Luke Sky Walker Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 (edytowane) Witam! Obecnie jest w fazie robienia samochodów Hovotransu. Na pierwszy ogień poszła Scania 164L (fotki wstawię później). Modele postaram się zrobić na najwyższym poziomie. Więcej informacji napiszę wieczorem. Obecnie zakupiłem: 1. Scania 164L - model (plastik) - kołpaki (metal) - piasty (żywica) - ludzik Michelin - bak paliwa (plastik) - klimatyzacja (żywica) - szyld reklamowy (żywica) 2. Scania 143M Zakupione: - piasty (żywica) - bak paliwa (plastik) - dekle (żywica) 3. DAF 105 Zakupione: - model (plastik) - piasty (żywica) - bak paliwa (plastik) - dywaniki (guma) - klimatyzacja (żywica) W tym tygodniu dojdą: - skóra pikowana Jeśli ktoś ma do sprzedania akcesoria typu: halogeny, klaksony, ludziki michelin, czy coś innego proszę o kontakt: 2879699. Rozpatrzę każdą propozycję. Pozdrawiam Edytowane 4 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 No to czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 No to bierzemy się do roboty. Malowań jeszcze nie wybrałem, gdyż mam trochę czasu. Wysłałem w sobotę podłogę i nadkola do firmy KUCHMODEL, żeby zrobili na zamówienie dywaniki i chlapacze. Zacząłem sklejać ramę. Oczywiście wszystko będzie jeszcze poprawione, ale wstępne poczynania można już zobaczyć Malowanie wybiorę do środy. Zdjęcia są z telefonu więc proszę o wyrozumiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 Prace idą do przodu, powoli ale idą . Wczoraj troszeczkę więcej posklejałem. Zrobiłem szafeczkę i półeczkę. Teraz czekam na skórę pikowaną, żeby obić boki. Zająłem się również wałem. Tak jak wspomniałem wcześniej prace idą powoli, ze względu, że nie mam podłogi i nadkoli. A teraz foteczki Szafeczka (jeszcze nieskończona): http://s680.photobucket.com/albums/vv163/panczo894/?action=view¤t=DSC00258.jpg Półeczka (jeszcze nieskończona): http://s680.photobucket.com/albums/vv163/panczo894/?action=view¤t=DSC00257.jpg Wał: http://s680.photobucket.com/albums/vv163/panczo894/?action=view¤t=DSC00262.jpg Dach z żywiczną klimą: http://s680.photobucket.com/albums/vv163/panczo894/?action=view¤t=DSC00261.jpg I na koniec sklejony zderzak: http://s680.photobucket.com/albums/vv163/panczo894/?action=view¤t=DSC00263.jpg Wszelkie uwagi, porady przyjmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Model zapowiada się ciekawie ale popraw z ostatniego postu linki na fotki PS Szafki Zrobiłeś ze styrenu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 Pólka jak i szafka są z robione z płytki PCV (do kupienia w modelarskim) o grubości 1mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 Witam! Prace powoli idą, ale cieszę się, że od środy będzie chwila wolnego i za niedługo ferie . Tamta szafeczka okazała się zła, ale prace trwają nad nową. Zbytnio się nie śpieszę, ponieważ DAFa dostanę pod choinkę, a podłogi do Scanii nie mam. Obecnie dach jest obkładany skórą pikowaną. A oto dotychczasowe efekty moich prac: PS te kółeczka w szafce to miejsce na głośniki. Malowanie prawdopodobnie będzie takie: http://img209.exs.cx/img209/5746/im0027266yw.jpg Liczę na dużo komentarzy i uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 viewtopic.php?t=23474&postdays=0&postorder=asc&start=15 Link do giełdy. Napisz do Sandiego może by miał podłogę do Scani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 paczek1981 ja mam podłoge, tylko jest ona w firmie KUCHMODEL, gdyż robią mi dywaniki na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Faktycznie zapomniałem w pierwszym poście napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baribal Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Fajnie ze ktoś wysłał do KUCHMODEL elementy do Scanii Sam chciałem to zrobić ale dopiero niedawno do mnie dotarła podłoga więc nie było jak :P czekam na ich rezultat i cenę. Widzę że idzie ci sprawnie i ładnie. Czekam na dalsze relacje gdyż sam też sklejam taka skakankę. p.s. Skąd zdobyłeś skórę pikowaną? I jaka jest jej cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 p.s. Skąd zdobyłeś skórę pikowaną? I jaka jest jej cena? Z tego co wiem to jest produkt " z pod lady" i w Polsce będzie bardzo trudno go uchwycić. Kupowany jest ma konkursie "On the Road" w Belgi. I wątpię żeby był ogólno dostępny np w KFS'ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2010 p.s. Skąd zdobyłeś skórę pikowaną? I jaka jest jej cena? Z tego co wiem to jest produkt " z pod lady" i w Polsce będzie bardzo trudno go uchwycić. Kupowany jest ma konkursie "On the Road" w Belgi. I wątpię żeby był ogólno dostępny np w KFS'ie I tutaj mogę wszystkich zadziwić. Skóra pikowana jest łatwo dostępna w Polsce, ba nawet powiem, że u jednego z użytkowników forum. Zapytam się go czy mogę napisać jego nick, bo pewnie za chwilę pójdzie fala uderzeniowa na skóry Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Z tego co mi wiadomo, to będzie jeszcze łatwiej, bo jeszczer jeden urzytkownik zamierza odlewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 A kto można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Z tego co mi wiadomo, to będzie jeszcze łatwiej, bo jeszczer jeden urzytkownik zamierza odlewać. Czyżby ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Jak dobrze pamiętam to któryś z forumowiczów próbował czy też zrobił pikowaną skórę z wosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2010 Witam! Scanie odłożyłem na chwilę, bo muszę zrobić zamówienie z KFSu i chwilę to potrwa, więc żeby nie tracić czasu lecimy z DAFem. Ten DAF Italeri to jedna wielka pomyłka. Części na razie pasują (gdzie, nie gdzie pójdzie niewielka ilość szpachli), ale detale to PORAŻKA! Niestety, trzeba będzie coś zrobić z tyłem wnętrza, bo nijak nie ma się do realnego. W modelu wykorzystam flok, który również muszę zakupić. W tym tygodniu pojadę również po akcesoria Italeri i farbki do sklepu W&W w Rzeszowie. DAF prawdopodobnie będzie w takim malowaniu: A teraz fotki (klima, dywaniki i siedzenie są na razie nie przyklejone): O a tutaj uszkodzony palec przy wycinaniu otworku Wiem, że za dużo tego nie ma, ale chciałem pokazać, że prace idą do przodu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 Jeszcze co do skóry. Ja właśnie z wosku robiłem a co do odlewów nie nie ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2010 Po pierwsze chciałbym powiedzieć, że będzie dużo zdjęć, a po drugie szkoda, że prawie nikt się nie udziela w moim temacie. Prace brną powoli do przodu. Zakupy w W&W ie zrobione , flok zamówiony. A teraz szkoda gadania, fotki: Zakupy: A teraz model: A na koniec mój bałagan modelarski: Kolejna relacja w Nowym Roku, a więc szczęśliwego Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 31 Grudnia 2010 Share Napisano 31 Grudnia 2010 Witam, Pomysł na modele wybrałeś fajny ;), ale też nie za łatwy, dlatego trzymam kciuki, żebyś dotarł do końca Myślałem, że ja mam gorszy śmietnik w pokoju , ale ja mam tylko części na biurku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 31 Grudnia 2010 Share Napisano 31 Grudnia 2010 Czyżbyś miał zamiar robić unoszoną kabinę? Jeśli tak, to nie śpiesz się z klejeniem kasty w całość, chyba że masz już obmyślony sposób na mechanizm. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 31 Grudnia 2010 Share Napisano 31 Grudnia 2010 No, podoba mi sie to bardzo, powodzenia zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudnia 2010 Share Napisano 31 Grudnia 2010 Pomysł fajny i jak na ten moment to fajnie wychodzi... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 31 Grudnia 2010 Share Napisano 31 Grudnia 2010 Świetnie idzie ci składanie modelu. Tak jak koledzy napisali nie śpiesz się. A co oceniania i komentarzy to nie przejmuj się że nic nie piszą spójrz na licznik wejścia w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi