Skocz do zawartości

tamiya bismarck 1:350

guzik1202

Rekomendowane odpowiedzi

Planujesz jakieś blaszki do tego zestawu?

Miło popatrzeć na ten model prosto z pudła i porównywać jakich zmian można dokonać i urozmaicić ten wiekowy ( 33 letni) zestawik.

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam

Nie obraz sie ale jakos nie lubie ogonkow i innych

Fakt że przymusu niby nie ma żeby trzymać się gramatyki i polskich znaków, ale jeśli już postanowiłeś prowadzić relację na forum to powinieneś się dostosować do norm i zasad jakie tu panują. Po prostu źle się czyta posty które pomijają w/w aspekty języka polskiego.

Wracając do modelu... Mam wrażenie że niektóre lufy dział 105mm są wklejone nie osiowo. Choć może to złudzenie spowodowane przez aparat.

Jeszcze nie wiem.Mysle caly czas,malowanie mi i tak nie wyjdzie to sie zastanawiam

A skąd ten pesymizm. Jeśli nie do końca jesteś pewien jak zabrać się za malowanie, zapytaj. Z przyjemnością pomogę Ci w tej kwestii

Pozdrawiam

Maciek

Powinieneś wybrać malowanie które najbardziej ci odpowiada po względem wykonania. Ja np do Bismarcka nie zastosowałbym tego malowania co macisso bo po prostu nie byłbym wstanie wystarczająco dobrze je wykonać. Po za tym bardzo mi się ono podoba ale nie chciałbym go porostu sknocić. To na pewno obniżyło by atrakcyjność modelu. Tak jak wcześniej już ktoś napisał chyba masz trochę nie osiowo wklejone lufy w działach 105 mm ale nie we wszystkich chyba tylko w tych po lewej stronie zdjęcia. Nie wiem czy tak jest a jeśli wdarło się takie małe nie do patrzenie to warto by było to poprawić.

Powodzenia!

Generalnie dość słabo prezentuje się plastik w miejscach gdzie powinny być szyby na łodziach... Nie wiem czy na Twoim miejscu nie zrezygnował bym z tego. Chyba lepiej mieć łódź bez szyby niż za ścianą zamiast

Ale decyzja należy naturalnie do ciebie.

Cała reszta wydaje się być w porządku

Pozdrawiam

Maciek

• 2 weeks later...

guzik1202, poprawić szpachlowane miejsca (szczególnie na kominie) i nie będzie źle - radził bym też zaglądnąć do relacji kolegów, B+T Ci u nas dostatek

...

Ps - zastanowić się nad zakupem el. waloryzacyjnych...

...

Dokładnie, jak Wallace powiedzieć! Zainwestować koniecznie w blaszki i kleić, kleić, kleić.

Moja pozdrawiać!

Sorki - nie dałem rady, ROTFL NA MAXA jak mawia Robert B.

Tak dokładnie tak koniecznie zastanowić się nad elementami waloryzacyjnymi! Ten radar nie prezentuje się za dobrze. Ja w swoim poprzednim modelu też chętnie bym wymienił ale w 1:400 to raczej nie możliwe. W kolejnym modelu na pewno postaram się wymienić na foto trawiony. Reszta idzie całkiem przyzwoicie. Czekam z niecierpliwieniem na kolejne postępy w stoczni! A jak tam malowanie zdecydowałeś się na jakieś

Powitac

14239030.jpg

14777582.jpg

48102449.jpg

78676763.jpg

95159805.jpg

84146185.jpg

42559528.jpg

Panowie blaszek nie bedzie ,szkoda mi kasy na popsucie

Co do malowania to bedzie jak najbardziej proste

Pozdrawiam

Panowie blaszek nie bedzie ,szkoda mi kasy na popsucie

Co do malowania to bedzie jak najbardziej proste

hmm ale blaszki sporo wnoszą do modelu no ale ok - ważne, żebyś czerpał przyjemność.

...

Niestety, jak tak patrzę na komin i nadbudówkę, to widzę możliwości użycia szpachli Poza tym radar do przeszlifowania, wypraski do wypełnienia szpachlą (nadbudówka) i zeszlifowania. Wybacz kolego mój sceptycyzm, ale chyba za bardzo pospieszyłeś się z malowaniem - poza tym może się mylę, ale czy lufy dział były takiego koloru ?

...