plastikk Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 W oczekiwaniu na Panharda RPM-u z głębi magazynku wydobyłem leciwego Airfixa. Będę dłubał Mark'a Pierwszego używanego w Palestynie w takiej oto konfiguracji i o nazwie własnej ''Sir Archibald''. Inbox...inbox zrobimy jak dotrę do domu[czyt.wieczorem]-można? Kalki: Balck Lion Decal's Malowanie...i tutaj bedzie s/f.Zrudła podają albo jakiś tam ''sand'' lub ''khaki-brown''.Występuje również opcja ''battleship grey'' Ja sam skłaniam się do ''khaki-brown''. I malutkie prace rozpoczęte: Usunięty właz/nadbudówka na ''dachu'' Mark'a ,zaślepione otwory montażowe wózka kół''sterowych'' [użyłem części samego wózka] oraz zaślepiłem właz na''kabinie'' kierowcy[również cześć zestawowa - odwrócony właz]. Pozostanie dorobienie właściwego dla Mark I włazu na stropie ''Sir Archibald'a'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 28 Listopada 2010 Autor Share Napisano 28 Listopada 2010 Szybki apdejt: Zasłony otworów komunikacyjno-strzelniczych na sponsonach i nadbudówce i właz na dachu plus wzmocnienie pomiędzy otworami wydechu spalin. Zdjęcia ciemne bo ni cholery aparat nie łapał ostrości z lampą. Posiedziałem nad gąskami - używając zapalniczki OPALIŁEM nadlewki gumiaków.Ostrożnie sam rancik gąsienic - sparzony paluch, ale efekt zadowalający. Foto niżej:Lewa - po obróbce termicznej.prawa przed... Sorki za kwieciste tło - zaanektowałem tackę dzieciaków do ciastoliny[wredny ojciec...]. ...co nie oznacza że nie podłubałem więcej. Drobnica czyli nitowanie,wzmacnianie i inne... Właz onitowany i za-zawiasowany plus łączenia płyt których a. zabrakło w Airfixie b. zostały usunięte z drugim włazem. Nity odzyskane ze sponsonów po ''kobitce''.Generalnie jeden sponson ukończony.I całość pudła sklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TANKISTA87 Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Ciekawie się zapowiada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Troche za malo nitow na gornej powierzchni sponsorow. Na gornej powierzchni kadluba osobiscie troche je spilowalem. Tez sie nim troche bawie (w przerwach pomiedzy Tadpole i Mark V) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Opalanie gąsek zapalniczką jest dość ryzykowne. Ja intensywnie szlifowałem moje na bardzo drobnym papierze. Efekt też niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 30 Listopada 2010 Autor Share Napisano 30 Listopada 2010 Troche za malo nitow na gornej powierzchni sponsorow. Na gornej powierzchni kadluba osobiscie troche je spilowalem. Tez sie nim troche bawie (w przerwach pomiedzy Tadpole i Mark V) Nity nie są przerzedzone - po prostu ich nie widać[Aparat be i nie chwyta takich drobin]. A konwersje do Emharowskich IV kolega planuje?[np do Tadpole...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Kompletny model http://modelltrans.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 30 Listopada 2010 Autor Share Napisano 30 Listopada 2010 Piękne ''landshipy'' ,piękne...i wszystko oparte na Emharze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 1 Grudnia 2010 Share Napisano 1 Grudnia 2010 Dzieki. Emhar... no bo chcialoby sie klejic tyle nitow ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Onitowałem sobie drugi sponson... i tyle na teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Rany Boskie, plastikk, lecisz z tymi modelami jak "wariat" albo "radziecka fabryka czołgów" w 1942 r !!! Co ty masz jeszcze na stole?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Wene miałem...a rozgrzebnych to jeszcze ze dwa.Pułkowniki takie[7TP.Chi-Ha...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Pędzel No.3 Mag-Pol w dłoń i ...po warstwie gruntującej. Nawet poprawiłem zaczep z przodu Marka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 28 Lutego 2011 Autor Share Napisano 28 Lutego 2011 Wymalowany i załoszowany. Jeszcze mokry. Użyłem ''White Spiritu'' ,niby fajnie,cacy ect ale...wrócę chyba do klasycznego rozcieńczalnika do olejnic.Jakoś lepiej się zmazuje[?]. I kilka hmm...uszkodzeń powstało przy okazji nadmiernego tarcia detali pewnych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Gąski- gun metal...założone.Przy naciąganiu zlazła farba - całe szczęście od spodu. Klejone na CA... Dorobiona pancerna osłona mechanizmu mocowania wózka [Archi go nie miał montowanego] Daszki nad wydechem i odłamane wzmocnienie na stropie sponsonu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Ochrzczony: i taka tam pierdółka: I kurde pod paluchem schodzi mi farba na tych fantastycznych gaskach Airfixa...jak temu zapobiec?Jakieś idee fix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Malowane akrylami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Witam! Spróbuj zagruntować Sidoluxem, a potem daj kolor. Powinno pomóc. Poza tym fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 Oki - położe sido i na to dam dopiero farbę - obaczymy co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 najlepiej wkleić model na podstawkę i później wszystko podmalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Posiedziałem i wydłubałem rusztowania? do demontażu sponsonów.[Mark I miał je demontowane do transportu...Mark IV chowane w kadłub.] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2011 Trzy kroki do końca... Załoszowany do końca.zamknięte sponsony,podmalówki pancerza[a co ,a jak] ''Rusztowanie'' wklejone,porozjaśniany[może coś i widać] Tak - podmalówki widać... I zestawik przewidywanych dodatków na grzbiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2011 Monologu autorskiego część dalsza. Zbiornik/tank został okurzony pigmentami plus takie tam pacykowanie: Pozostało obłożenie bambetlami... i chyba koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Wydalje mi sie za na koncach tych dzwigarow byly otwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2011 Ano były...się jeszcze były nie zrobiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi