kamil83 Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Witam! Chciałbym zbudować coś takiego: A za bazę posłuży mi zestaw Italeri (przepak Academy tak swoją drogą): I mały inbox, nie taki mały, bo zestaw ma mnóstwo elementów. Zapowiada się ciekawa zabawa: Podoba mi się, że producent umieścił wnętrze. Oczywiście pojazd będzie w polskich barwach. Powoli skompletuję kolekcję pojazdów Maczka. Jest tego cała masa. Chyba mi życia nie starczy, aby wszystkie złożyć Jeśli macie jakieś sugestie, to dawajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Podobno nie wymiarowy ale mi się podoba gdyż jest prosty w składaniu . Czekam na postępy które będę śledził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 I jak postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 Szczerze, to nadal leży w pudełku. Strasznie mało czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Witam! W końcu ruszyłem z projektem. Zacząłem sklejać Achillesa. Oto ile zrobiłem: Póki co tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Całkiem ładnie i czysto sklejone. Pousuwaj jeszcze ślady po łączeniach form. Szczególnie widoczne jest to na cięgnach drążków kierowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 staram się jak mogę. Tą drobnicę strasznie trudno oszlifować, ale popracuję nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ochwat Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 widze że kleimy to samo powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Lubię ten pojazd dobrze że ruszyłeś z budową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2011 Postanowiłem zrobić porządek w szafie i skleić wszystko co tam jest. Jak juz ja posprzątam kupię nowy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Ja mam tak zawsze... puki nie zajrzę na Allegro, lub do sklepu modelarskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Ja mam tak zawsze... puki nie zajrzę na Allegro, lub do sklepu modelarskiego Tzn. że żaden z nas nie jest osamotniony z tymi zakupami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 Trochę pokleiłem. Oto efekty mojej pracy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Witam Zapowiada się bardzo ładnie Mam takie pytanko - czy ten zestaw posiada też silnik? Jeśli tak to chyba wiem co będę robił następnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 Silnika brak, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 Witam po długiej przerwie. Model już złożony i gotowy do malowania. Model składało się całkiem przyjemnie. Na Achillesa wrzucę jeszcze trochę bambetli. Zdjęcia robiłem nowym aparatem. Aparat świetny, fotograf do niczego. Narazie to wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 (edytowane) Witam! Zacząłem malować model. Nałożyłem pierwszą warstwę farby. Do wczoraj model wyglądał tak: Teraz złe wieści. Model uległ zniszczeniu. I jak myslicie kto tego dokonał? Żonka. W wyniku kłótni, Achilles miał okazję sprawdzić się na polu walki. Niestety z siłą i potęgą ręki mej żonki poległ w boju. Dostał się w okrążenie rąk mej żony i nie miał szans. M10 poleciał ( a to nie samolot). Spadł z hukiem na podłogę i roztrzaskał się na drobne. Gdy to zobaczyłem, załamałem się. Oto zwłoki: Z bliska wygląda to tak: Oceniłem straty, ogólnie nie jest źle. Da się to poskładać. Żonka przerosiła i ja ją też. Wszystko jest ok. Obiecała kupić mi nowy model. To jest na pewno duży pozytyw. Edytowane 19 Lutego 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkuba007 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Ciekawa historia ale szkoda że nie sprawdził się na polu walki.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Niech Ci kupi aerograf w ramach zadośćuczynienia ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Niech Ci kupi aerograf w ramach zadośćuczynienia ; ) Dlaczego ma mi kupić aero? Słabo maluję pędzlem? Przejdę do rzeczy. Po całodziennej walce, czołg został złozony do kupy. I pomalowany. Mam nadziję, że nie jest najgorzej. Teraz wyglada tak: Wieża póki co, złożona na sucho. Nadwozie również nie jest przyklejone do wanny. Teraz małe poprawki i czas na łosza, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 pedzel do aero niestety nie ma startu, taka jest moja opinia, psikawka daje o wiele wiecej mozliwosci, wedlug mnie to przy modelarstwie w skali 1/35 gdzie model kosztuje okolo 100 zl i kiedy inwestujemy juz niemale pieniadze w hobby to mozna powiedzmy odpuscic sobie nowy model na jakis czas i zainwestowac w aerograf i sprezarke, to pierwsze mozna kupic calkiem tanio, ja maluje takim za 7 dyszek. sprezarka niestety jest juz drozsza ale mozna poszukac uzywanej, poza tym zabawa jest warta swieczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Pewnie masz rację. Czaję się na sprężarkę Senco. Ale ona kosztuje około 500zł. Do tego aero i jest ładna sumka. Myślę, że jak tylko dostanę premię, to zainwestuję w ten sprzęt. Nie chciałbym kupować używanej sprężarki, mam uprzedzenia do używanego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Hehhehehe pamiętam jak kiedyś miałem 3 modele w 1:72, sdkfz 251, king tiger henshel, i shermana. Byłem z nich taki zadowolony , pomalowane i w ogóle. I pewnego razu przychodzę do domu ze szkoły, patrzę, a tu mój brat bawi się już w większości połamanymi czołgami w piaskownicy . Nie wytrzymałem i się mu dostało, poważnie. Potem wypominałem mu to przez chyba rok. I mimo że to było dawno, byłem dużo młodszy (okoliczności łagodzące:D ), to świetnie rozumie co kolega przeżywał. Ale jak obiecała nowy model to się faktycznie opłacało A pro po aerografu to faktycznie warto chwilę poczekac z kolejnym modelem i kupic aero. Zupełnie inna zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Witam! Prace poszły do przodu. Teraz prezentuję wnętrze. Prawie gotowe. Pomalowane białą emalią, niektóre elementy ciemnym zielonym. Wash zrobiony przy użyciu farbki akrylowej vallejo sepia shade. Rozjaśniłem białą farbą. Rysy wykonałem ołówkiem grafitowym, chyba trochę zbyt mocno. Ot tyle. Jeszcze pigmenty. Teraz zdjęcia. Oceńcie sami: Dopóki nie nabędę obiektywu do makro, to nie mam co marzyć o dobrych zdjęciach. Ale mam nadzieję, że coś tam widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 ludziska maja racje, trzeba sie przelamac i kupic pistolecik, efekty sa jek dzien do nocy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi