrola i ostatni " gwizdek " na poprawki 6. przeszlifowanie podkładu 7. przygotowanie części do malowania----wklejenie jakichś tam trzymadeł 8. malowanie boków--- tu muszę wymyślić jakiś stolik aby je równo ułożyć na płask, na podkładzie abym mógł je potem schować do gabloty na czas schnięcia. 9. malowanie ściany przedniej i tylnej, drzwi i drobiazgów 10. 14 dni przerwy -- schnięcie 11. kontrola i ew. malowanie II warstwy 12. jeśli wszystko zagra położenie naklejek, bo potem będzie trudno 13. montaż i wszystko w ręku dobrych duszków modelarskich Malutko roboty..................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2016 Witam. Minęły długie 3 lata kiedy Neoplan został odstawiony na czas nieokreślony. Postanowiłem wrócić do projektu. Zmieniły się plany--- autobus będzie w barwach PSP. Jest już zakupiony lakier który jest oficjalną barwą pojazdów Państwowej Straży Pożarnej . To farba o symbolu RAL 3000. Dokonałem próby tej farby na polistyrenie. Próba wyszła pomyślnie. Teraz nastąpi dokładne dopasowywanie elementów karoserii. Pokrycie w/w podkładem oraz malowanie . Test lakieru Zmiana projektu-- jest to trochę inny model , ale mi się podoba i nie mam autobusu w kolekcji W poście wykorzystano zdjęcia Marcin 998 CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 O ja Cię... Będzie piękny strażak. Czekam z niecierpliwością. Jakiej firmy jest ten RAL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 A kalkomanie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2016 Farba to MOTIP DUPLI . A co do kalek-- mam cały komplet. Zrobił mi je nasz forumowy kolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2016 Witajcie. Na pierwszy rzut poszły koła. Złotki , a po nim granat musiały pójść z zapomnienie. Fele powędrowały do DOT-a. Teraz muszą być białe więc musiałem je odmyć . Teraz mudzę wyciąć z kaśmy kółka i zamaskować te niklowane kołpaki. Troszkę utraciły blask ale nie jest chyba aż tak żle Na razie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Kapsle i kołpaki po demontażu pomalowałem i musiałem robić wszystko jeszcze raz. Teraz pomalowane aerografem wreszcie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Kawal dobrej roboty Mark, felgi wygladaja definitywnie lepiej w bialym, nynajmniej jak na moj gust . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Tak wyglądają " nowe" koła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2016 Dzisiejszy wieczór upłynął pod znakiem malowania. Na razie na warsztacie boki nadwozia. Położyłem podkład. Kolejny zabieg to maskowanie firanek maskolem i malowanie górnych paneli na czarno pod szyby. Potem kolejne maskowanie czarnych płaszczyzn i malowanie całości kolorem bazowym. Trochę to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2016 Info dla oglądających---- czekam na materiały ( farby i chemię) Pozdrawiam i życzę spokojnych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 22 Grudnia 2016 Share Napisano 22 Grudnia 2016 Czekamy razem z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2017 Zima chyba zamroziła pocztę. Wciąż czekam na farby. A międzyczasie takie oto koła mi się wykreowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Łooo ho! Przeprawowy ten Neoś bedzie? (LoL!) hehe, a na powaznie, do Kraza defiladowego to masz(?) malowany tylko rant felgi czy guma tez? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2017 Cześć. Jeśli chodzi o malowanie to tylko ranty felg. Co do tych kół--- hmmm one pojawiły się w wątku Neoplana bo jest to nawiązanie do kolejnego strażackiego pojazdu . To na pewno nie będzie Kamaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Czy masz jakieś zdjęcia lub plany oryginału tego następnego pojazdu? Też mam go w szafie, a drugi taki sam zestaw w drodze. Na googlach wyskakują mi same modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2017 Niestety ale nic nie mam. Chyba te rzeczy są nie do zdobycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Niestety ale nic nie mam. Chyba te rzeczy są nie do zdobycia. Udało mi się wyguglować kilka zdjęć oryginału i paru modeli ładnie zrobionych. Niestety, zdjęcia są małe, ale coś tam widać. Jeśli Cię interesują podeślij mi swój adres majlowy na PW, to Ci wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi