Mark666 Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 Silniczek już pomalowany. Na razie jeszcze bez osprzętu. W/g opisu ten Petek miał silniki od Cat-a i Cuminsa. Wybrałem czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Ja już wykład miałem na temat koloru silników. Czy silnik jednak nie powinien być biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 Ja już wykład miałem na temat koloru silników. Czy silnik jednak nie powinien być biały. W opisie niby sugerują biały. W Amt też chyba za bardzo nie wiedzą bo w opisie pojazdu wymieniają Caterpilar or Cumins. Na pudle znowu podają Detroit 8V-71 9,2 Liter Diesel Kompressomotor- czyli chyba doładowany i zielony. A tu biały , to w końcu co to ma być?. Też początkowo byłem za białym, bo by się ładnie wkomponował w całość. Ale białych motorów to nie widziałem. Problemu nie ma , trysnę białym ( błysk?) i po rybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 A tam przejmować się tym jaki kolor powinien być.Pomalować serducho autka na kolor taki jaki się podoba i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 Tak by to wyglądało: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Do któregoś tam roku(60'-70') wszystkie silniki były białe, później sukcesywnie w kolorach producenta silnika. http://www.timstrucks.com/pbs3.htm Skoro w instrukcji jest napisane że to biały detroit, to malowanie go na czerwono, żeby wyglądał na cumminsa, to jakoś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2010 Jest już coś na czym pojedzie podwozie. Nie wielkie przeróbki i nisko-podwoziówka będzie w sam raz Te transformatory i stelaże z bębnami będą na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2010 Jeszcze kilka drobiazgów i zakończę ten projekt. Podwozie będzie wiezione na tej naczepie. Białe elementy to miejsca gdzie będzie przerobiona laweta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 A co podpinasz ? Ja bym tu widział VN-ke albo nawet coś europejskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2010 A co podpinasz ? Ja bym tu widział VN-ke albo nawet coś europejskiego. Może to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Skąd ty takie rarytasy posiadasz? Miała wyjść reedycja czyżby to już nastąpiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2010 Skąd ty takie rarytasy posiadasz? Miała wyjść reedycja czyżby to już nastąpiło Kupiłem wczoraj na allegro, chyba jest jeszcze jeden tutaj: http://allegro.pl/revell-07522-truck-bill-sign-truck-ekspresow-i1373349148.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2010 Zrobiłem przymiarkę do starej naczepy ( w celu ułożenia siodła) , jeszcze zderzak przód, światła tył , no i przydałoby się zamontować kolumnę kierownicy z samą kierownicą --- bo przecież jakoś to musiało na lawetę wjechać , no i galeria na śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2010 A co podpinasz ? Ja bym tu widział VN-ke albo nawet coś europejskiego. Może to: Właśnie doszła przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Kiedy relacja, tej pięknej bestii? Śmieszne rozmieszczenie osi ma ten Peterbilt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Bo to cabover. Właśnie ostatnio otwarłem pudło ze swoim White Freuhtlinerem i też się zdziwiłem, jakieś takie małe itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Bo to cabover A myślałem że jednak ma maskę przed kabina....( chyba ze to nie to samo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Nie nie ma maski. A myślisz dobrze cabover to ściety przod np. KW K100 , Petek 352, white freightliner i pare innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 To się chyba tematy pomyliły. Chodziło o tego petka z fotki a to nie cabover.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Cabover to skrót od Cab (cabin) over engine, czyli dla "nie-angielskich" - kabina nad silnikiem. Rozmieszczenie tylnych osi Peterbilta jest takie, a nie inne, bo to ciągnik do ciężkich naczep-platform, gabarytów, transportów specjalnych. Poczytajcie opis tego modelu na stronie www Revell'a. Ma m.in. silnik 800 koni mechanicznych. Mark666, widzę, że nieco się rozkraczyły przednie koła. Spróbuj coś z nimi podziałać, bo psuje to efekt. Może przykleić je na stale albo zlikwidować luzy? Pozdrowienia. Edytowane 25 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Mnie właśnie chodziło o peterbilta ze zdjęcia z aukcji. Ma śmiesznie rozmieszczone ostatnie osie po to oby zmniejszyć nacisk na oś. Pozdawiam i Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2010 Cabover to skrót od Cab (cabin) over engine, czyli dla "nie-angielskich" - kabina nad silnikiem. Rozmieszczenie tylnych osi Peterbilta jest takie, a nie inne, bo to ciągnik do ciężkich naczep-platform, gabarytów, transportów specjalnych. Poczytajcie opis tego modelu na stronie www Revell'a. Ma m.in. silnik 800 koni mechanicznych. Mark666, widzę, że nieco się rozkraczyły przednie koła. Spróbuj coś z nimi podziałać, bo psuje to efekt. Może przykleić je na stale albo zlikwidować luzy? Pozdrowienia. Taaak , jedno koło ma skasowany ten luz, nie sądziłem że to drugie jednak się obluzuje. Można to usunąć--- tylko trzeba odkleić felgę z oponą. Wiem jak to zrobić ale opózni to efekt końcowy. Pomyślę o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2010 Kiedy relacja, tej pięknej bestii? Śmieszne rozmieszczenie osi ma ten Peterbilt! W pierwszej kolejnośći nisko-podwoziówka LOWBOY i konieczne w niej przeróbki. Potem TO cudo , zawsze o nim marzyłem. Ale taki plan grozi odstawieniem Neoplana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Sorki za pomyłeczke. A co do kól to sprawdź, bo może nie dokręciłeś nakrętek? Ale na serio to popraw bo psuje efekt końcowy, szczególnie, że to samo podwozie i tu diabeł tkwi w szczegółach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Można to usunąć--- tylko trzeba odkleić felgę z oponą. Wiem jak to zrobić ale opózni to efekt końcowy. Pomyślę o tym. Tak to już jest w modelarstwie, że prawie wszystko da się poprawić. Nigdzie Ci się nie spieszy, to nie jest opóźnienie, tylko wydłużenie czasu budowy/odbudowy modelu. Warto to poprawić, bo rozkraczone koła mocno psują efekt końcowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi