Wallace Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Aaaa nie myślałeś nad tym Skell?? Poczytać dokumentacje na temat "miejsc trafień" i pomyśleć jak to zrobić/pomalowac. Jak zrobić ? Sposobem najbardziej realnym z możliwych: Skell, na pewno jak byłeś mały to nieraz Ci się zdarzyło potraktować model "korsarzem" ... Takie warjactwa robisz z tym Bismarckiem...wprawiasz ludzi w kompleksy, może się skusisz na taką opcje Powyższy tekst tyczy się rownież Macisso oczywiście Zgadzam się - Panowie, przesadzacie i wprawiacie w kompleksy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Takie warjactwa robisz z tym Bismarckiem...wprawiasz ludzi w kompleksy, może się skusisz na taką opcje Very Happy Powyższy tekst tyczy się rownież Macisso oczywiście Razz Zgadzam się - Panowie, przesadzacie i wprawiacie w kompleksy Panowie, skell na pewno, ale w moim przypadku o kompleksach nie mam mowy. Mój "B" jest baaaardzo daleki od ideału modelu. Nie mniej troszkę mnie pocieszacie za co dziękuję Pozdrawiam i nie robię już O/T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Przyda się twoja relacja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Witam No, no, no wysyp Tirpitzów ale fajne. Po hegemonii Bismarcków teraz atakują bliźniaki... Nie mniej chętnie będę śledził Twoje postępy i zmagania z tym okrętem. Trzymam kciuki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Alex304, czekaj czekaj. Zmontuję zaraz jakiegoś IJN Task-Force'a i pójdą na dno ... Rhayader da lotniskowiec z osłoną niszczycieli, ja dorzucę osłonę pancerną, wyciągniemy Marcinowy zabytek i heja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Czerwca 2011 Super Moderator Share Napisano 1 Czerwca 2011 Rhayader da lotniskowiec z osłoną niszczycieli, ja dorzucę osłonę pancerną, wyciągniemy Marcinowy zabytek i heja Weźcie moje Shinano, proszę, weźcie z sobą również Shinano.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 Zmontuję zaraz jakiegoś IJN Task-Force'a i pójdą na dno Hmm.. IJN vs DKM, może być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Hmm.. IJN vs DKM, może być ciekawie Raczej jak w meczu do jednej bramki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 A ja się z pytam tak: pawelziolkowski1982, czy relacja padła, czy jeszcze jest szansa na reaktywację? I czy w ogóle jesteś na forum? Koledzy, nie wiem czy zwróciliście uwagę, że kolega pawelziolkowski1982 ostatniego posta na forum napisał 17 listopada , od tamtej pory warsztat leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Forest, to chwilowa przerwa : Przerwa spowodowana pracą :-) za parę dni wracam do stoczni..pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Znalazlem ta relacje kolegi pawelziolkowski1982 na jakims forum juz nie pamietam jakim probowalem znalezc teraz ale sie nie dudalo. I tam tez ani widu ani slychu bylo na temat dalszej budowy a szkoda bo to ten sam model i chetnie bym ja sledzil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Forest, to chwilowa przerwa :Przerwa spowodowana pracą :-) za parę dni wracam do stoczni..pozdrawiam ... Kurcze, obyś wykrakał tym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Forest, "podbijam" temat dla przypomnienia, ale coś autor cicho siedzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2011 Puk puk witam po kilku miesięcznej przerwie,weterani myśleli,że odpuściłem temat Tirpitza :-),ale się nie pokonałem,zaraz wstawiam fotki..I przyjmuję wszystkie rady i uwagi na klatę,pamiętając,że robię tego typu statek pierwszy raz dla własnej przyjemności..Mi się podoba to chyba najważniejsze :-),ale oczywiście liczę się z uwagami doświadczonych kolegów to pozwoli mi wyeliminować błędy w przyszłości :-) zaraz załączam fotki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2011 Spokojnie,spokojnie na górę położony na razie podkład,burty będą jeszcze raz malowane,tak na prawdę maluje od nowa bo się zakurzył kolega :-) poniżej kilka fotek : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2011 Nie podoba mi się ten kolor dolnej części zanurzenia niby Tamiya Dull Red ale jakiś ciemny..co Wy na to ?nie przekonuje mnie ten kolor,a kolor jest z dołączonej instrukcji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 No troche ciemny wyszedl faktycznie. Ja malowalem humbrolami wiec mieszalem kolor samodzielnie i jest stanowczo jasniejszy.ZOBACZ Mam pytanko co do nadbudowek, mianowicie czy one sa juz sklejone czy tylko tak do zdjecia? Bo zastanawiam sie jak bedziesz je malowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Nie podoba mi się ten kolor dolnej części zanurzenia niby Tamiya Dull Red ale jakiś ciemny..co Wy na to ?nie przekonuje mnie ten kolor,a kolor jest z dołączonej instrukcji.. Faktycznie, kolor części dennej jest zdecydowanie za ciemny... Tamka nie ma w swojej ofercie koloru idealnego, więc za poleciłbym Tobie zmieszanie Xf-9 Hull red oraz Xf-7 Flat red w proporcjach mniej więcej 7:3/4 Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 No troche ciemny wyszedl faktycznie. Ja malowalem humbrolami wiec mieszalem kolor samodzielnie i jest stanowczo jasniejszy.ZOBACZ Mam pytanko co do nadbudowek, mianowicie czy one sa juz sklejone czy tylko tak do zdjecia? Bo zastanawiam sie jak bedziesz je malowal? Nadbudówki nie są sklejone tylko umieszczone na sucho,dzięki za uwagę..:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Faktycznie, kolor części dennej jest zdecydowanie za ciemny... Tamka nie ma w swojej ofercie koloru idealnego, więc za poleciłbym Tobie zmieszanie Xf-9 Hull red oraz Xf-7 Flat red w proporcjach mniej więcej 7:3/4 a może być XF-9 Hull Red i H 3 red gloss Hobby Color bo aktualnie posiadam taki czerwony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Faktycznie, kolor części dennej jest zdecydowanie za ciemny... Tamka nie ma w swojej ofercie koloru idealnego, więc za poleciłbym Tobie zmieszanie Xf-9 Hull red oraz Xf-7 Flat red w proporcjach mniej więcej 7:3/4 a może być XF-9 Hull Red i H 3 red gloss Hobby Color bo aktualnie posiadam taki czerwony ? Jasne ... czerwony to czerwony Kolorek ma się tobie podobać, a co chodzi o względy techniczne to i Tamki i Gunze to akryle więc spoko Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2011 Czy ktoś z Was zna ciekawą technikę wykonania pokładu??bo w modelu Tamki po położeniu podkładu pokład robi się po prostu fatalny :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 A jednak powrót Co do pokładu to chyba najprostszą (choć bardzo pracochłonną) metodą będzie jego przerycie od nowa Co do dna, to po początkowych moich obiekcjach stwierdzam, że kolor, który uzyskał DIeSEL-20, jest idealny, więc bij w takie cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Co do dna, to po początkowych moich obiekcjach stwierdzam, że kolor, który uzyskał DIeSEL-20, jest idealny, więc bij w takie cuś Idealny kolor czesci podwodnej kadluba to Gunze Sangyo -C029 Hull Red, lub mieszanka karminu (60%) i brazu (40%). Uzywam farb Revella, zatem podam nr. jego kolorow. Przelczniki do innych wytworcow mozna znalezc w internecie. 60% karminrot matt - 36 40% braun matt - 85 Enamele i Aqua Color sa zgodne w numeracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Idealny kolor czesci podwodnej kadluba to Gunze Sangyo -C029 Hull Red, lub mieszanka karminu (60%) i brazu (40%). Cóż, myślę, że to już po troszę kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi