vorenus Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 (edytowane) Witam za klejenie modeli zabrałem się poważniej dopiero w tym roku kiedyś coś tam próbowałem ale to było ok 10 lat temu ten model odleżał swoje w piwnicy potem używałem go jako model do testów brakowało w nim dużo części , czasami udało mi się coś od niego znaleźć składałem to do kupki teraz dodałem trochę elementów z nowo zakupionego dragona 6600 Tiger initial i chciał bym coś z niego zrobić i w związku z tym mam pytania . Najpierw zdjęcie delikwenta , Ma ktoś może zdjęcia z wczesnej wersji z zimmeritem znalazłem jakieś malowania ale nie mogę znaleźć żadnych informacji Ewentualnie jeśli nie znajdę spróbuję zrobić tego : I jeszcze jedno jeśli ktoś ma zbędne części niech da znać brakuje szczególnie włazów na wieży i jednego na kadłubie z tyłu osłony jednej rury wydechowej , dwóch kół zewnętrznych i 3 gum do filtrów . Edytowane 23 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 Wieży. A nie prościej kupić jakiegoś Tigera z Italeri za małe pieniądze? I wtedy zacząć lepienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 No właśnie było by za łatwo po za tym szkodami go wywalić . Dorobiłem właz na wieży , dla porównania ten z lewej jest z dragona na górze materiał wyjściowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 Wykąpałem zwierzaka i puścił farbę . Powoli go składam i dorabiam kolejne brakujące elementy w miarę możliwości i umiejętności które są jakie są :/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 ten właz który dorobiłes nie mial spawu dookoła wiec lepiej uzyj tego po lewej. Na wydechach brakuje jeszcze srub na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 30 Października 2010 Autor Share Napisano 30 Października 2010 ten właz który dorobiłes nie mial spawu dookoła wiec lepiej uzyj tego po lewej. Ten z lewej jest od tego tygryska ( jeszcze nie skończony ) więc nie będę mu go zabierał , jak widać w przybliżeniu właz miał spawy więc może wczesne wersje były spawane. Na wydechach brakuje jeszcze srub na górze. Wiem pracuje nad tym żeby to dobrze wyszło . Dobra ciąg dalszy budowy : - dorobiłem brakujący właz kierowcy - dodałem brakujące wyrzutniki min ( zostały mi z pantery D ) - wymieniam gniazda lamp dla porównania z lewej dragonowski z prawej jeszcze oryginalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 No właśnie było by za łatwo po za tym szkodami go wywalić . No na początek to brawo za te słowa . Nie jestem fanem pancerki ale sam mam tygryska ze złomu nad którym pracuję sobie w czasie wolnym. Będę tu zaglądał i szukał inspiracji . Pozdrawiam i powodzenia w budowie. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 kurde, faktycznie dragon tam zrobil spaw i pewnie nie bez powodu, ciekawe czy ktos posiada zdjecie potwierdzajace taki stan rzeczy... zalezy jeszcze jaka wersje robisz bo pozostale poza initialem nie mialy chyba tego spawu, przynajmniej do takiego wniosku dochodze przegladajac zdjecia. Jesli chodzi o te sruby na wydechach to mozna sobie kupic z fototrawionki takie. btw. widze ze w tym dragonie jakos za nisko wkleiłes ten plaskownik zatrzymujący wlaz dowódcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 Witam. Proszę bardzo. Zdjęcie wczesnego włazu ze spawem. Zdjęcie pochodzi z książki wyd Ryton Publications - Tiger I & Sturmtiger in Detail I rysunek z książki Achtung Panzer - Tiger Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 30 Października 2010 Autor Share Napisano 30 Października 2010 kurde, faktycznie dragon tam zrobil spaw i pewnie nie bez powodu, ciekawe czy ktos posiada zdjecie potwierdzajace taki stan rzeczy... znalazłem tylko rysunek i będę robił coś takiego . btw. widze ze w tym dragonie jakos za nisko wkleiłes ten plaskownik zatrzymujący wlaz dowódcy On jeszcze nie jest wklejony płaskownik jest ruchomy, środku nawet nie ma jeszcze peryskopów , sporo wykończeń jeszcze mam przy nim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 Dzieki! teraz juz wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 30 Października 2010 Autor Share Napisano 30 Października 2010 Hmm mam pytanie za 100 punktów co to jest ta płyta koło włazu kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 Witam. Jeżeli pamięć mnie nie nie zawodzi, jest to wodoszczelna uszczelka do wlotu powietrza. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 31 Października 2010 Autor Share Napisano 31 Października 2010 Kolejny mały up. Poprawiłem te elementy przy jarzmie karabinu Nie zrobiłem wcześniej zdjęcia dlatego słaba jakość . Na górze przed na dole po : Dorobiłem też przewody do lamp . dorobiłem też brakujący klocek pod lewarek , blaszki to też złom , maxymalne wykorzystanie złomu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 1 Listopada 2010 Autor Share Napisano 1 Listopada 2010 Trochę złomka pospawałem musiałem go trochę pod szlifować żeby wpuścić spaw , robiłem to pierwszy raz . Chyba się zdecyduje na zakup blaszek do niego miał ktoś z tym styczność kiedyś ? http://www.ww-model.pl/index.php?p5478,ed35498-tiger-i-ausf-e-exterior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 2 Listopada 2010 Autor Share Napisano 2 Listopada 2010 Zrezygnowałem z blach myślę że jest gotowy do malowania . - dorobiłem elementy włazu na wieżyczce dowódcy - wymieniłem jarzmo armaty na dragonowskie - dorobiłem mocowania wyrzutni min na wieży - pospawałem wieże i mocowanie min i jeszcze kilka drobiazgów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 5 Listopada 2010 Autor Share Napisano 5 Listopada 2010 Kolejny UP , po malowaniu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Witam Ładnie idzie, ale... te błotniki (przednie i tylne) są strasznie nienaturalnie powyginane. Może da się coś jeszcze uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Z błotnikami już nie poszaleję może jeszcze spróbuję . Mały UP : Dostał naklejki i narzędzia zrobiłem też w większości washa na zdjęciach wyszło to gorzej niż jest :/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Początki obić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 jak robiłeś obicia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Coup de grase ..that the ART OF WAR!! Sabatonik? A co do modelu vorenus to zaczynasz się Panie bronić tymi obiciami i model nabiera klimatu. Super! Az chyba siądę parę rzędów bliżej w Twoim warsztacie. ;) Ten prawy błotnik mi się bardzo podoba. Co do lewego to możesz zrobić coś takiego: Ja u siebie będę w ten sposób kształtował jeden błotnik. Wygląda to wg. mnie kozacko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Tylko jak tak jeszcze patrzę, to kolor jest strasznie ostry. Jakby go trochę rozjaśnić i nadać mu w końcówce prac nieco bardziej mdły odcień? Może się uda. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 adam .B napisał: Coup de grase ..that the ART OF WAR!! Sabatonik? Very Happy a i owszem, Sabatonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 malowanie idzie calkiem fajnie ale na poziomie detalu sporo rzeczy zostało pominietych. No ale i tak bedzie wygladal lepiej niz przed odrestaurowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi