Warka Bear Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Cóż, myślę, że to już po troszę kwestia gustu Moje korzenie wywodza sie z modelarstwa SEMI SCALE i dlatego nie moge zgodzic sie z tym pogladem. Gustem kieruje sie przy zakupie koszuli czy garnituru, jednak nie przy malowaniu modelu. Mozna zrobic model "prosto z pudla", ale przynajmniej kolorystyka powinna byc mozliwie zgodna z oryginalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Dobra, poddaje się Tak przy okazji, "semi scale"? Was ist Das? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 A ja panowie pracuje w porcie i jak tak obserwuje te statki i widze jaki tam czasem meksyk jest na kadlubach (a nie sadze ze kiedys bylo inaczej) to powiem wam ze kadlub ma co najmniej kilka odcieni. Wszelkie otarcia itd sa poprostu zamalowywane kawalkami podobnymi odcieniami. Wiadomo bazowy wypadalo by zrobic w miare morzliwosci orginalny. Podobnie jest z poszyciami burtowymi nawet najladniejsze wycieczkowce z bliska maja tak widoczne laczenia zagiecia itd ze to co robia modelarze to idealy zgodne jedynie z planami owych statkow bo w realu wiadomo to nie auto nie da sie poszpachlowac zeszlifowac i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Troszkę poprawek Cię czeka (koledzy już pisali), ale generalnie jest ok B&T Ci u nas dostatek, więc na szczęście masz na czym bazować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Mi się podoba malowanie i chyba zastosuję podobne:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Mi się podoba malowanie i chyba zastosuję podobne:P Przecież to na razie jest bardziej podkład niż malowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Jurgen piszac "Mi sie podob..." mial chyba na mysli fotki z mojej relacji gdzie kadlub juz jest pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 DIeSEL-20, dopóki autor posta się nie wypowie, możemy tylko domniemywać do kogo pisał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Tak tylko sobie pomyślałem bo chciał fotki odemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 DIeSEL-20, ok i koniec off-topa, bo nas wywalą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Chłopaki chłopaki Mi się podoba malowanie pawelziolkowski1982 Ale i tak postanowiłem że będę miał trochę inne, natomiast dIiesel -20 litrów Właśnie dobrze że przypomniałeś: podeślesz te fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Przecież Ci je wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Ok dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi