lukasz.tur Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Możnaby odizolować ścianki komór podwozia głównego od skrzydła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2010 Wstępne malowanie podwozia, tj. dwie warstwy i malowanie części uzbrojenia. Nie wiem czy kolorystycznie poprawnie ale instrukcja podaje kolor "polerowany metal" a na zdjęciach jest takie coś: A tutaj zdjęcie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Ten kolor to Pactra 113 A113 Sky Type S RAF,jeśli malujesz oczywiście Pactra'mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 4 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2010 Kilka warsztatowych fotek, i mały teścik statywu dla kompaktu Proszę się nieśmiać z kokpitu ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Jeszcze do małych poprawek lakierniczych i lecę z podwoziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Przyglądam się tematowi od początku, też mam ten model w szafie ładnie Ci idzie naprawdę, zwłaszcza w porównaniu do iskry ;) tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 ładnie Ci idzie naprawdę co racja to racja zwłaszcza w porównaniu do iskry ;) tyż racja pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 Po długijej nieobecności w warsztacie, niewiele się zmieniło a to z braku czasu ( zakup gran turismo 5 na ps3 ) Mała poprawa kamuflażu (łączeń kolorów) jeszcze będzie trzeba trochę poprawić, Założone uzbrojenie i przymiarka owiewki na sucho, sama owiewka do małych poprawek jeszcze. Foto poglądowe: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 No i z małego potworka powstał całkiem fajny model, teraz jeszcze tylko kalki. PS. Mam ten sam problem z GT 5, dwa tygodnie wolnego, modele nietknięte a końca gry nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 I co? Jedno zdjęcie? Ty chyba sobie zakpiłeś z nas? Daj więcej ,bo z tego jednego nic nie idzie wywnioskować prócz tego ,że jest czysty jak z muzeum lub prosto z taśmy produkcyjnej,opony nie pomalowane i kalki nie nałożone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 wiecej zdiec narazie nierobie, bo model jeszcze wymaga trochę pracy, miedzy innymi jeszcze poprawa kamuflazu, ciemniejsze opony, pierwsze proby washu i pare innych dupereli. Sry za brak polskich znakow ale pisze z konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2010 Kolejna pojedyńcza fotka ;p kalki + sido. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Mam nadzieję, że nie przykleiłeś jeszcze oszklenia na stałe przed końcem roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2010 Chciałbym zaprzeczyć... Kurcze nie mam żadnego lakieru matowego, jaki najlepiej do malowania pędzelkiem? nadawałby się jakiś zwykły taki z mieszalni lakierów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 To dobrze. Oszklenie, jak wiesz, zawsze przyklejamy na końcu prac. Co do nakładania pędzlem matu, to niestety nigdy nie osiągniesz tak idealnego matu jak przy nakładaniu aerografem, ale i tak warto jest go nakładać. Według mnie najlepszy jest mat Gunze serii H, ale pod pędzel myślę, że wystarczy Ci Pactra lub Model Master Acrylic. Co do lakierów z mieszalni, to niestety nie nie wypowiem się gdyż nie stosowałem takowych. Zadaj pytanie w odpowiednim dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 22 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2010 Pierwsze próby Wash-a nie wiem czy to tak powinno wyglądać :/ nigdy tego nie robiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Mniej więcej tak. Początek nie jest zły. Należy dążyć do tego aby tylko linie i zagłębienia były zacienione, a powierzchnia pozostała jak najczystsza. Pamiętaj! Wash to nie technika śladów eksploatacji (czy jak kto woli "brudzenia"). Jest to metoda służąca do podkreślenia trójwymiarowości modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi