Messer Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Witam, Wchodzę do projektu z kolejnym modelem. Z założenia będzie to lekki custom. Będę go robił dla mojej Ukochanej, więc to ona wybiera kolory i zatwierdza plany i wszelkie zmiany Założenia główne: - obniżyć - wygładzić - przerobić detale Kolory już wybrane, ale jakie to zobaczcie w czasie malowania To co na kaście jest zaznaczone na brązowo idzie do usunięcia. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 A może Hot Roda walnij, byłoby ciekawie . No masz trochę szlifowania. Życzę powodzenia w budowie i liczę na szybkie i owocne postępy prac . P.S. Swoją drogą nigdy nie widziałem Renault Hot Rod . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Świetnie że go tak szybko zacząłeś, co prawda nie spodziewałem sie że w takiej formie i w tym dziale, ale dobra Ogólnie to jestem przeciwny przeróbkom klasyków, ale model to model i można się trochę pobawić. Z błotnikami chodzi Ci wyrównanie szwów a nie ich całkowite usuwanie? Felgi zostawiasz standardowe, czy będziesz wymieniał? Silnik planujesz robić czy zostanie z zamkniętą klapą? No cóż niecierpliwie czekam na dalsze upy bo będzie ciekawie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 No to temat nietypowy Zasiadam w pierwszym rzędzie, zobaczymy co skombinujesz, tylko żebyś nie przekombinował Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 przemekgksw3 szwy zostaną usunięte, felgi będą inne - ale jakie to jeszcze zobaczę - w grę wchodzą jakieś z rantem. Co do silnika - zamierzam go wykonać - ale klapa zostanie prawdopodobnie zamknięta. Bartek.X jak się uda to będzie to można podpiąć pod hot rod'a Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Września 2010 Autor Share Napisano 7 Września 2010 Witam, Postępy niewielkie, ale zawsze. Autko straciło elementy, które na powyższych zdjęciach były zaznaczone na brązowo, a więc listwy dachowe, boczne, zawiasy zewnętrzne, przedni grill i kilka innych Pogłębione są wszystkie linie podziału, kasta wyszlifowana, wymaga szpachlowanie w kilku miejscach. Zrobiłem przetłoczenie na całej linii auta, a właściwie przedłużyłem je nad tylne ćwiartki i maskę oraz klapę. Dalsze modyfikacje już niedługo. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 linie bardzo ładnie wyszły Szkoda tylko tych przetłoczeń z przodu, planujesz coś w to miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Bardzo fajnie przegląda sie Twoje relacje, tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Kolory już wybrane, ale jakie to zobaczcie w czasie malowania Rany boskie, oby tylko nie róż Powodzenia życzę... Czy ten model jest nadal produkowany i dostępny, czy też to raczej egzemplarz wykopaliskowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 8 Września 2010 Autor Share Napisano 8 Września 2010 przemekgksw3 na przedzie będzie grill ale inny. voseba dziękuje LordDisneyland jest dostępny Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 10 Września 2010 Autor Share Napisano 10 Września 2010 Witam, Kolejne postępy. Kasta została ostatecznie wyszpachlowana. Do poprawy zostało spasowanie maski z podszybiem. Zająłem się grillem. Został on zrobiony z drucika miedzianego 0.5mm średnicy. Na koniec przymiarka z felgami jakie chciałem wsadzić do tego modelu. Felgi są z hondy s2000, ale niestety są za duże... Musze znaleźć mniejsze... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 No nie powiem wypasiona maszynka się szykuje Wiadomo już jaka będzie karoseria i tapiecerka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Wszystkie maszynki Messera są wypasione . Ciężko znaleźć fotki tego autka w wersji Hot Rod. Mam dwie, może się przydadzą skoro mówisz, że to będzie coś w podobie HR'a: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damex Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Według mnie dobre by były kołpaki od vw, takie okrągłe. Fajnie by wyglądał na glebie i z negatywem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Z tymi felgami to tak po amerykańsku bardziej Myślę że koła od jakiegoś Muscle by tu pasowały, mają mniejszy rozmiar no i wyglądem by nieźle pasowały, zapytaj może Vybora, on kupił już całkiem sporo amerykańców a wiem że wymienia w nich felgi to może by coś dla Ciebie znalazł A ten wlot muszę przyznać że całkiem ciekawie sobie wymyśliłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 12 Września 2010 Autor Share Napisano 12 Września 2010 Witam. Sprawa felg już w fazie uzgadniania. A tymczasem zabieram się powolutku za wnętrze. Przyciąłem podstawę fotela, usunąłem szwy. Zrobiłem szablon i wytrasowałem przetłoczenia na siedzeniu i oparciu. Na koniec dodałem ozdobny szew z cieniutkiego drucika dookoła całego fotela. A tu porównanie moich wypocin z fotelem fabrycznym ( prosto z pudła ). Oczywiście fotek wymaga jeszcze wyrównania, szlifowania. Jest wyszpachlowany CA dlatego widać rysy ale w rzeczywistości są one wypełnione ( CA jest przezroczysty ). Pozdrawiam, Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Bez porównania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Ouu fotele w wersji policyjnej wyglądają o wiele lepiej, właściwie to leżakokanapa w niej jest Ty poradziłeś sobie z nimi perfekcyjnie, nie wiem dlaczego ale kojarzą mi się z Syreną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 21 Września 2010 Autor Share Napisano 21 Września 2010 Witam, Dalsza część wnętrza. Zrobiłem boczki drzwiowe z polistyrenu, wytrasowałem na nich takie same linie jak na fotelach i wykończyłem ozdobnym szwem. Na tyle doszedł podłokietnik ( oczywiście własnej roboty). Zrobiłem również tylną kanapę - siedzisko musiało być wycięte i zastąpione polistyrenem. Na boczku widać szpachlę - zlikwidowałem uchwyty - będą w innym miejscu. A tu drugi boczek w kolejce do robienia - części jeszcze nie wklejone, podłokietnik też już mam, ale na tej stronie nie usunąłem jeszcze klamek, i kilku wystających punktów wewnątrz ( jak to zrobiłem na drugim boczku). Wybaczcie za słabe zdjęcia - robione kom. Aparat wyjechał na jakiś czas... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 21 Września 2010 Share Napisano 21 Września 2010 Nie pozostaje mi nic innego jak tylko po raz kolejny powiedzieć że świetnie to wygląda Nie zapomnij o podsufitce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 21 Września 2010 Share Napisano 21 Września 2010 Łał już się nie moge doczekać końca po tym jak zobaczyłem co wyprawiasz z wnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 Witam, Dziś udalo sie popracować nad karoserią. Na początek karoseria dostała podkład a potem białą Vallejo. Nastepnie przy pomocy fluorescencyjnej zieleni i jaskrawej żółci pomalowałem panele na wysokosci przetłoczenia. Tak pomalowane pasy pociągnołem błyszczącym Vallejo w celu zabezpieczenia ich przed maskowaniem. Kolejnym krokiem było maskowanie. Z tasmy Tamiya wyciąłem pasek o szerokości ok 1mm i nakleiłem wzdłuż górnej krawędzi przetłoczenia które unaocznilem kilka postów temu Po tym wszystkim zabrałem się za tworzenie koloru na karoserię. Powstał z dwóch kolorków Vallejo - silver i royal purple. Odpowiednio duży dodatek srebrnego sprawił, że powstał ciekawy, dosć ciemny perłowy fiolet - tak, srebrny jest na tyle drobny , że daje efekt perły Na koniec zdjałem maskowanie i delikatnie wyretuszowałem pasy. Wymagają jeszcze odrobiny troski ale jestem bardzo zadowolony z efektu. Dopiero na ostatniej fotce widać prawdziwy kolor na kaście. Niestety dysponuję kiepskim oświetleniem i dlatego zdjęcia nie oddaja realnego koloru. Postaram się zrobić jutro fotki w swietle dziennym. p.s na kascie siadło dużo kurzu (luzem) - pracuje w tymczasowym warsztacie i niestety nie da sie narazie uniknąć wszędobylskiego kurzu... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Ten model to już zupełnie inny level od tych, które pokazałeś nam wcześniej. Zapowiada się świetnie. Z niecierpliwością wyczekuję końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Listopada 2010 Autor Share Napisano 2 Listopada 2010 Witam, Karoseria dostała 5 warstw bezbarwnego APP. Kasta już odstała 3 dni - czeka na polerke (stąd kurz na kaście). Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Ładnie się prezentuje , choć spodziewałem się bardziej "żywych " kolorów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi