Skocz do zawartości

JagdTiger (Henschel) dragona

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pomalowałem detale,dokleiłem km i zasidoluxowałem. Teraz ruszę z washem i innymi fajnymi procesami. Martwi mnie tylko to ,że farbki olejne tak długo schną , także najpierw na schnięcie washa trzeba będzie czekać , potem odpryski, potem zobaczę na czym ta słynna "biedronka" polega.

70923601.jpg

W tak zwanym międzyczasie surfacerem pojechałem stuga, którego kiedyś sklejałem na tak zwany odp...... Potrenuję na nim zimowe kamo i lakier do włosów:)

18811459.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Dziękuję.

Troszkę się naszukałem czegoś innego ale się udało. Inna sprawa z wykonaniem , które moim zdaniem mogło być lepsze ale cóż nie można mieć wszystkiego od razu.

Pozdrawiam

Napisano

Witam coś tam porobiłem. Dziś go omłotkowałem, może nawet przesadziłem trochę ale co tam . Jak się bawić to się bawić. Troszkę jasne na focie te jasne obicia wyszły , mam nadzieję że następne zabiegi ładnie to zgaszą.

60722682.jpg

Napisano

Witam!

Zaczyna robić się ładnie. Obicia są OK, chociaż ja robię zawsze samym czarnym akrylem.

Czekam na więcej.....

Napisano

Dzięki za zainteresowanie tematem.

W sumie uczę się dopiero ale cały czas próbuję nowych technik z różnym skutkiem:P

Położyłem drugi raz washa (pierwszy raz brown od abteilunga ,dziś ciemniejszy- artystyczne vandyke) teraz schnie. Jutro kupię jakieś olejne i spróbuje tej tzw biedronki.

Pozdrawiam

Napisano

Po położeniu drugi raz washa stwierdziłem ,że jakoś za jaskrawe te kamo i zrobiłem pierwsze filtowanie ever. Użyłem jasnej jakieś farbki artystycznej. Efekt mi się nawet podoba , teraz schnie ale już w niektórych miejscach przyschło dzięki czemu widać efekt takiego "wypłowienia" barw.

Chciałem robić od razu biedronkę ale paluszki mnie świerzbiły, żeby zobaczyć o co kaman w tych filtrach i czy wyjdzie. Ale jak to mawiają co sie odwlecze to nie uciecze:) biedrona jutro.

Pozdrawiam

15033282.jpg

20502730.jpg

66212409.jpg

Napisano

Witam ponownie . Będę kontynuował mój monolog:P wypróbowałem delikatną biedronkę potem zrobiłem zacieki rdzy, ranty zjechałem ołówkiem. Teraz zastanawiam się czy położyć na całość mat/satynę. W sumie model jakoś nie błyszczy ale wyczytałem różne opinie. Nie łamcie się wydechami pójdą na nie na koniec rdzawe pigmenty. Generalnie chciałbym już wejść z pigmentami. Wyszło jak wyszło, moja żona pytała czy to metolowy model:) dla mnie to komplement, możliwe że fotki trochę przekłamują. Ok teraz duuużo zdjęć.

61920945.jpg

57357426.jpg

98472517.jpg

73520143.jpg

87644591.jpg

86866429.jpg

91667238.jpg

85760440.jpg

91913409.jpg

49033755.jpg

34834914.jpg

59964997.jpg

85460073.jpg

Teraz w planach plamy po oleju, błotko, pigmenty

To jak dawać lakier jakiś teraz? Help

Napisano

czesc, ja tu jestem nowy, ale radze z lakierem zaczekaj na sam koniec z

lakierem bo jak dasz migi i ten ich utrwalacz to sie na moje za bardzo wyswieci, mat na koncu

Napisano

Witam!

Vallejo Air matt i będzie dobrze. Ten matt to taki nie do końca matt. To taki matt akurat do pigmentów Miga

Napisano

Kurzyłem i tak przykurzyłem ,że wash mi zginął ale już mam koncepcje jak z tego wybrnąć.

92891903.jpg

98919219.jpg

53202985.jpg

59984534.jpg

Może tylko dodam ,że już nie wygląda jakby przez młyn przejechał:P Zaczynałem od najjaśniejszego pigmentu potem używałem ciemniejszych.

Aktualnie model już po plamach i innych wyciekach paliwowych. Jak załaduję baterie walnę fotki.

Pozdrawiam

Napisano

Powoli kończę z tym klockiem:P Zawsze mogłoby być lepiej. Zostały małe niedoróbki do usunięcia.

65465489.jpg

80330490.jpg

21210243.jpg

21795504.jpg

35730566.jpg

26246347.jpg

Nie wiem czemu na fotach ta rdza na gąskach wygląda tak czerwono w rzeczywistości wygląda normalnie. Generalnie zdjęcia przekłamują z lekka ale nic to.

Pozdrawiam

Napisano

Kilka fotek w naturalnym świetle.

75742756.jpg

57485980.jpg

27166246.jpg

dsc0182be.jpg

W planie przyciemnie jeszcze wydech, może pobawię się jeszcze z pigmentami w tylnej części i będzie galeria.

Napisano

Witam!

A gęsi to papierem ściernym na grzebieniach i zębach przetrzesz? Niech trochę się metalem świecą....