JanuszM Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Bardzo łatwo idzie to przerobić- Odetnij te 2 części, które trzymają koła pozostawiając te rurki, w takim samym położeniu jak wcześniej przewierć dziurki w obydwu elementach gdzie się łączyły (gdzie jest ta wgłębna kropka). Przełóż przez to jakąś śrubkę nit czy coś podobnego żeby ruszało się. Następnie połącz obydwie ruszające się elementy kawałkiem rurki i będą się ruszały "równo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 W sumie aż prosi się to aby przerobić kółka na skrętne. Troszkę pracy trzeba w to wsadzić aby tego nie popsuć ale prawie wszystko co najważniejsze jest. Jedynie wyciąć to tak aby nie popsuć. Przydało by się foto 1:1 podwozia właśnie z elementami przedniej osi. Tu jest kilka fajnych zdjęć, może coś Tobie się przyda. http://www.autofirmowe.pl/galeria_zdjec/z,874,875,19073_neoplan,cityliner.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Jak Ci to pomoże, to zajrzyj TU, w moim Dafie to była pierwsza przeróbka. W Twoim in - boxie chyba widać część, która łączy półośki, więc tylko zostaje Ci ostrożnie powycinać co trzeba. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Wiedziałem, że gdzieś już to widziałem Tu masz przeróbkę Neoplana na koła skrętne z niemieckiego forum: KLIK Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 W sumie aż prosi się to aby przerobić kółka na skrętne. Troszkę pracy trzeba w to wsadzić aby tego nie popsuć ale prawie wszystko co najważniejsze jest. Jedynie wyciąć to tak aby nie popsuć. Przydało by się foto 1:1 podwozia właśnie z elementami przedniej osi. Tu jest kilka fajnych zdjęć, może coś Tobie się przyda. http://www.autofirmowe.pl/galeria_zdjec/z,874,875,19073_neoplan,cityliner.html Dzięki za fajne foty---- ten kibelek jest odlotowy, aż szkoda siadać Marcin M. Janusz M Chyba wiem jak to zrobić, tylko : tutaj trzeba ściąć te dwa wystające elementy bo one nie pozwolą na swobodny obrót, i dokleić płytkę polistyrenu od wewnątrz bo to gniazdo na górze nie jest centralnie umieszczone wzgl. reszty a tu trzeba zlikwidować te mocowania bo nie pozwolą na przesuw drążka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 No kibelek na fotkach wygląda super. Szkoda że tych zdjęć wnętrza nie ma za dużo ale i to co jest też nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Silnik skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Czyściutki strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Wygląda zabójczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Jeli to ma być niewypaszany silnik, to ja się boję myleć co z resztš modelu zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Super silniczek,aż szkoda go brudzić .W sumie jest to model nowego produktu Neoplana,i być może nie zdążył się pobrudzić,genialna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Jak ktoś dba o sprzęt to długo długo wygląda jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 przemekgksw3 --model ma być poniekąd wizytówką firmy Lewitz Reisen a to firma niemiecka więc śmiem przypuszczać że w takim aucie nawet motor lśni czystością Szakal85 -- podobno ma to być egzemplarz który jedzie z wytwórni do właściciela opc_tuner_95 -- hmmm , może grające radio, film na vieo, nagrany dzwięk silnika Kuba 115 --- Kuba ale słodzisz Dziękuję Wszystkim za miłe słowa. Nie wiem jak pójdzie z kalkami, drukarnię znalazłem-- wydrukują ale chcą projekt. Dziś wrzuciłem temat znajomym którzy zawodowo bawią się Corelem--- zobaczę co z tego wyjdzie A swoją drogą to Revell mógłby wreszcie zacząć robić oddzielne koła pasowe i dodawać gumowe paski klinowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Można spróbować z gumek recepturek zrobić;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 No fajnie zrobiłeś ten "silniczek" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Z ostatniej chwili : wziąłem na odwagę i pociąłem przednie zawieszenie: odciąłem te elementy z miseczkami-- to ułatwiło mi wycentrowanie wierconych otworów w zwrotnicach osadziłem drut o śr. 1,02 mm A teraz idę spać , cdn. dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Dobranoc i udanych snów Niech przyniosą nowe pomysły na model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Fajnie, ze ktos sie wzial za autobus. Zarabiscie ci wyszedl silnik, tak trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Września 2010 Autor Share Napisano 2 Września 2010 Ciąg dalszy następuje : We wnękach wyciąłem kawałki ścianek które uniemożliwiały skręt kół W ramie wywiercone wcześniej otwory powiększyłem i wstawiłem plastykowe tulejki z tamiyowskiej rurki w celu skasowania ew. luzów To samo powtórzyłem we wklejonych wcześniej klockach w podłodze z nawierconymi otworami Po dopasowaniu długości " osi"? i osadzeniu ich w podstawach, po wpasowaniu w otwory w ramie przednie zawieszenie jest już gotowe. W drążku poprzecznym nawet nie musiałem usuwać tych dwóch mocowań , doskonale posłużyły jako ograniczniki skrętu Teraz w planie 52 fotele , i dopasowanie ozdobnych kapsli na koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 Nie mów, żę do tak nowoczesnego Neoplana założysz kapsle z lat 80 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Września 2010 Autor Share Napisano 3 Września 2010 Nie mów, żę do tak nowoczesnego Neoplana założysz kapsle z lat 80 ? Już nie , nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baribal Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 Nie no super ci idzie. Silnik to jak z taśmy montażowej Normalnie aż chce się tu zaglądać i patrzeć na twoją pracę. Nie mogę doczekać się efektu końcowego chyba jak większość tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 Widziałem wczoraj to cacko na żywo tylko wersje 3 osiową Jechałem obok autem i dzieki twojej relacji wiedziałem co to obok jedzie Bardzo ładny autobusik !! Tak i model jak i orginał Przednia szyba nad kierowcą powalająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 Ja dzisiaj rano też miałem okazję na ulicach Olsztyna zaobserwować ten pojazd w kolorze białym, naturalnie 3 osie Póki co wygląda to nader zadowalająca, pozostaje mi tylko życzyć powodzenia i owocnych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Września 2010 Autor Share Napisano 3 Września 2010 Dzięki A jednak modelarstwo posiada właściwości poznawcze Jaja to dopiero będą jak będę go malował , jak dostanę projekt na kalki, jak mi je wydrukują i kiedy będę je kładł na model To zarąbiste wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi