MICHAŁ R Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Witam Od dłuższego czasu chodziła mi po głowie diorama z Polską bronią pancerną w roli głównej , temat rzadko poruszany i tym sposobem bardzo ciekawy . Po przeczytaniu kilku artykułów o bitwie o Tomaszów Lubelski postanowiłem odtworzyć jeden z epizodów walk - atak 1 batalionu pancernego w kierunku miasta . Na dioramie stoi już prawie skończony 7tp Mirage , planuję jeszcze postawić na niej pzkpfw 1 lub 2 . Dwu wieżowy 7 tp stoi oczywiście po to by pokazać ogólny zarys mojego pomysłu . Figurki to przerobiony zestaw firmy Master Box . Cała resztę wykonałem sam od podstaw . Zaznaczam że dom jest jeszcze nie skończony . Płot jak widać na zamieszczonych zdjęciach zacząłem już malować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Z czego zrobiony dach - bo fajny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 5 Listopada 2010 Autor Share Napisano 5 Listopada 2010 Dach to przycięte na 2,5 cm. igły (dokładnie z sosny wejmutki) . Kleiłem je wikolem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Dasz zooma na figurantów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 Na dioramie rozpocząłem ,,prace ziemne" : Zdjęcia fiurek: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 Kilka zdjęć aktualnego stanu 7tp: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.A.T.E.K Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 MICHAŁ R temat bardzo mi bliski:) fajnie ze ktoś się ta bitwa zainteresował. Rezultaty obiecujące choć nie mi to oceniać, są lepsi specjaliści ale mi się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Ten leżący figurant mam nadzieję że jeszcze nieskończony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 No, ładnie się zaczyna Zmień hełmy na polskie, bo ten leżący ma soviecki założony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 Dzięki za komentarze . Nad figurkami nadal pracuje , na pewno poprawię ten hełm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Hej Przypadkiem wpadłem na tą dioramkę. Bardzo ciekawa rzecz, będziesz jeszcze poprawiał model 7TP ? W razie czego pisz śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 9 Listopada 2010 Autor Share Napisano 9 Listopada 2010 Dziękuje za zainteresowanie , nad 7tp nadal pracuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Pora przedstawić kolejne zdjęcia w moim warsztacie . ,,Prace ziemne" mają się ku końcowi . Teraz trzeba skończyć modele . Zostawiłem jeszcze kawałek styropianu by móc bez problemu wpasować jakiegoś ,,panzera" . Obecnie pracuje nad różnymi dodatkami . W planach mam zamiar zrobić wodę w rowie melioracyjnym - zobaczymy co wyjdzie . Dziś statystą jest t 26. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Podoba mi się ten grunt Pamiętaj tylko, że czołg, nawet ważący zaledwie 10 ton 7TP, lekko zapadał się w podłoże. Postaraj się uzyskać taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 I podetnij zęby na kole bo teraz wygląda jakby gąski nie wchodziły na zęby na koło napędowe pomijam fakt że gąski lewitują popatrz sobie jakiekolwiek zdjęcie w necie popraw to koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Pojazd ustawiony jest na ,,sucho" oczywiście będę go wpasowywał w drogę . Zęby na kole są już podcięte , gąski założyłem tylko do zdjęć dlatego wszystko wygląda na niedopasowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Zabrałem się za pzkpfw 1 (firma Master Box MB 3503 - Panzer I Ausf.A model Breda ) . Przy modelu jest bardzo dużo pracy i jak widać na zamieszczonych zdjęciach trzeba będzie wiele elementów szpachlować . Przerobiłem zestawową wieżę , na zdjęciu widać część z której będę wykonywał jarzmo . Wszystko na razie jest złożone na sucho. Czy posiada ktoś zdjęcia zniszczonych pzkpfw 1 w rejonie Tomaszowa Lubelskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Czy posiada ktoś zdjęcia zniszczonych pzkpfw 1 w rejonie Tomaszowa Lubelskiego? Konkretnie spod Tomaszowa Lubelskiego? Obawiam się, że będzie spory problem, a nie mogą być inne z W.O. 1939 r.? Nie powinny się zbytnio różnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 27 Listopada 2010 Autor Share Napisano 27 Listopada 2010 Oczywiście że mogą , szczególnie interesują mnie zbliżenia na ślady po trafieniach pociskami, oczywiście mniejszego kalibru niż na tych zdjęciach: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 4 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2010 Przedstawiam kilka zdjęć z ubłoconym podwoziem: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Fajny efekt uzyskałeś działaj dalej po przetarciu części ruchomym powinno dobrze wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Myślę, że uzyskałeś efekt obrzuconego błotem czołgu. Wygląda to bardzo średnio, mało realistycznie. Mam wrażenie, że błoto miało zakryć defekty modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 Widzę że opinie są podzielone . Oczywiście będę jeszcze pracował nad błotem . Kilka fotek z dorobionymi błotnikami : Oczywiście te części wymagają jeszcze poprawek . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2010 Dalsza część mojej relacji: dorobiłem brakujące nity w 7tp (wymagają jeszcze małych poprawek). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 Zdjęcia poprawionej tylnej belki (oczywiście oczyszczę ją z nadmiaru szpachli i kleju): Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi