plastikk Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 W oczekiwaniu na Panharda RPM-u z głębi magazynku wydobyłem leciwego Airfixa. Będę dłubał Mark'a Pierwszego używanego w Palestynie w takiej oto konfiguracji i o nazwie własnej ''Sir Archibald''. Inbox...inbox zrobimy jak dotrę do domu[czyt.wieczorem]-można? Kalki: Balck Lion Decal's Malowanie...i tutaj bedzie s/f.Zrudła podają albo jakiś tam ''sand'' lub ''khaki-brown''.Występuje również opcja ''battleship grey'' Ja sam skłaniam się do ''khaki-brown''. I malutkie prace rozpoczęte: Usunięty właz/nadbudówka na ''dachu'' Mark'a ,zaślepione otwory montażowe wózka kół''sterowych'' [użyłem części samego wózka] oraz zaślepiłem właz na''kabinie'' kierowcy[również cześć zestawowa - odwrócony właz]. Pozostanie dorobienie właściwego dla Mark I włazu na stropie ''Sir Archibald'a'' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted November 28, 2010 Author Share Posted November 28, 2010 Szybki apdejt: Zasłony otworów komunikacyjno-strzelniczych na sponsonach i nadbudówce i właz na dachu plus wzmocnienie pomiędzy otworami wydechu spalin. Zdjęcia ciemne bo ni cholery aparat nie łapał ostrości z lampą. Posiedziałem nad gąskami - używając zapalniczki OPALIŁEM nadlewki gumiaków.Ostrożnie sam rancik gąsienic - sparzony paluch, ale efekt zadowalający. Foto niżej:Lewa - po obróbce termicznej.prawa przed... Sorki za kwieciste tło - zaanektowałem tackę dzieciaków do ciastoliny[wredny ojciec...]. ...co nie oznacza że nie podłubałem więcej. Drobnica czyli nitowanie,wzmacnianie i inne... Właz onitowany i za-zawiasowany plus łączenia płyt których a. zabrakło w Airfixie b. zostały usunięte z drugim włazem. Nity odzyskane ze sponsonów po ''kobitce''.Generalnie jeden sponson ukończony.I całość pudła sklejona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TANKISTA87 Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Ciekawie się zapowiada:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioter Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Troche za malo nitow na gornej powierzchni sponsorow. Na gornej powierzchni kadluba osobiscie troche je spilowalem. Tez sie nim troche bawie (w przerwach pomiedzy Tadpole i Mark V) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mare_K Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Opalanie gąsek zapalniczką jest dość ryzykowne. Ja intensywnie szlifowałem moje na bardzo drobnym papierze. Efekt też niezły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Troche za malo nitow na gornej powierzchni sponsorow. Na gornej powierzchni kadluba osobiscie troche je spilowalem. Tez sie nim troche bawie (w przerwach pomiedzy Tadpole i Mark V) Nity nie są przerzedzone - po prostu ich nie widać[Aparat be i nie chwyta takich drobin]. A konwersje do Emharowskich IV kolega planuje?[np do Tadpole...] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioter Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Kompletny model http://modelltrans.blogspot.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Piękne ''landshipy'' ,piękne...i wszystko oparte na Emharze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioter Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Dzieki. Emhar... no bo chcialoby sie klejic tyle nitow ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted January 16, 2011 Author Share Posted January 16, 2011 Onitowałem sobie drugi sponson... i tyle na teraz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted January 17, 2011 Share Posted January 17, 2011 Rany Boskie, plastikk, lecisz z tymi modelami jak "wariat" albo "radziecka fabryka czołgów" w 1942 r !!! Co ty masz jeszcze na stole?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted January 17, 2011 Author Share Posted January 17, 2011 Wene miałem...a rozgrzebnych to jeszcze ze dwa.Pułkowniki takie[7TP.Chi-Ha...] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted January 29, 2011 Author Share Posted January 29, 2011 Pędzel No.3 Mag-Pol w dłoń i ...po warstwie gruntującej. Nawet poprawiłem zaczep z przodu Marka: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted February 28, 2011 Author Share Posted February 28, 2011 Wymalowany i załoszowany. Jeszcze mokry. Użyłem ''White Spiritu'' ,niby fajnie,cacy ect ale...wrócę chyba do klasycznego rozcieńczalnika do olejnic.Jakoś lepiej się zmazuje[?]. I kilka hmm...uszkodzeń powstało przy okazji nadmiernego tarcia detali pewnych.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted April 26, 2011 Author Share Posted April 26, 2011 Gąski- gun metal...założone.Przy naciąganiu zlazła farba - całe szczęście od spodu. Klejone na CA... Dorobiona pancerna osłona mechanizmu mocowania wózka [Archi go nie miał montowanego] Daszki nad wydechem i odłamane wzmocnienie na stropie sponsonu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted May 8, 2011 Author Share Posted May 8, 2011 Ochrzczony: i taka tam pierdółka: I kurde pod paluchem schodzi mi farba na tych fantastycznych gaskach Airfixa...jak temu zapobiec?Jakieś idee fix? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioter Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Malowane akrylami ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Witam! Spróbuj zagruntować Sidoluxem, a potem daj kolor. Powinno pomóc. Poza tym fajnie to wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted May 9, 2011 Author Share Posted May 9, 2011 Oki - położe sido i na to dam dopiero farbę - obaczymy co będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted May 9, 2011 Share Posted May 9, 2011 najlepiej wkleić model na podstawkę i później wszystko podmalować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted May 21, 2011 Author Share Posted May 21, 2011 Posiedziałem i wydłubałem rusztowania? do demontażu sponsonów.[Mark I miał je demontowane do transportu...Mark IV chowane w kadłub.] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted June 23, 2011 Author Share Posted June 23, 2011 Trzy kroki do końca... Załoszowany do końca.zamknięte sponsony,podmalówki pancerza[a co ,a jak] ''Rusztowanie'' wklejone,porozjaśniany[może coś i widać] Tak - podmalówki widać... I zestawik przewidywanych dodatków na grzbiet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted June 25, 2011 Author Share Posted June 25, 2011 Monologu autorskiego część dalsza. Zbiornik/tank został okurzony pigmentami plus takie tam pacykowanie: Pozostało obłożenie bambetlami... i chyba koniec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioter Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Wydalje mi sie za na koncach tych dzwigarow byly otwory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted June 25, 2011 Author Share Posted June 25, 2011 Ano były...się jeszcze były nie zrobiły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts