Skocz do zawartości

Bismarck Revell 1/350

Użytkownik

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za motywujące słowa uznania

To kup Bismarcka i blaszki i do roboty Smile

Pozostawie to bez komentarza...

Wallace, zastanów się dobrze nad taką koncepcją, może nie teraz ale gdy skończysz swojego Musashi

Jutro zrobię kilka zdjęć z postępu prac, bo coś nie coś prace posuwają się do przodu

• Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Wallace, zastanów się dobrze nad taką koncepcją, może nie teraz ale gdy skończysz swojego Musashi
Jak pisałem wcześniej, uparłem się być (marną bo marną, ale zawsze) "przeciwwagą". Jak skończę swoje pływadło to albo rzucę się na klasę "Kongo" albo nacisnę na projekt grupowy Lotniskowców

...

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Witam wszystkich po małej przerwie

Na wstępie chciałem sie pochwalić nowym nabytkiem

DSC06664.jpg

Oczywiscie prace ruszyły z dniem dostarczenia kompresora, oto efekty:

Bruno:

DSC06658.jpg

DSC06661.jpg

Dziobowy kompleks Bismarcka

DSC06655.jpg

DSC06650.jpg

DSC06654.jpg

DSC06653.jpg

Pozdrawiam

Robert

Blaszki, bardzo ładnie- czysto itd tak trzymaj. Kompresorek-warsztat się rozrasta Wszystko fajnie ale chyba czeka ciebie troszke szpachlowania i mała kosmetyka przy otworach drzwiowych.Bardzo ładnie i czysto prowadzisz swoja budowe

Dokładnie tak jak napisał abir24. Blaszki położone pierwszorzędnie. Ale koniecznie musisz dopieścić łączenia elementów nadbudówki. Szczególnie rzuca się to wo oczy na jej froncie i przy hangarach. Szkoda żeby te detale psuły świetny efekt pracy z blaszkami. Mam nadzieję że zdecydujesz się na poprawę. No i fajnie że relacja idzie do przodu

Pozdrawiam

Maciek

P.S Nowy obserwator i kibic twojej relacji.

Witam Licze na rady, uwagi i porady

Miejsca gdzie potrzebna była szpachla są już gladkie bez żadnych szpar.

Może zaczne od Bruno, cała wieża zastała przemalowana. Można powiedzieć, że jest już prawie gotowa, jeszcze tylko fartuchy:

DSC06700.jpg

Wziąłem sie również za malowanie dna i oto efekty:

DSC06671.jpg

DSC06680.jpg

DSC06682.jpg

Miejscami będzie jeszcze trzeba dopieścić to i owo ale myśle, że bedzie OK

Czym lakierować dno i w jakich proporcjach ??

Katapulty:

DSC06690.jpg

DSC06689.jpg

Można powiedzieć, że nadbudówka jest już wstępnie pomalowana:

DSC06691.jpg

DSC06698.jpg

DSC06685.jpg

DSC06687.jpg

Może to głupie pytanie ale chciałbym posadzić swojego Bismarcka na ładnym, drewnianym tronie coś mniej więcej tak jak zrobił to Skell. Z tąd moje pytanie: Taka podstawke można zamówić na wymiar u jakiegoś stolarza czy może szukać gdzie indziej ???

Hej,

Coraz fajniej wygląda twój B

Nie wiem tylko dlaczego tak się spieszysz ? Odbija się to troszkę na jakości... szczególnie widać to na fotkach kadłuba - miejscami zapomniałeś o szpachli

Kolejny pod ostrzał idzie ster - mam nadzieję że pozbędziesz się tego babola na nim

Zastanawia mnie również czy nie za szybko położyłeś relingi na nadbudówkach, a może czy nie za późno kładziesz wash ? - nie zachlapie ci on przypadkiem detali ? Szkoda byłoby malować je od nowa...

Może to głupie pytanie ale chciałbym posadzić swojego Bismarcka na ładnym, drewnianym tronie coś mniej więcej tak jak zrobił to Skell. Z tąd moje pytanie: Taka podstawke można zamówić na wymiar u jakiegoś stolarza czy może szukać gdzie indziej ???

Ja właśnie dziś odebrałem "tron" do swojego B... przymiarka do kadłuba i ... wygląda super (drewno egzotyczne) chce również zamówić cokoliki z toczonego mosiądzu i jak już wszystko ładnie zmontuję wrzucę aktualkę do swojego warsztatu...

Wszystko zamówiłem u znajomego w stoczni

Tak więc to na tyle

pozdrawiam Kami

Wszystko dobrze tylko mam zastrzeżenie co do relingu. Wydaję mi się że w jednym miejscu Ci się odkleił. A relingi wklejasz w odpowiednim momencie. Bo potem byś musiał je wklejać już pomalowane. A tak malujesz je razem ze wszystkim i jest wszystko OK. Oby tak dalej.

Trzymam kciuki i pozdrawiam

Michał.

A relingi wklejasz w odpowiednim momencie. Bo potem byś musiał je wklejać już pomalowane. A tak malujesz je razem ze wszystkim i jest wszystko OK.

Dlaczego?

Myślałem o

-malowaniu pokładu

-wash

-maskowanie gotowego pokładu

-relingi i ewentualne nie zamontowane duperele

-malowanie całości (ściany nadbudówek i relingi)

No i wtedy mam pewność, że niczego nie zachlapie...

Ale to moje zdanie i może niech ktoś jeszcze się wypowie

Kami

A u mnie to jeszcze inaczej wyglądało, ale to przez zebrę która skomplikowała wszystko. Wracając jednak do Twojego modelu Użytkownik... Z tego co widzę wnoszę że zdecydowałeś się na wykorzystanie tego samego sposobu wykonania pokładu co ja. Opisz wrażenia proszę

Co do modelu to idzie bardzo dobrze. Równo, czysto i schludnie. Dalej kibicuję i czekam na postępy

Pozdrawiam

Maciek

Model bardzo ładnie Ci wychodzi, choć podwodna część kadłuba nieco się świeci - trzeba będzie zmatowić na koniec. Co jeszcze ? Szpachla zaprasza do współpracy Poza tym ok !!

...

• 2 years later...

Witam wszystkich po 2 letniej przerwie z Bismarckiem !

Mam zamiar podejść do niego, wakacje się zbliżają to i czasu będzie dużo.

Niestety wysiadł mi aerograf, może coś da się jeszcze z nim zrobić, zobaczymy. Chciałbym się Was poradzić, może zaproponujecie jakiś dobry sprzęt Zastanawiałem się nad modelem H&S Ultra, Mar AB-133, Neo for Iwata. Jeśli macie jakieś rady albo doświadczenie z tym sprzętem proszę o odpowiedz. Ceny trochę się rożnią więc nie wiem jeszcze co zamówić

Postaram się i wrzucę jakieś zdjęcia Bismarcka ;)

Pozdrawiam !

• 2 years later...

Witajcie!

Panowie chyba nie uwierzycie ale wznawiam wątek.

Jako, że udało zdać się maturę a od października zaczynam studia będę miał dużo wolnego czasu. Powolutku zaczynam zbierać materiały, dziś przyszła pierwsza paczuszka.

HampS%20Ultra_zpsxpo14kh1.jpg

Bismarck na dzień dzisiejszy trochę się zmienił, stan pracy nie posunął się w żadnym stopniu ale usunąłem całą farbę z pokładu i dna. Poszpachluje to i owo i można ruszać z malowaniem!

Pozdrawiam i trzymajcie kciuki!