Skocz do zawartości

Odbudowa podwozia Peterbilt 352

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Silniczek już pomalowany. Na razie jeszcze bez osprzętu. W/g opisu ten Petek miał silniki od Cat-a i Cuminsa. Wybrałem czerwony

bd670692e884bce7med.jpg 276855a16188b02fmed.jpg

Napisano
Ja już wykład miałem na temat koloru silników. Czy silnik jednak nie powinien być biały.

whiteCatin352H1980.jpg

whiteCatin3521973.jpg

W opisie niby sugerują biały. W Amt też chyba za bardzo nie wiedzą bo w opisie pojazdu wymieniają Caterpilar or Cumins. Na pudle znowu podają Detroit 8V-71 9,2 Liter Diesel Kompressomotor- czyli chyba doładowany i zielony. A tu biały , to w końcu co to ma być?. Też początkowo byłem za białym, bo by się ładnie wkomponował w całość. Ale białych motorów to nie widziałem. Problemu nie ma , trysnę białym ( błysk?) i po rybach

Napisano

A tam przejmować się tym jaki kolor powinien być.Pomalować serducho autka na kolor taki jaki się podoba i po sprawie

Napisano

58d4aa880dfa9d9amed.jpg

Jest już coś na czym pojedzie podwozie. Nie wielkie przeróbki i nisko-podwoziówka będzie w sam raz

Te transformatory i stelaże z bębnami będą na zbyciu

Napisano

Jeszcze kilka drobiazgów i zakończę ten projekt. Podwozie będzie wiezione na tej naczepie. Białe elementy to miejsca gdzie będzie przerobiona laweta

df4a024748f312e8m.jpg 07b520a8602878dfm.jpg c61183d0c5dcaa9bm.jpg b73aa3087a04f9b1m.jpg

Napisano

Skąd ty takie rarytasy posiadasz? Miała wyjść reedycja czyżby to już nastąpiło

Napisano

Zrobiłem przymiarkę do starej naczepy ( w celu ułożenia siodła) , jeszcze zderzak przód, światła tył , no i przydałoby się zamontować kolumnę kierownicy z samą kierownicą --- bo przecież jakoś to musiało na lawetę wjechać , no i galeria na śniegu

5b3e72db20392488med.jpg 8c3f2f6222e3b4a4med.jpg 7c932f7c6aa23e5emed.jpg

Napisano

Kiedy relacja, tej pięknej bestii?

Śmieszne rozmieszczenie osi ma ten Peterbilt!

Napisano

Bo to cabover. Właśnie ostatnio otwarłem pudło ze swoim White Freuhtlinerem i też się zdziwiłem, jakieś takie małe itd.

Napisano
Bo to cabover

A myślałem że jednak ma maskę przed kabina....( chyba ze to nie to samo)

Napisano

Nie nie ma maski. A myślisz dobrze cabover to ściety przod np. KW K100 , Petek 352, white freightliner i pare innych.

Napisano (edytowane)

Cabover to skrót od Cab (cabin) over engine, czyli dla "nie-angielskich" - kabina nad silnikiem.

Rozmieszczenie tylnych osi Peterbilta jest takie, a nie inne, bo to ciągnik do ciężkich naczep-platform, gabarytów, transportów specjalnych. Poczytajcie opis tego modelu na stronie www Revell'a. Ma m.in. silnik 800 koni mechanicznych.

Mark666, widzę, że nieco się rozkraczyły przednie koła. Spróbuj coś z nimi podziałać, bo psuje to efekt. Może przykleić je na stale albo zlikwidować luzy?

Pozdrowienia.

Edytowane przez Gość
Napisano

Mnie właśnie chodziło o peterbilta ze zdjęcia z aukcji. Ma śmiesznie rozmieszczone ostatnie osie po to oby zmniejszyć nacisk na oś.

Pozdawiam i Wesołych Świąt

Napisano
Cabover to skrót od Cab (cabin) over engine, czyli dla "nie-angielskich" - kabina nad silnikiem.

Rozmieszczenie tylnych osi Peterbilta jest takie, a nie inne, bo to ciągnik do ciężkich naczep-platform, gabarytów, transportów specjalnych. Poczytajcie opis tego modelu na stronie www Revell'a. Ma m.in. silnik 800 koni mechanicznych.

Mark666, widzę, że nieco się rozkraczyły przednie koła. Spróbuj coś z nimi podziałać, bo psuje to efekt. Może przykleić je na stale albo zlikwidować luzy?

Pozdrowienia.

Taaak , jedno koło ma skasowany ten luz, nie sądziłem że to drugie jednak się obluzuje. Można to usunąć--- tylko trzeba odkleić felgę z oponą. Wiem jak to zrobić ale opózni to efekt końcowy. Pomyślę o tym.

Napisano
Kiedy relacja, tej pięknej bestii?

Śmieszne rozmieszczenie osi ma ten Peterbilt!

W pierwszej kolejnośći nisko-podwoziówka LOWBOY i konieczne w niej przeróbki. Potem TO cudo , zawsze o nim marzyłem. Ale taki plan grozi odstawieniem Neoplana

Napisano

Sorki za pomyłeczke. A co do kól to sprawdź, bo może nie dokręciłeś nakrętek? Ale na serio to popraw bo psuje efekt końcowy, szczególnie, że to samo podwozie i tu diabeł tkwi w szczegółach.

Napisano
Można to usunąć--- tylko trzeba odkleić felgę z oponą. Wiem jak to zrobić ale opózni to efekt końcowy. Pomyślę o tym.

Tak to już jest w modelarstwie, że prawie wszystko da się poprawić. Nigdzie Ci się nie spieszy, to nie jest opóźnienie, tylko wydłużenie czasu budowy/odbudowy modelu. Warto to poprawić, bo rozkraczone koła mocno psują efekt końcowy.

Pozdrawiam.