Nexus Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Mam nadzieję, że więcej wymian epitetów (jak górnolotne one by nie były) już tutaj nie zobaczę? Piszcie proszę o modelu i samolocie. I to, że ktoś próbuje przekazać Wam wiedzę nie oznacza, że się "czepia" lub zadziera nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 1 Listopada 2010 Autor Share Napisano 1 Listopada 2010 Luzik Nexus Mnie poprostu Wypowiedź Kolegi Mirage3 "Co twórca tematu miał na myśli budując ten model" Spowodowała u mnie odruch drapania się po pół łysinie i zastanawianie sie o co chodzi ? A wystarczyło napisać. Model wykonany tak i tak. Babole merytoryczne takie i takie. Ogólnie Panowie Będę się Wami posiłkował przy nastepnej budowie i tyle pozdrawiam. "DACO" w postaci ebooka juz sie ciagnie. Dzieki Mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 6 Listopada 2010 Autor Share Napisano 6 Listopada 2010 Witam ponownie. Część baboli udało mi sie poprawić. I tak: -tery zostały zdięte -pave spike powedrował w kosmos -gbu zdemontowane -dziób dostał nabłyszczenia. Wiecej zmian wymaga za dużej ingerencji w model przez co mogę go popsuć :( Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Cześć Przemku, Mało modelarzy wykonuje poprawki na 'żywym' organiźmie w takim tępie Brawo. Sam model bardzo mi się podoba. Co do merytoryki technicznej - to raczej mankament zestawu ale 'zawsze' do drobnej poprawki - płetwy ustateczniające pod gondolami silników - ich zakończenia są bardziej 'subtelne' + mechanizm mocowania (klinowania maszyny do pokładu ), i koło podwozia głównego 'trochę przypominają F-15' tkowe, zerknij do Hasegawy dla porównania. Pozdrawiam A. PS. Bardzo mi się podoba przydomek 'Wujkowie....' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 Dzięki bardzo " Wujku" . Zamieszczam obiecaną Marcinowi Witkowskiemu fotkę pokazujaca dolną ramę wiatrochronu, tak jak obiecałem. Wydaje mi się że to zdjecie pokazuje też uzbrojenie - malowane na biało (chodź nie jestem pewny) Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samurai7 Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 użyłeś defibrylatora i Kocur żyje pozdrawiam Was Wujkowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 Dzięki bardzo " Wujku" .Zamieszczam obiecaną Marcinowi Witkowskiemu fotkę pokazujaca dolną ramę wiatrochronu, tak jak obiecałem. A jednak. Wśród dziesiątek tysięcy zdjęć jakie mam, takich gdzie byłoby widać ten sposób malowania sekcji dziobowej może będzie kilka. To wskazuje, że F-14A w VF-31 nie latały tak pomalowane zbyt długo. Z reguły malowanie wyglądało tak: A co do uzbrojenia, to na podlinkowanym zdjęciu jest szare. To inny kolor niż płatowiec (FS16440), ale też szary. Z resztą łatwo porównać z amerykańskimi insygniami na kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 10 Listopada 2010 Autor Share Napisano 10 Listopada 2010 Z tego wniosek że jak zwykle mam pecha i zrobię malowanie wg zdjęcia które jest igłą w stogu siana to już nie pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi