przemekgksw3 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Witam! Na specjalną prośbę kolegi Jarka38 wstawiam in-box acadamiowskiego Boeinga P-26. Umożliwia on budowę modelu w dwóch wersjach A i C różniących się w zasadzie jedynie podwoziem ;) Kalki w trzech wersjach, dwa zielone z żółtymi skrzydłami i jeden srebrny. Ogólnie model na całkiem dobrym poziomie (ale ja nie jestem zbyt wybredny ) wgłębne linie, całkiem dobre detale, no i smaczek w postaci otwieranych drzwiczek, martwią mnie jedynie kalki o academy różne rzeczy się słyszało, a ja nie miałem jeszcze z nimi doświadczenia. Do tego "grochoplujkę" można nabyć po bardzo przystępnej cenie, myślę że warto pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Kleiłem polski przepak tego (nie pamiętam jak ta firma się nazywała), z tego co pamiętam klei się miło, bez problemu, wsio do siebie pasuje. Kiedy warstat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 Dzięki podniosłeś mnie tym na duchu A warsztat... jak zdecyduje się który model wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Oczywiście tą klasyczną z głową indiańca Fajne też są malowania z manewrów gdzie zmywalną farbą nakładali kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Kleiłem polski przepak tego (nie pamiętam jak ta firma się nazywała) Ta firma to chyba Signum, jesli pamieć mnie nie myli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Nie to chyba co innego Ale to było lata temu, pamięć już nie ta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Wielkie dzięki, piękna jest ta maszynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Macie może jakiekolwiek niepotrzebne KALKI do tego modelu z SIGNUM Mam ten model ale już bez KAL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Bardzo fajny ten model Przemku, ale możesz mieć pewne problemy z kalkomanią. Przed rozpoczęciem prac z tym arkuszem, psiknij go bezbarwnym lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 6 Października 2010 Autor Share Napisano 6 Października 2010 Oczywiście tą klasyczną z głową indiańca Mr. Green I chyba właśnie tego zrobię ta wersja jest chyba najbardziej kolorowa, no chyba żeby zrobić takiego w niebieskim malowaniu. Macie może jakiekolwiek niepotrzebne KALKI do tego modelu z SIGNUM Question QuestionMam ten model ale już bez KAL... Mogę Ci podrzucić kalki do wersji z kogutkiem Malowany jest na srebrno, z czerwona osłona silnika i pasem dokoła kadłuba, ale musiałbyś wykombinować sobie skądś gwiazdy i napis "US ARMY" pasy na stateczniku można namalować od taśmy. Byłbyś zainteresowany? ale możesz mieć pewne problemy z kalkomanią. Przed rozpoczęciem prac z tym arkuszem, psiknij go bezbarwnym lakierem. Dzięki za radę mam tylko nadzieję że nie zrobi mi się to samo co na mustangu :/ No i chyba zachęciliście mnie do zrobienia tego Boeinga No i chyba niedługo można się będzie spodziewać warsztatu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Odnośnie kalek INFO na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 thx za inbox ciekawa ta konstrukcja była, jeszcze z żółtymi skrzydłami - taki klimat i znak tamtych czasów Bardzo fajny ten model Przemku, ale możesz mieć pewne problemy z kalkomanią. Przed rozpoczęciem prac z tym arkuszem, psiknij go bezbarwnym lakierem. czy kolega Kornik ma doświadczenia jak zachowują się takie psiknięte bezbarwnym kalki przy nakładaniu z użyciem płynów (microscale set/sol) ? właśnie obawa przez usztywnieniem kalek ciągle mnie powstrzymuje przed takim przygotowaniem/zabezpieczeniem kalkomanii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Oczywiście tą klasyczną z głową indiańca Mr. Green I chyba właśnie tego zrobię ta wersja jest chyba najbardziej kolorowa, no chyba żeby zrobić takiego w niebieskim malowaniu. Hehe nawet mam jeszcze humbrolka potrzebnego do tego malowania. Znak tego ile te farby potrafią stać (to już z 15 lat kiedy robiłem to latało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Hehe nawet mam jeszcze humbrolka potrzebnego do tego malowania. Znak tego ile te farby potrafią stać (to już z 15 lat kiedy robiłem to latało) Humbrol to pancerne farby. Dowodem na to jest to, że mając dobry rozcieńczalnik można ich użyć do malowania nawet po kilkunastu latach. Ostatnio malowałem Humbrolem, którego kupiłem w 1999 roku i wszystko było z nim ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi