Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W oczekiwaniu na T-90 w wykonaniu Zvezdy i w mojej docelowej skali rozpoczynam taki projekcik w celu zaznajomienia się z dokumentacją i coś w stylu przetarcia przed modelem ze wschodu. W tym celu zmiksuje zestaw T-72 Revella i T-90 Ace ( zkretowany stary model). Postaram się też poprawić, co mi się najbardziej rzuci w oczy. Do podrasowania wykorzystam też różnoraki złom blaszkowy i trochę własnej inwencji. Docelowo ma wyjść T-90 w wersji z odlewaną wieżą super dolly parton i starymi gąsienicami.

Na pierwszy ogień poszły błotniki i poprawianie geometrii wieży (w trakcie).

Zapraszam do śledzenia tematu.

7d6f6d873cc8207bm.jpg

Napisano

Delikatny progres. Poprawianie kształtu wieży zakończyłem. Obecnie jej dół jest z modelu Revella, tak żeby wieżyczka pasowała do revellowskiego kadłuba, góra to oczywiście Ace i szpachla w pokaźnych ilościach. Na kadłubie dodane okładziny przeciwradiacyjne i ekrany boczne.

Lepsze zdjęcia będą jak dojdę do ładu z aparatem połowicy.

b7f792836df9629dm.jpg

Napisano

Delikatny progres. Poprawianie kształtu wieży zakończyłem. Obecnie jej dół jest z modelu Revella, tak żeby wieżyczka pasowała do revellowskiego kadłuba, góra to oczywiście Ace i szpachla w pokaźnych ilościach. Na kadłubie dodane okładziny przeciwradiacyjne i ekrany boczne.

Lepsze zdjęcia będą jak dojdę do ładu z aparatem połowicy.

b7f792836df9629dm.jpg

Napisano

Ładne zdetalowanie. Dobra modelarska robota! Podobają mi się kitbashe przed malowaniem, bo widać wtedy ilość własnej pracy włożonej w model

Napisano

Dzięki za dobre słowo, staram się jak mogę. Jeszcze dzisiaj postaram się wrzucić kolejne foto, bo jest postęp.

Napisano

Dobrze jest. Jedziesz dalej i pokazuj postępy.

A takimi głupotami jak:

He he i tak dobrze, że nie 1:144 :-)

Się nie przejmuj.

Pozdrawiam!

Napisano

TankRed, spokojnie, jak znam Pawła to na pewno nie chcial nikogo urazić.

Jo, plastik jak plastik, w obróbce nic szczególnego.

Napisano

Fahr - pytanie czy robisz już nie aktualne - widzę że chyba jestem niedzisiejszy ;)

Co do pytanka o plastik - to dla mnie jest super plastyczny i wg mnie te short run'y to przy odrobinie wprawy rewelka - jak ktoś nie wierny to niech zobaczy mojego bloga - a najlepiej sam spróbuje ;)

Fakt więcej pracy ale nie ma w tym żadnej tragedii- jak dla mnie przynajmniej a pozycje jakie ace ma w swojej ofercie są bezkonkurencyjne.

Najgorsze to gąski - albo ciężka praca a w następnych modelach sposobem albo wymiana z innych (mówię o tych plastikowych, blaszane są pomimo krytyki co niektórych ok - ale już ostatni demag ma gumisie - więc może zapowiada się ciekawiej na przyszłość)

Co do Zvezdowskiego terminatorka to też na niego czekam z utęsknieniem chociaż mam na ukończeniu sklejanko konwersji tamiya/miniarm

Napisano

"A version ;)

Wszystko jest zaprezentowane tam gdzie zawsze czyli na blogu.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Model dostał kolory podstawowe. Tak to wygląda przed wszystkimi zabiegami - tylko 3 kolory na pancerzu. Podwozie i gąsienice zrobione wcześniej, chociaż jeszcze nie skończone.

bde35314b68adcbcm.jpg

cba44925a61d9d70m.jpg

b9cb2e9127c6c2d9m.jpg

Napisano

Fajne malowanie - ładnie kamo wyszło - czysto i ostro. Teraz czekam na washe i inne zabiegi upiększające Będziesz rozjaśniał detale? W sumie fajnie by mu to dodało "przestrzenności" przy takim kamuflażu.

Napisano

Oczywiście masz rację. Dlatego teraz pójdą kalki, potem ostry ciemny wash po zakamarkach, suchy pędzel i na koniec olejny filtr. Całości dopełnią suche pastele. Obicia sobie daruje, bo na zdjęciach się ich nie dopatrzyłem.