skala72 Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 W tym roku i na początku 2011 mogę śmiało zapowiedzieć pierwsze modele, dodatki i konwersje mojej firmy TANK models: 11.2010 - powstańczy samochód pancerny "KUBUŚ" - 1/72 12.2010 - chodnik i ulica brukowana (warszawska) - 1/72 12.2010 - droga brukowana kamieniami ("kocie łby") - 1/35 12.2010 - barykada z płyt chodnikowych oraz częściowo rozebrany chodnik - 1/72 01.2010 - dodatkowe opancerzenie/osłony do Sd.Kfz. 251 Ausf.D ("Szary Wilk") - 1/72 (1/35 ?? - konwersja chyba dla wszystkich modeli Sd.kfz. 251 D) Plany na 2011 rok: - "KUBUŚ" w skali 1/35 (prace rozpoczęte) - Figurki Powstańców Warszawskich Co do cen, to zapewne będą one miłym zaskoczeniem i modele będą dostępnie prawie dla każdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 Treść z wątku o KUBUSIU: -------------------------------------- co do polskiej pancerki '39 to poczekalbym do wielkanocy 2011.Bedzie co nie co -------- Mówisz o tym na kółkach czy na gąsienicach? Dopiero na święcenie jajek ? No to może 10 TP ? Hmm ? A masz dobre plany do 10TP z wymiarami? A może ktoś posiada? A z traktorków tzn. czołgi itp... tylko bez przesadyzmu ;) A pomyślałem, bo skoro gąski do IV robione są, to może do T-34 w 1:48 (bo Hobby Bossowskie z wypychaczami to każdy zna) a także też do T-34/85 w 1:72 bo te gumy Dragona są dość kiepskie ostatnio. Rozważ. Na razie skala 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 i tak trzymać czyli 72. czy sa już zapisy na pierwsze Kubusie z autografem autora? a tak na poważnie - gdzie bedzie można zobaczyć inbox i kiedy? bo chętnie bym coś sobie pod choinke kupił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Jakos nie mam zamilowania do kolek (no chyba ze wz.34), wole gaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 Peter, komputer czyni cuda, nawet kwadratowe koła można zrobić Zagoń syna i niech uczy się tego programu 3D, inna robota i jak dokładnie. Muchę nawet można dorobić na szybie. Przestrzegam wszystkich, którzy wpadną na pomysł, że sami zrobią "KUBUSIA", albo popełnią hara-kiri lub zrobią coś, co z daleka może i przypomina tego koszmarka. BTW. Peter, jak robisz AXONem, to ja dałem sobie spokój, jest dużo lepsza żywica, firma No Name made by Germany. Jak chcesz to podeślę ci 2x05 L. Kolor mleczno-szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Program ma 60GB i 400 stron instrukcji - troche potrwa. Zywicy nie leje sam, Jereon z Holandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Hmmm, a co to za program (!!!!) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozak12 Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Witam, bardzo się cieszę, że pojawi się Kubuś w 72. Co do propozycji na inne modele związane (nie do końca) z Powstaniem Warszawskim 1944 (tylko dla skali 1:72 :-): - Sd.Kfz.303a ( a nie "e", który jest dostępny np. w Revellu) - Sd. Kfz. 251/3 Ausf. D - "Szary Wilk" - a dokładnie zestaw radiostacji (2-3 modele Fu) i uchwyt na antenę (taki jak w np. Dragonie Ausf. D) !! - Schweres Wurfgerat 41 "Heulende Kuh" - jest coś w żywicy chyba ale u anglików - w 1:35 jest model od Tamiya. Pozdrawiam, Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 skala72 a ja pomyślałem o Japońskie myśli pancernej z 2 wojny jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 "Heulende Kuh" - to nie za dokladnie przetlumaczona "ksywa" powstancza. Ryczaca krowa powinno byc "Schreiende Kuh" "Heulen" znaczy plakac, beczec. Nazwa nie uzywana w Wehrmachcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Listopada 2010 Autor Share Napisano 23 Listopada 2010 Już zapisane i będzie uwzględnione w "grafiku". "Heulende Kuh" - to nie za dokladnie przetlumaczona "ksywa" powstancza. Ryczaca krowa powinno byc "Schreiende Kuh" Dokładnie tak, "Ryczące Krowy" lub "Krowy", babcie mi opowiadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Listopada 2010 Autor Share Napisano 25 Listopada 2010 Wkrótce ukażą się dwa zestawy dedykowane do modeli Shermanów polskich i kanadyjskich w skali 1/72, pierwszym będzie dodatkowe opancerzenie z gąsienic na wieże, boki i przód czołgu oraz zestaw dodatkowego wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Adam ustawiam się w kolejkę i czekam na te gąski do zapalniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Listopada 2010 Autor Share Napisano 26 Listopada 2010 Pierwszy zestaw będzie dedykowany do Shermanów M4A2/3, następny do M4A1,A4, IC, VC. Zestawy będą na pewno pasowały do modeli Dragona, Revella, Eduarda/Extra Techa itd.... w skali 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 A może malutki fikuśny zestawik jankeskich narzędzi? Łopaty, kilofy i co tam jeszcze na zapalniczkach się woziło... Co z tym Kubuśkiem? Myślałem, że będzie na Miśkołajka, a tu widzę, że zamiast do starego dziada to trzeba było pisać list do panny gwiazduni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Listopada 2010 Autor Share Napisano 27 Listopada 2010 A może malutki fikuśny zestawik jankeskich narzędzi? Łopaty, kilofy i co tam jeszcze na zapalniczkach się woziło... Nad tym nie zastanawiałem się, gratów różnej maści jest sporo, na chwilę obecną muszę dokończyć jeszcze trzy zestawiki do imperialistycznych czołgów. Co z tym Kubuśkiem? Myślałem, że będzie na Miśkołajka, a tu widzę, że zamiast do starego dziada to trzeba było pisać list do panny gwiazduni Kradł się błąd, ale jest już poprawiony i powinien wkrótce się pojawić. Jeszcze mała kosmetyka i siup, będzie w sprzedaży. Wyszedłem z założenia, że to ma być Kubuś, a nie pojazd Kubusiopodobny. Starsi wiedzą czym to pachnie i jaka jest róznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 A może malutki fikuśny zestawik jankeskich narzędzi? Łopaty, kilofy i co tam jeszcze na zapalniczkach się woziło... Nad tym nie zastanawiałem się, gratów różnej maści jest sporo, Nie ma w ogóle takiego zestawu, z amerykańskim szpejem. Nisza na rynku? Wyszedłem z założenia, że to ma być Kubuś, a nie pojazd Kubusiopodobny. Starsi wiedzą czym to pachnie i jaka jest róznica. Rozumiem, że masz na myśli kolegę Gajowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Listopada 2010 Autor Share Napisano 27 Listopada 2010 A może malutki fikuśny zestawik jankeskich narzędzi? Łopaty, kilofy i co tam jeszcze na zapalniczkach się woziło... Nad tym nie zastanawiałem się, gratów różnej maści jest sporo, Nie ma w ogóle takiego zestawu, z amerykańskim szpejem. Nisza na rynku? Już zacząłem robić. Wyszedłem z założenia, że to ma być Kubuś, a nie pojazd Kubusiopodobny. Starsi wiedzą czym to pachnie i jaka jest róznica. Rozumiem, że masz na myśli kolegę Gajowego? Hmm, nie jarzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Już zacząłem robić. Zacznij od łopatki Hmm, nie jarzę? Miałem na myśli model Toro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Kiedy KUBUŚ będzie w sprzedaży ?? Wrzucisz fotki podglądowe jeśli ukończyłeś testy i ostateczne przymiarki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 Witam, wiem, że termin ukazania się mod. Kubusia wydłużył się, ale ma to być model Kubusia, a nie Kubusio-podobny. Model zostanie zaprezentowany wkrótce. Proszę o cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozak12 Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Ja się przyznaje, że co 2 dzień zaglądam na stronę WWW Tank Mod. i sprawdzam czy jest do kupienia. Kubusia 1:72 od Areodroma już sobie odpuściłem .. czekam na TankModels ... a co się dzieje ? Ciągle dopracowujecie formę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 Kubusia 1:72 od Areodroma już sobie odpuściłem .. czekam na TankModels ... Ja z miłą chęcią zobaczyłbym model Aerodromu. a co się dzieje ? Ciągle dopracowujecie formę ?? KUBUŚ jest dość ciężkim modelem i trzeba poświęcić mu bardzo dużo czasu. Oczekiwanie na pewno będzie wynagrodzone. Powiem tak, góra jest już gotowa, teraz dokończyć podwozie i będzie. zaznaczę również, że na modelu naniesione są wszystkie spawy i detale. Oczywiście nie będzie na nim przestrzelin, to pozostawiam Wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Orientujesz się kiedy będzie ten GMC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Sewerynie drogi, już jest od dawna, zapraszam na stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi