FAHR Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 W oczekiwaniu na T-90 w wykonaniu Zvezdy i w mojej docelowej skali rozpoczynam taki projekcik w celu zaznajomienia się z dokumentacją i coś w stylu przetarcia przed modelem ze wschodu. W tym celu zmiksuje zestaw T-72 Revella i T-90 Ace ( zkretowany stary model). Postaram się też poprawić, co mi się najbardziej rzuci w oczy. Do podrasowania wykorzystam też różnoraki złom blaszkowy i trochę własnej inwencji. Docelowo ma wyjść T-90 w wersji z odlewaną wieżą super dolly parton i starymi gąsienicami. Na pierwszy ogień poszły błotniki i poprawianie geometrii wieży (w trakcie). Zapraszam do śledzenia tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 No i kunkretnie! Ciekawy projekt. Czekamy na postępy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Delikatny progres. Poprawianie kształtu wieży zakończyłem. Obecnie jej dół jest z modelu Revella, tak żeby wieżyczka pasowała do revellowskiego kadłuba, góra to oczywiście Ace i szpachla w pokaźnych ilościach. Na kadłubie dodane okładziny przeciwradiacyjne i ekrany boczne. Lepsze zdjęcia będą jak dojdę do ładu z aparatem połowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Delikatny progres. Poprawianie kształtu wieży zakończyłem. Obecnie jej dół jest z modelu Revella, tak żeby wieżyczka pasowała do revellowskiego kadłuba, góra to oczywiście Ace i szpachla w pokaźnych ilościach. Na kadłubie dodane okładziny przeciwradiacyjne i ekrany boczne. Lepsze zdjęcia będą jak dojdę do ładu z aparatem połowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 Do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Ładne zdetalowanie. Dobra modelarska robota! Podobają mi się kitbashe przed malowaniem, bo widać wtedy ilość własnej pracy włożonej w model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 Dzięki za dobre słowo, staram się jak mogę. Jeszcze dzisiaj postaram się wrzucić kolejne foto, bo jest postęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 Mógłbyś napisać jaki jest w obróbce plastik ACE ? W poczekalni mam model WZT-1 tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 He he i tak dobrze, że nie 1:144 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 15 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2010 Next Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 Kibicuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2010 He he i tak dobrze, że nie 1:144 :-) Paweł, może następnym razem, tak special for you Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Dobrze jest. Jedziesz dalej i pokazuj postępy. A takimi głupotami jak: He he i tak dobrze, że nie 1:144 :-) Się nie przejmuj. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2010 TankRed, spokojnie, jak znam Pawła to na pewno nie chcial nikogo urazić. Jo, plastik jak plastik, w obróbce nic szczególnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Fahr - pytanie czy robisz już nie aktualne - widzę że chyba jestem niedzisiejszy ;) Co do pytanka o plastik - to dla mnie jest super plastyczny i wg mnie te short run'y to przy odrobinie wprawy rewelka - jak ktoś nie wierny to niech zobaczy mojego bloga - a najlepiej sam spróbuje ;) Fakt więcej pracy ale nie ma w tym żadnej tragedii- jak dla mnie przynajmniej a pozycje jakie ace ma w swojej ofercie są bezkonkurencyjne. Najgorsze to gąski - albo ciężka praca a w następnych modelach sposobem albo wymiana z innych (mówię o tych plastikowych, blaszane są pomimo krytyki co niektórych ok - ale już ostatni demag ma gumisie - więc może zapowiada się ciekawiej na przyszłość) Co do Zvezdowskiego terminatorka to też na niego czekam z utęsknieniem chociaż mam na ukończeniu sklejanko konwersji tamiya/miniarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 chociaż mam na ukończeniu sklejanko konwersji tamiya/miniarm ejże! zaprezentuj choć efekt końcowy, którą wersję robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 "A version ;) Wszystko jest zaprezentowane tam gdzie zawsze czyli na blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2010 Wieża skończona, zaraz wszystko dostanie podkład z Chaos Black Citadela w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2011 Model dostał kolory podstawowe. Tak to wygląda przed wszystkimi zabiegami - tylko 3 kolory na pancerzu. Podwozie i gąsienice zrobione wcześniej, chociaż jeszcze nie skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Fajne malowanie - ładnie kamo wyszło - czysto i ostro. Teraz czekam na washe i inne zabiegi upiększające Będziesz rozjaśniał detale? W sumie fajnie by mu to dodało "przestrzenności" przy takim kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2011 Oczywiście masz rację. Dlatego teraz pójdą kalki, potem ostry ciemny wash po zakamarkach, suchy pędzel i na koniec olejny filtr. Całości dopełnią suche pastele. Obicia sobie daruje, bo na zdjęciach się ich nie dopatrzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Tez go skrobie, tylko lufa Revella jakas taka ciut za cienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2011 Wash w celu podkreślenia detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Model w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi