Użytkownik Napisano 9 Lutego 2011 Autor Share Napisano 9 Lutego 2011 Dzięki za motywujące słowa uznania To kup Bismarcka i blaszki i do roboty Smile Pozostawie to bez komentarza... Wallace, zastanów się dobrze nad taką koncepcją, może nie teraz ale gdy skończysz swojego Musashi Jutro zrobię kilka zdjęć z postępu prac, bo coś nie coś prace posuwają się do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Wallace, zastanów się dobrze nad taką koncepcją, może nie teraz ale gdy skończysz swojego Musashi Jak pisałem wcześniej, uparłem się być (marną bo marną, ale zawsze) "przeciwwagą". Jak skończę swoje pływadło to albo rzucę się na klasę "Kongo" albo nacisnę na projekt grupowy Lotniskowców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 NO no widać Robercie że prace nad bismarkiem poszedły do przodu tak dalej .Dopinguje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Witam wszystkich po małej przerwie Na wstępie chciałem sie pochwalić nowym nabytkiem Oczywiscie prace ruszyły z dniem dostarczenia kompresora, oto efekty: Bruno: Dziobowy kompleks Bismarcka Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Blaszki, bardzo ładnie- czysto itd tak trzymaj. Kompresorek-warsztat się rozrasta Wszystko fajnie ale chyba czeka ciebie troszke szpachlowania i mała kosmetyka przy otworach drzwiowych.Bardzo ładnie i czysto prowadzisz swoja budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Dokładnie tak jak napisał abir24. Blaszki położone pierwszorzędnie. Ale koniecznie musisz dopieścić łączenia elementów nadbudówki. Szczególnie rzuca się to wo oczy na jej froncie i przy hangarach. Szkoda żeby te detale psuły świetny efekt pracy z blaszkami. Mam nadzieję że zdecydujesz się na poprawę. No i fajnie że relacja idzie do przodu Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Na tych fotkach widać dużo szpar i szparek więc szpachla i do pracy pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Jak tak patrzę na Twoje zdjęcia, to mam wrażenie, że gdzieś już je widziałem ;-). Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 W ogóle wcześniej nie pisałem w tym wątku. Podoba mi się wykonanie i pomalowanie blaszek. Oby tak dalej. Ważne żeby utrzymać stałe tępo. Pozdr. Michał P.S Nowy obserwator i kibic twojej relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 6 Maja 2011 Autor Share Napisano 6 Maja 2011 P.S Nowy obserwator i kibic twojej relacji. Witam Licze na rady, uwagi i porady Miejsca gdzie potrzebna była szpachla są już gladkie bez żadnych szpar. Może zaczne od Bruno, cała wieża zastała przemalowana. Można powiedzieć, że jest już prawie gotowa, jeszcze tylko fartuchy: Wziąłem sie również za malowanie dna i oto efekty: Miejscami będzie jeszcze trzeba dopieścić to i owo ale myśle, że bedzie OK Czym lakierować dno i w jakich proporcjach ?? Katapulty: Można powiedzieć, że nadbudówka jest już wstępnie pomalowana: Może to głupie pytanie ale chciałbym posadzić swojego Bismarcka na ładnym, drewnianym tronie coś mniej więcej tak jak zrobił to Skell. Z tąd moje pytanie: Taka podstawke można zamówić na wymiar u jakiegoś stolarza czy może szukać gdzie indziej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Hej, Coraz fajniej wygląda twój B Nie wiem tylko dlaczego tak się spieszysz ? Odbija się to troszkę na jakości... szczególnie widać to na fotkach kadłuba - miejscami zapomniałeś o szpachli Kolejny pod ostrzał idzie ster - mam nadzieję że pozbędziesz się tego babola na nim Zastanawia mnie również czy nie za szybko położyłeś relingi na nadbudówkach, a może czy nie za późno kładziesz wash ? - nie zachlapie ci on przypadkiem detali ? Szkoda byłoby malować je od nowa... Może to głupie pytanie ale chciałbym posadzić swojego Bismarcka na ładnym, drewnianym tronie coś mniej więcej tak jak zrobił to Skell. Z tąd moje pytanie: Taka podstawke można zamówić na wymiar u jakiegoś stolarza czy może szukać gdzie indziej ??? Ja właśnie dziś odebrałem "tron" do swojego B... przymiarka do kadłuba i ... wygląda super (drewno egzotyczne) chce również zamówić cokoliki z toczonego mosiądzu i jak już wszystko ładnie zmontuję wrzucę aktualkę do swojego warsztatu... Wszystko zamówiłem u znajomego w stoczni Tak więc to na tyle pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Wszystko dobrze tylko mam zastrzeżenie co do relingu. Wydaję mi się że w jednym miejscu Ci się odkleił. A relingi wklejasz w odpowiednim momencie. Bo potem byś musiał je wklejać już pomalowane. A tak malujesz je razem ze wszystkim i jest wszystko OK. Oby tak dalej. Trzymam kciuki i pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 A relingi wklejasz w odpowiednim momencie. Bo potem byś musiał je wklejać już pomalowane. A tak malujesz je razem ze wszystkim i jest wszystko OK. Dlaczego? Myślałem o -malowaniu pokładu -wash -maskowanie gotowego pokładu -relingi i ewentualne nie zamontowane duperele -malowanie całości (ściany nadbudówek i relingi) No i wtedy mam pewność, że niczego nie zachlapie... Ale to moje zdanie i może niech ktoś jeszcze się wypowie Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 A u mnie to jeszcze inaczej wyglądało, ale to przez zebrę która skomplikowała wszystko. Wracając jednak do Twojego modelu Użytkownik... Z tego co widzę wnoszę że zdecydowałeś się na wykorzystanie tego samego sposobu wykonania pokładu co ja. Opisz wrażenia proszę Co do modelu to idzie bardzo dobrze. Równo, czysto i schludnie. Dalej kibicuję i czekam na postępy Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Model bardzo ładnie Ci wychodzi, choć podwodna część kadłuba nieco się świeci - trzeba będzie zmatowić na koniec. Co jeszcze ? Szpachla zaprasza do współpracy Poza tym ok !! ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Mi pasi ...A podwodna część kadłuba to sama blacha więc może sie świecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Użytkownik, poprawiłeś to i owo ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2013 Witam wszystkich po 2 letniej przerwie z Bismarckiem ! Mam zamiar podejść do niego, wakacje się zbliżają to i czasu będzie dużo. Niestety wysiadł mi aerograf, może coś da się jeszcze z nim zrobić, zobaczymy. Chciałbym się Was poradzić, może zaproponujecie jakiś dobry sprzęt Zastanawiałem się nad modelem H&S Ultra, Mar AB-133, Neo for Iwata. Jeśli macie jakieś rady albo doświadczenie z tym sprzętem proszę o odpowiedz. Ceny trochę się rożnią więc nie wiem jeszcze co zamówić Postaram się i wrzucę jakieś zdjęcia Bismarcka ;) Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Bierz Ultrę. Jest wiele lepsza od piwat, tym bardziej, że AB-133 nie jest dużo tańszy. Neo for Iwata też drogi, opłaca się dopłacić do H&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Witam wszystkich po 2 letniej przerwie z Bismarckiem ! A powitać Tylko teraz już nie przerywaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 7 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Witajcie! Panowie chyba nie uwierzycie ale wznawiam wątek. Jako, że udało zdać się maturę a od października zaczynam studia będę miał dużo wolnego czasu. Powolutku zaczynam zbierać materiały, dziś przyszła pierwsza paczuszka. Bismarck na dzień dzisiejszy trochę się zmienił, stan pracy nie posunął się w żadnym stopniu ale usunąłem całą farbę z pokładu i dna. Poszpachluje to i owo i można ruszać z malowaniem! Pozdrawiam i trzymajcie kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Hahaha, to się już nekromancja nazywa Ale próbuj, próbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi