Skocz do zawartości

Boeing P-26 A/C Peashooter Academy 1:48

przemekgksw3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na specjalną prośbę kolegi Jarka38 wstawiam in-box acadamiowskiego Boeinga P-26. Umożliwia on budowę modelu w dwóch wersjach A i C różniących się w zasadzie jedynie podwoziem ;)

Kalki w trzech wersjach, dwa zielone z żółtymi skrzydłami i jeden srebrny.

Ogólnie model na całkiem dobrym poziomie (ale ja nie jestem zbyt wybredny ) wgłębne linie, całkiem dobre detale, no i smaczek w postaci otwieranych drzwiczek, martwią mnie jedynie kalki o academy różne rzeczy się słyszało, a ja nie miałem jeszcze z nimi doświadczenia.

Do tego "grochoplujkę" można nabyć po bardzo przystępnej cenie, myślę że warto

dscf0295b.jpg

dscf0296r.jpg

dscf0298p.jpg

dscf0297j.jpg

dscf0299w.jpg

pozdrawiam

Kleiłem polski przepak tego (nie pamiętam jak ta firma się nazywała), z tego co pamiętam klei się miło, bez problemu, wsio do siebie pasuje.

Kiedy warstat?

Oczywiście tą klasyczną z głową indiańca

Fajne też są malowania z manewrów gdzie zmywalną farbą nakładali kamuflaż

15019619.jpg

313re.jpg

Oczywiście tą klasyczną z głową indiańca Mr. Green

I chyba właśnie tego zrobię ta wersja jest chyba najbardziej kolorowa, no chyba żeby zrobić takiego w niebieskim malowaniu.

Macie może jakiekolwiek niepotrzebne KALKI do tego modelu z SIGNUM Question Question

Mam ten model ale już bez KAL...

Mogę Ci podrzucić kalki do wersji z kogutkiem

dscf0300u.jpg

Malowany jest na srebrno, z czerwona osłona silnika i pasem dokoła kadłuba, ale musiałbyś wykombinować sobie skądś gwiazdy i napis "US ARMY" pasy na stateczniku można namalować od taśmy. Byłbyś zainteresowany?

ale możesz mieć pewne problemy z kalkomanią. Przed rozpoczęciem prac z tym arkuszem, psiknij go bezbarwnym lakierem.

Dzięki za radę mam tylko nadzieję że nie zrobi mi się to samo co na mustangu :/

No i chyba zachęciliście mnie do zrobienia tego Boeinga No i chyba niedługo można się będzie spodziewać warsztatu.

pozdrawiam

thx za inbox ciekawa ta konstrukcja była, jeszcze z żółtymi skrzydłami - taki klimat i znak tamtych czasów

Bardzo fajny ten model Przemku, ale możesz mieć pewne problemy z kalkomanią. Przed rozpoczęciem prac z tym arkuszem, psiknij go bezbarwnym lakierem.

czy kolega Kornik ma doświadczenia jak zachowują się takie psiknięte bezbarwnym kalki przy nakładaniu z użyciem płynów (microscale set/sol) ?

właśnie obawa przez usztywnieniem kalek ciągle mnie powstrzymuje przed takim przygotowaniem/zabezpieczeniem kalkomanii...

Oczywiście tą klasyczną z głową indiańca Mr. Green

I chyba właśnie tego zrobię ta wersja jest chyba najbardziej kolorowa, no chyba żeby zrobić takiego w niebieskim malowaniu.

Hehe nawet mam jeszcze humbrolka potrzebnego do tego malowania. Znak tego ile te farby potrafią stać (to już z 15 lat kiedy robiłem to latało)

Hehe nawet mam jeszcze humbrolka potrzebnego do tego malowania. Znak tego ile te farby potrafią stać (to już z 15 lat kiedy robiłem to latało)

Humbrol to pancerne farby. Dowodem na to jest to, że mając dobry rozcieńczalnik można ich użyć do malowania nawet po kilkunastu latach. Ostatnio malowałem Humbrolem, którego kupiłem w 1999 roku i wszystko było z nim ok