tornado Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Witam Od kilku dni chodził za mną ten projekt, aż w końcu wczoraj wylądował na warsztacie Model planuję zrobić w białej kaście z czarno-białym wnętrzem, coś w tym stylu: Prace zacząłem od podwozia, niektóre elementy skleiłem do kupy a także poszpachlowałem i pomalowałem podkładem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Samochód kultowy Kibicuję bo chociaż cywili nie kleję (mam jeden motor na koncie ) tak ta maszyna należy do moich ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Andrzeju a myślałem że Ty tylko wagę ciężką uskuteczniasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Mark666 |Wręcz przeciwne Endrjiu ma na koncie kilka autek w skali 1/8 ja tam do dzisiaj najbardziej lubię Pontiaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 To według mnie jedna z dwóch (obok Stingray'a) najładniejszych i najbardziej rasowych Corvette. Będę gorąco kibicował aczkolwiek mam nadzieję, że ta ślicznota nie odsunie w czasie zakończenia równie pięknego, oldtimerowego Forda Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Witam! Za Corvettą nigdy nie przepadałem ale skala no i autor wątku zobowiązuje aby zajrzeć Koncepcja wykonania modelu bardzo mi się podoba Oglądając fotki pomalowanych elementów nasuwa mi się pytanie czy przed klejeniem miejsca klejone są pozbawiane farby czy klei Pan powierzchnie malowane? Oczywiście życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Witam. Zapowiada sie ciekawie. Kolorek ok. Co jedynie wg mnie tak jakoś monotonnie w środku. Ja w swoim modelu fiata dodałem kolor fotelom http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=133488&t=116537#reply_133488 Moze tu jakiś akcencik czerwony lub granatowy ? Pozdrawiam JJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Krzychu126 wiadomo, że do nie pomalowanego, bo do malowanego będę problem żeby złapać. Można tylko próbować butaprenem kleić malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Października 2010 Autor Share Napisano 21 Października 2010 ... mam nadzieję, że ta ślicznota nie odsunie w czasie zakończenia równie pięknego, oldtimerowego Forda W Fordzie pozostało pomalować i przykleić kilka chromów i wycieraczki, czynności te wykonam równolegle z malowaniem chromów do Corvette. Oglądając fotki pomalowanych elementów nasuwa mi się pytanie czy przed klejeniem miejsca klejone są pozbawiane farby czy klei Pan powierzchnie malowane? Większe elementy oczyszczam z farby, natomiast "drobnicę" przyklejam na farbę/lakier. Kolorek ok. Co jedynie wg mnie tak jakoś monotonnie w środku. Moze tu jakiś akcencik czerwony lub granatowy ? Wszystko rzecz gustu Kilkanaście lat temu pewnie coś bym dodał/pozmieniał w kolorystyce, obecnie wnętrze podoba mi się takie jak jest na powyżej zamieszczonych zdjęciach Krzychu126 wiadomo, że do nie pomalowanego, bo do malowanego będę problem żeby złapać. Można tylko próbować butaprenem kleić malowane. Można kleić i na farbę tyle, że połączenia będą słabsze. W Fordzie 1931 tylne lampy przykleiłem zwykłym klejem modelarskim bezpośrednio na lakier i się trzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 NO tak ale to kleić można rzeczy które nie potrzebują mocnego połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyja Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 no ja także będę kibicował i oglądał, szczególnie że sam wystawiłem warsztat Corvetty:) przy okazji napiszę że jutro go uzupełnię o kolejne zrobione elementy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Endrjiu Grzeczniej... Andrzej nie jest Twoim kolegą z podwórka, i jako osobie nieco starszej (od Ciebie), należy się odrobina szacunku. Andrzeju, taka Corvetta, to był pierwszy supersamochód, jaki zobaczyłem na żywo w dzieciństwie (wśród maluchów, dużych fiatów, syren), więc kibicuję całym sercem. Osobiście wolałbym, żeby byłą pomarańczowa (taką wtedy zobaczyłem). Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Nie przesadzajcie. KIlkanaście lat temu, jak zaczynałem działalność na listach dyskusyjnych, odezwanie się do kogoś er Pan" to była obraza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Października 2010 Autor Share Napisano 21 Października 2010 Endrjiu Grzeczniej... Andrzej nie jest Twoim kolegą z podwórka, i jako osobie nieco starszej (od Ciebie), należy się odrobina szacunku. Jarku nic złego się nie stało, bardzo lubię gdy do mnie/o mnie tak się mówi Na forum stanowimy jedną "rodzinę" i wiek (przynajmniej dla mnie) nie odgrywa żadnej roli, a ja pośród młodzieży sam się czuję młodziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Andrzeju powiedz mi gdzie i za jaka kwote mozna takie cos kupic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Października 2010 Autor Share Napisano 21 Października 2010 Andrzeju powiedz mi gdzie i za jaka kwote mozna takie cos kupic?? Model ma 25 lat, więc tylko ebay, mnie wraz z przesyłką kosztowało to 460 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 ebay.de - co.uk czy com?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Października 2010 Autor Share Napisano 22 Października 2010 ebay.de - co.uk czy com?? Modele w 1:8 bywają na wszystkich ebay'ach ale najczęściej i najtaniej można kupić na ebay.com. Znalazłem kilka aukcji z Corvette 85, w tym dwie z wysyłką na cały świat: aukcja nr 1 aukcja nr 2 pozostałe aukcje Możesz zapytać się pozostałych sprzedawców to może któryś zgodzi się na wysyłkę do Polski Aha, koniecznie pytaj o koszty wysyłki bo po licytacji możesz się słono rozczarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Dzieki wielkie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 Podwozie prawie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Jak zawsze, profesionalka Fajne auto z tego będzie. Koncepcja co do wykonania, tegoż już dzisiaj klasyka bardzo mi się podoba Powodzenia! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Żółte amorki Monroe Ładnie to wszystko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Fajnie ale... zauważyłem małego "babola" - chociaż w tej skali to nie jest taki mały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 Fajnie ale... zauważyłem małego "babola" - chociaż w tej skali to nie jest taki mały... Czego człek w realu nie dojrzy to zdjęcie ujawni. Widać musiałem go przeoczyć ale nie ma problemu, szpachlę i farbę mam to poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi