michal0281 Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 jedno slowo : SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Pomalowałem detale,dokleiłem km i zasidoluxowałem. Teraz ruszę z washem i innymi fajnymi procesami. Martwi mnie tylko to ,że farbki olejne tak długo schną , także najpierw na schnięcie washa trzeba będzie czekać , potem odpryski, potem zobaczę na czym ta słynna "biedronka" polega. W tak zwanym międzyczasie surfacerem pojechałem stuga, którego kiedyś sklejałem na tak zwany odp...... Potrenuję na nim zimowe kamo i lakier do włosów:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 niezle to kamo,pierwszy raz sie z takim spotkalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 18 Października 2010 Autor Share Napisano 18 Października 2010 Dziękuję. Troszkę się naszukałem czegoś innego ale się udało. Inna sprawa z wykonaniem , które moim zdaniem mogło być lepsze ale cóż nie można mieć wszystkiego od razu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 Witam coś tam porobiłem. Dziś go omłotkowałem, może nawet przesadziłem trochę ale co tam . Jak się bawić to się bawić. Troszkę jasne na focie te jasne obicia wyszły , mam nadzieję że następne zabiegi ładnie to zgaszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Witam! Zaczyna robić się ładnie. Obicia są OK, chociaż ja robię zawsze samym czarnym akrylem. Czekam na więcej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 20 Października 2010 Autor Share Napisano 20 Października 2010 Dzięki za zainteresowanie tematem. W sumie uczę się dopiero ale cały czas próbuję nowych technik z różnym skutkiem:P Położyłem drugi raz washa (pierwszy raz brown od abteilunga ,dziś ciemniejszy- artystyczne vandyke) teraz schnie. Jutro kupię jakieś olejne i spróbuje tej tzw biedronki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 21 Października 2010 Autor Share Napisano 21 Października 2010 Po położeniu drugi raz washa stwierdziłem ,że jakoś za jaskrawe te kamo i zrobiłem pierwsze filtowanie ever. Użyłem jasnej jakieś farbki artystycznej. Efekt mi się nawet podoba , teraz schnie ale już w niektórych miejscach przyschło dzięki czemu widać efekt takiego "wypłowienia" barw. Chciałem robić od razu biedronkę ale paluszki mnie świerzbiły, żeby zobaczyć o co kaman w tych filtrach i czy wyjdzie. Ale jak to mawiają co sie odwlecze to nie uciecze:) biedrona jutro. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 23 Października 2010 Autor Share Napisano 23 Października 2010 Witam ponownie . Będę kontynuował mój monolog:P wypróbowałem delikatną biedronkę potem zrobiłem zacieki rdzy, ranty zjechałem ołówkiem. Teraz zastanawiam się czy położyć na całość mat/satynę. W sumie model jakoś nie błyszczy ale wyczytałem różne opinie. Nie łamcie się wydechami pójdą na nie na koniec rdzawe pigmenty. Generalnie chciałbym już wejść z pigmentami. Wyszło jak wyszło, moja żona pytała czy to metolowy model:) dla mnie to komplement, możliwe że fotki trochę przekłamują. Ok teraz duuużo zdjęć. Teraz w planach plamy po oleju, błotko, pigmenty To jak dawać lakier jakiś teraz? Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 czesc, ja tu jestem nowy, ale radze z lakierem zaczekaj na sam koniec z lakierem bo jak dasz migi i ten ich utrwalacz to sie na moje za bardzo wyswieci, mat na koncu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Witam! Vallejo Air matt i będzie dobrze. Ten matt to taki nie do końca matt. To taki matt akurat do pigmentów Miga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 25 Października 2010 Autor Share Napisano 25 Października 2010 Kurzyłem i tak przykurzyłem ,że wash mi zginął ale już mam koncepcje jak z tego wybrnąć. Może tylko dodam ,że już nie wygląda jakby przez młyn przejechał:P Zaczynałem od najjaśniejszego pigmentu potem używałem ciemniejszych. Aktualnie model już po plamach i innych wyciekach paliwowych. Jak załaduję baterie walnę fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 25 Października 2010 Autor Share Napisano 25 Października 2010 Powoli kończę z tym klockiem:P Zawsze mogłoby być lepiej. Zostały małe niedoróbki do usunięcia. Nie wiem czemu na fotach ta rdza na gąskach wygląda tak czerwono w rzeczywistości wygląda normalnie. Generalnie zdjęcia przekłamują z lekka ale nic to. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 26 Października 2010 Autor Share Napisano 26 Października 2010 Kilka fotek w naturalnym świetle. W planie przyciemnie jeszcze wydech, może pobawię się jeszcze z pigmentami w tylnej części i będzie galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Witam! A gęsi to papierem ściernym na grzebieniach i zębach przetrzesz? Niech trochę się metalem świecą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 27 Października 2010 Autor Share Napisano 27 Października 2010 Przetrę , przetrę Dzięki za uwagę , zapomniałem o tym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi