jpl Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Modelarstwem zajmowałem się już dość dawno, aczkolwiek rzadko ;) , niemniej, zdecydowałem się w końcu upublicznić moje, na razie mocno niedoskonałe poczynania. Przed wami BA-3, bardzo dobrze, jak dla mnie, spasowany model z Unimodels. Na pierwszym zdjęciu z tankietką TK-3 z RPM, która go bezpośrenio poprzedzała na moim warsztacie, ale jej poziom chyba uniemożliwia pokazanie jej w odrębnym temacie - jest więc tutaj. ;) Oczywiście oba modele w 1/72, malowane farbami Pactra. Zatem zapraszam. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Oj kolego! Jeszcze dużo pracy Ciebie czeka, przede wszystkim fatalne zdjęcia. No i nie wiem dlaczego Ba-3 wymazany jest tym czymś brązowym. -Wieża od Ba-3 odrywa się od wozu ( nie jest wciśnięta, widać szparę_, -klosze od reflektorów tylko pomalowane na srebno, -zbyt grube warstwy farby nałożone na model. Ćwicz dalej! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted December 6, 2010 Author Share Posted December 6, 2010 Dziękuję bardzo, postaram się !! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter_D Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 jpl > Niestety by zadowolić Pancerniaków na tym forum trzeba się nieźle napocić ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Dokładnie! Krew, pot i łzy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted December 6, 2010 Author Share Posted December 6, 2010 Ja to forum długo obserwowałem i nie ukrywam, że moje zdjęcia są tu też po to, żeby nie dołować niektórych początkujących za bardzo. No, ale co ważne, krytyka jest konstruktywna. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 No, ale co ważne, krytyka jest konstruktywna. ;) Nie do końca, ale popraw warsztat, nie powiem, mam takich baboli "pełną szafę" i dalej ćwiczę, o ile czas pozwoli. Mod. BA-x z UM nie są dokładne, proponuję zapoznać się z rysunkami i zdjęciami (lub odwrotnie), podglądaj koniecznie warsztaty Speców forumowych. Powalają na kolana i kask zrywa. Dla mnie sklejanie modeli ma być przyjemnością i proponuję sklejać powoli, zapoznawać się z materiałami i techniką no i pytać o ile czegoś nie ma lub nie można znaleźć. Życzę powodzenia i czekam na Warsztat, pytaj się ile wejdzie, tu same porządne modelarze i pomogą z wielką chęcią. Na zakończenie, hmm, nie za bardzo wiem co napisać, ale model wyszedł ci bardzo słabo. Nos do góry i dawaj dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 To rozumiem, do mnie z tą nie do końca konstruktywną krytyką? Rozumiem, że na drugi raz napisać: Ba-3 nie jest cool. I wszysto jasne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam juszczak Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Niestety 1/72 jest bardzo wymagającą skalą a modele w/w firmy w szczególności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Niestety 1/72 jest bardzo wymagającą skalą a modele w/w firmy w szczególności. Ale jak się opanuje, to modele w tej skali powodują u modelarzy z większych skal palpitacje serca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 jpl, popracuj nad fotkami, dokładniej rzecz ujmując nad ich doświetleniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts