Leszek.Sz. Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Masz jakiś plan odnosnie waloryzacji szoferki? czy zostawisz tak jak ICM dało coś ala fotel + kierownica. Ja w swojej wymienię oszklenie na bardzo przejrzyste z foli i siłą rzeczy będę coś musiał dorobić we wnetrzu bo wszystko bedzie widać. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Jako że wnętrze Urali nie grzeszyło przepychem, waloryzację spokojnie można przeprowadzić własnymi pomysłami i materiałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 Trochę zostanie to zmodernizowane Z konwersji jest np. panel sterowania na miejscu pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 Widzę, że robisz go z pudła Szkoda, że nie poprawiłeś np. obejmy na koło zapasowe - ta w zestawie to lekki SF. Leszku życzę powodzenia z oszkleniem. Fakt to w zestawie to budyń. Mi jednak nie chciało sie wyginać boków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 2 Listopada 2010 Autor Share Napisano 2 Listopada 2010 Prac ciąg dalszy. Dorobione zostały uchwyty z drutu (producent podał kształt i wymiary, przy czym nie zawsze pasujące do rzeczywistości) i uzupełnione podesty z blaszek. Trwają prace nad ramionami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Wojtku, wydaje mi się że druciki użyte do zrobienia "uszek" są za grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 3 Listopada 2010 Autor Share Napisano 3 Listopada 2010 Grzegorzu poprawiłem pierwszy hak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Grzesio kazdego sie czepia, kwestai przyzwyczajenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 3 Listopada 2010 Autor Share Napisano 3 Listopada 2010 Oj tu miał rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ljubof Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Witam Wszystkich serdecznie! Rośnie piękny model bardzo pożytecznego samochodu - w jedynym prawdziwie słusznym wariancie! Mam pytanie: czy zestaw żywiczny firmy ARMORY do konwersji na APĘ jest dostępny gdzieś w Polsce? Kilka tygodni temu przeglądałem oferty sklepów internetowych, ale nic nie znalazłem... Wiem, że Koledzy gdzieś tam zamawialiście, ale może coś się zmieniło, coś wiecie, gdzieś widzieliście ten dodatek? Ciekawią mnie także numery farb, które oddawałyby najwierniej malowanie radzieckich samochodów URAL w wariancie APA-4 lub APA-5 w Wojsku Polskim (chodzi mi o malowanie jednolite zielone, a nie trójbarwne)? W związku z tym, że jestem nowym użytkownikiem tego forum - zamieszczam zdjęcie odpowiednio doposażonej APY z 3 Ośrodka Szkolenia Lotniczego w Białej Podlaskiej! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Chyba wszyscy kupujący APĘ z piszącym te słowa robili zakupy w ARMORY.IN.UA lub innych sklepach za wschodnią granicą. Zakup w tym sklepie od zakupu w krajowych sklepach internetowych różni się tylko formą płatności - tam płaci się PayPalem. Pojawiły się zapowiedzi konwersji do Ziłów - TLEN i POWIETRZE, brakuje "AZOTa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Bardzo ciekawy model no i oczywiście w najsłuszniejszej skali (1/72). Czekam na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ljubof Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Podziękowania dla Grzesia i Piotrka za bardzo szybką odpowiedź w sprawie APY! Do tego zestawu środków dodałbym jeszcze APMa-90 na Zile-130 w skali 1/72. Wiem - cudo - marzenie:). Wygląda toto jak najmniej atrakcyjna dziewczyna na wsi, ale i na taką zawsze znajdą się amatorzy! Czy widzieliście kiedykolwiek Ziła-130 w skali 1/72 w jakiejkolwiek konfiguracji (skrzynia, wywrotka) ot taki gruzawik zza Buga? Czesi z Ciro models wytwarzają, co prawda APMa na Pradze V3S w 1/48, ale w Polsce tak wyposażonych Prag chyba nigdy nie było? Choć może nie jest to żadne cudo, ale mogłoby gdzieś tam wystawać nieśmiało i pożądliwie zerkać swoimi wielkimi oczyma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi