Tomek Mroczkowski Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Witam! Z warsztatu w sumie klapa choć zapowiadało się ciekawie No ale cóż, model poniekąd wygrał, i w sumie za szwankowało zaopatrzenie, opakowanie szpachlówki pękło i resztki wyschły na kamień, trochę problemów też było z zieloną farbą. Model standardowe malowanie NATO, no choć przyznam że na wieży to już mnie trochę fantazja poniosła, ale górnych powierzchni schematów nie widziałem. Model wzbogacony/przerobiony o liny Eureka XXL, Lufę RB Model i kalkomanie ToRo model. Sam model to wiadomo jako-taki, raz wzloty, raz upadki. Kilka rzeczy na naszą wersje popełnić trzeba ale to już można wyłapać w warsztacie. Błoto, wiem, masakra, katastrofa i jak to tam nazwiecie ale mam nowe doświadczenie, teraz będę częściej używał zamiast wody white spirita. Co więcej z doświadczeń? Raczej skończę z farbami Tamki, nie są dobre pod pędzel. Będę musiał po testować Life Colory. Dalsze plany? Póki co będzie mnie prześladował jeden model w barwach NATO z 10 BKPanc. I co najmniej kilka z 9 BKPanc. Z tej drugiej brygady mogę wyznać ze szykuje się Szyłka, ponownie goździk, BRDM-2 ( o ile go zdobędę), BWP-1 (już zdobyty) i w dalszej przyszłości T-72M1 z 9 Brygady oraz T-72M1 po modernizacji z 16 PDZ. Miałem tez plany zrobić Krotona i MT-LB ale to plany na dalszą od dalekiej przyszłości. Zdjęcia. Taka pora roku ze sztuczne obrabianie staje się koniecznością. Na wszelkie pytania chętnie odpowiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Mi się ten Leoś podoba . Najważniejsze że polski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Na wszelkie pytania chętnie odpowiem! Smile Ja będę pierwszy z pytaniem i od razu mówie: bez urazy ale czy w swoich zapasach masz tylko jeden kolor pigmentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 Najważniejsze że polski . Nie no, przynależność nie może zakrywać samego modelu. jeden kolor pigmentu? Pigmentu kolorów mam 2, wiem że wygląda jednolicie, ale jeśli jeździ po jednym typie podłoża? http://www66.tok2.com/home2/tankguy/PolishArmy/Leopard2/Leopard2-04.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 jeden kolor pigmentu? Pigmentu kolorów mam 2, wiem że wygląda jednolicie, ale jeśli jeździ po jednym typie podłoża? http://www66.tok2.com/home2/tankguy/PolishArmy/Leopard2/Leopard2-04.jpg To i tak powinien być brązowy. Piaskowego pigmentu można użyć do pojazdów pustynnych. Myślałem że ten t-62 to był przełom jednak widzę, że wróciłeś do starych nawyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Fajny model! Podoba mi się. Kurzenie też mi się podoba. Kto powiedział że piaskowy pigment to tylko pustynia. Drawsko Pomorskie to prawie tylko piasek i lasek (przynajmniej tak było 24 lata temu). Linę tylko pomaluj jeszcze raz. Jest za jasna. To pewnie jakiś gunmetal. Pomaluj jakimś ciemnym brązem, będzie lepiej wyglądać bo teraz wali strasznie po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Jesli mogę coś powiedzieć o pigmentach, to do polskich pojazdów i w ogóle europejskich, bardziej nadawał by się pigment o nazwie Europe Dust oczywiście z MIG-a. Ale to tylko moje skromne zdanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Brudzenie rzeczywiście nieco zbyt jasne, zbyt jednolite i miejscami przesadzone, ale ogólne wrażenie Leoś robi całkiem dobre. Oby jak najwięcej maszyn w polskiej służbie pojawiało się w tym dziale! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Model bardzo mi się podoba .Też będę robił takiego tylko , że w 72 .Co do brudzenia -jak najbardziej jestem za tym co przedstawiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Gratulacje Podoba mi się wszystko i model i brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi