Skocz do zawartości

JagdTiger (Henschel) dragona

ups

Rekomendowane odpowiedzi

Pomalowałem detale,dokleiłem km i zasidoluxowałem. Teraz ruszę z washem i innymi fajnymi procesami. Martwi mnie tylko to ,że farbki olejne tak długo schną , także najpierw na schnięcie washa trzeba będzie czekać , potem odpryski, potem zobaczę na czym ta słynna "biedronka" polega.

70923601.jpg

W tak zwanym międzyczasie surfacerem pojechałem stuga, którego kiedyś sklejałem na tak zwany odp...... Potrenuję na nim zimowe kamo i lakier do włosów:)

18811459.jpg

Pozdrawiam

Dzięki za zainteresowanie tematem.

W sumie uczę się dopiero ale cały czas próbuję nowych technik z różnym skutkiem:P

Położyłem drugi raz washa (pierwszy raz brown od abteilunga ,dziś ciemniejszy- artystyczne vandyke) teraz schnie. Jutro kupię jakieś olejne i spróbuje tej tzw biedronki.

Pozdrawiam

Po położeniu drugi raz washa stwierdziłem ,że jakoś za jaskrawe te kamo i zrobiłem pierwsze filtowanie ever. Użyłem jasnej jakieś farbki artystycznej. Efekt mi się nawet podoba , teraz schnie ale już w niektórych miejscach przyschło dzięki czemu widać efekt takiego "wypłowienia" barw.

Chciałem robić od razu biedronkę ale paluszki mnie świerzbiły, żeby zobaczyć o co kaman w tych filtrach i czy wyjdzie. Ale jak to mawiają co sie odwlecze to nie uciecze:) biedrona jutro.

Pozdrawiam

15033282.jpg

20502730.jpg

66212409.jpg

Witam ponownie . Będę kontynuował mój monolog:P wypróbowałem delikatną biedronkę potem zrobiłem zacieki rdzy, ranty zjechałem ołówkiem. Teraz zastanawiam się czy położyć na całość mat/satynę. W sumie model jakoś nie błyszczy ale wyczytałem różne opinie. Nie łamcie się wydechami pójdą na nie na koniec rdzawe pigmenty. Generalnie chciałbym już wejść z pigmentami. Wyszło jak wyszło, moja żona pytała czy to metolowy model:) dla mnie to komplement, możliwe że fotki trochę przekłamują. Ok teraz duuużo zdjęć.

61920945.jpg

57357426.jpg

98472517.jpg

73520143.jpg

87644591.jpg

86866429.jpg

91667238.jpg

85760440.jpg

91913409.jpg

49033755.jpg

34834914.jpg

59964997.jpg

85460073.jpg

Teraz w planach plamy po oleju, błotko, pigmenty

To jak dawać lakier jakiś teraz? Help

Kurzyłem i tak przykurzyłem ,że wash mi zginął ale już mam koncepcje jak z tego wybrnąć.

92891903.jpg

98919219.jpg

53202985.jpg

59984534.jpg

Może tylko dodam ,że już nie wygląda jakby przez młyn przejechał:P Zaczynałem od najjaśniejszego pigmentu potem używałem ciemniejszych.

Aktualnie model już po plamach i innych wyciekach paliwowych. Jak załaduję baterie walnę fotki.

Pozdrawiam

Powoli kończę z tym klockiem:P Zawsze mogłoby być lepiej. Zostały małe niedoróbki do usunięcia.

65465489.jpg

80330490.jpg

21210243.jpg

21795504.jpg

35730566.jpg

26246347.jpg

Nie wiem czemu na fotach ta rdza na gąskach wygląda tak czerwono w rzeczywistości wygląda normalnie. Generalnie zdjęcia przekłamują z lekka ale nic to.

Pozdrawiam