Dżoana Napisano 12 Marca 2006 Autor Share Napisano 12 Marca 2006 Nie wiem, jak zachowuje sie wlasciwa farba na podkladzie. Zestawiajac ze soba gorny pancerz, ktory bedzie malowany z podkladem i wanne, na ktorej go nie ma, bedzie widac roznice miedzy nimi? Z przednimi blotnikami jeszcze powalcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 12 Marca 2006 Share Napisano 12 Marca 2006 Wydaje mi sie, ze to nie ma znaczenia. Dol to odlew a gora walcowana plyta. Obie maja inna fakture, wiec nie ma znaczenia czy beda inaczej odbijac swiatlo. Chyba... Poza tym, mozesz przeciez zrobic blotniki o pomalowac je osobno i dokleic juz pomalowane, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżoana Napisano 12 Marca 2006 Autor Share Napisano 12 Marca 2006 Prawda. Jeszcze nad nimi popracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 13 Marca 2006 Share Napisano 13 Marca 2006 Marcin ma racje / odnośnie malowania w detale nieśmiem wnikać bo szukam nerwowo filmu zeby obejrzeć / a po za tym podkład powinien wyrównać wszelkie różnice w rodzajach zastosowanych materiałów i chyba trzeba by psikać całościowo na wóz a potem dopiero właściwy kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 13 Marca 2006 Share Napisano 13 Marca 2006 Asia, Jak bedziesz je robic od nowa, to wez najpierw te blache zmatow papierem sciernym. Wez taki ok. 400. I pamietaj zeby przed malowaniem odtluscic, najlepiej acetonem. Zapewni to lepsze trzymanie sie podkladu. Potem polec 2 warstwy podkladu, nie oszczednie ale bez przelewania. Jak zobaczysz, ze na malowanej czesci zaczyna pojawiac sie polysk, to jest najczesciej juz za pozno. Malujac chcesz uzyskac jednolity polmat, ktory po wyschnieciu zrobi sie szybko matowy. Jak poleci ci zaciek, to sie nie przejmuj, tylko zeszlifuj tym samym papierem na mokro. Nie zdzieraj calego lakieru, tylko sam zaciek. Reszte czesci lekko zmatow. Potem poloz jeszcze kolejna warstwe podkladu. Takie cos powinno zepewnic jednolita, matowa powierzchnie. Powinno byc nie do odroznienia od reszty modelu. Tak jak radzilem maluj przed przyklejeniem do modelu. W ten sposob nie musisz malowac calego czolgu jeszcze raz ani odrywac jak ci nie wyjdzie. Jezeli fabrykujesz czesci od podstaw, to musisz sie liczyc, ze nieraz trzeba je wykonac pare razy, zanim beda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Lipca 2006 Share Napisano 30 Lipca 2006 Widzialem wszystko w realu i w/g mnie jest OK. Czekam na dalsza czesc relacji i zapewniam Was, ze bedzie co ogladac. Dzoena milo bylo Cie poznac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 30 Lipca 2006 Share Napisano 30 Lipca 2006 Witam Z przyjemnoscia bede sledzic prace nad Shermanem , zapowiada sie ciekawie. Tak sie sklada ze mam zamiar zakupic ten modelik Życze przyjemnego sklejania Pozdro Łukasz S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżoana Napisano 1 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2006 Widzialem wszystko w realu i w/g mnie jest OK. Czekam na dalsza czesc relacji i zapewniam Was, ze bedzie co ogladac. Dzoena milo bylo Cie poznac . Dzieki - rzczywiscie fajnie zobaczyc kto jest "po drugiej stronie komputera" :-) Z tym OK, to duza przesada, ale powoli cos tam dlubie i wkrotce odswieze relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżoana Napisano 9 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2006 Zgodnie z zapowiedzia, zalaczam efekty moich ostatnich dzialan. Najpierw poprawione przednie oslony kol - tym razem sklejone z dwoch czesci. Zgodnie z rada Marcina, najpierw zmatowilam folie, a potem polozylam podklad: Oslony jeszcze nie sa przyklejone, ale wygladaja duzo lepiej niz te poprzednie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżoana Napisano 9 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2006 Dorobilam tez brakujaca oslone peryskopu: Na zdjeciu widac troche za mocno slady po kleju i jego oparach, ale na zywo ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżoana Napisano 9 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2006 A tu mamy kilka bambetli, ktorymi nasza gwiazda zostanie przyozdobiona: I to na razie wszystko. Jednak prace zostaly wznowione, wiec mysle, ze tym razem przerwa bedzie troche krotsza ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Sierpnia 2006 Share Napisano 9 Sierpnia 2006 A ten koszyk, to w jaki sposób powstał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżoana Napisano 9 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2006 Koszyk zszylam z lnianej kanwy do haftowania, a jego uszka uplotlam z nitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 Wprawdzie to nie Tygrys ani nawet Panther ale i tak mi sie podoba Na kadlub bedziesz musiala nalozyc kilka warstw podkladu, szczegolnie z przodu, zeby wyrownac powierzchnie i zeby nie bylo widac roznicy w uzytych materialach. No i trzeba odchudzic te oslony peryskopow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżoana Napisano 10 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2006 Tak jest! Nad Tygrysem jeszcze pomysle. Moze bedzie nastepny, zeby Sherman mial towarzystwo, a widzowie wreszcie do ogladania cos z superfajnej niemieckiej pancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 Jawohl, dojczes panzer ist das bestes! Wtedy dopiero bys tu miala widownie, ze fiuuu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 Ja bym bez specjalnej ochoty oglądał, tylko dla tego, że Dżoana by robiła. Tygrysy, Pantery - ładne są, ale jako kotki, razem z Jaguarami, Rysiami ... jako pojazdy pancerne, to jest takie ich zatrzęsienie, że od kilku lat to się boję, że coś takiego na mnie z lodówki wyjedzie i ostrzela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżoana Napisano 10 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2006 Zobaczymy, moze moja kobieca proznosc zwyciezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Sierpnia 2006 Share Napisano 11 Sierpnia 2006 Dodatki sa The Best . Wojtek zwocil uwage na koszyk a ja mialem okazje ogladac w realu reszte poza kanisterkiem . Nie wiem czy to widac ale to tez chalupnicza robota z aluminiowej foli. Ojjj panowie czapki z glow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżoana Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Dziekuje za "ahy" i "ohy" Rzeczywiscie przekonalam sie, ze te korytka (z folii aluminiowej) na jedzenie moga miec szerokie zastosowanie. A jak sie doda jeszcze troche kolorowej folii z opakowania po tabletkach, to mozna zrobic np. lampeczke: Mam nadzieje, ze nie uraze Waszych odczuc estetycznych ta zasniedziala moneta, ale niestety nie znalazlam innej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Na prawde bardzo ladnie to wyszlo. Szkoda tylko, ze to nie niemieckie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżoana Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Dziekuje Badz cierpliwy, a moze sie w koncu doczekasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Moze uda ci sie chociaz jakis akcencik wstawic. Moze jakas mini dioramke? Ja to bym chcial chociaz pare figurek niemieckich zolnierzy albo cus... Moze taki co stoi na bacznosc, bo niemcy bardzo fajnie stoja na bacznosc. Przemysl to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżoana Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Chyba masz racje - bez niemieckiego akcenta ani rusz. Ze tez wczesniej na to nie wpadlam. Jezeli to Cie uszczesliwi i przestaniesz marudzic, to rzeczywiscie mocno sie zastanowie i cos tu sklece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Jezeli to Cie uszczesliwi i przestaniesz marudzic ja bym na to nie liczył, on ma to w genach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi