jpl Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Modelarstwem zajmowałem się już dość dawno, aczkolwiek rzadko ;) , niemniej, zdecydowałem się w końcu upublicznić moje, na razie mocno niedoskonałe poczynania. Przed wami BA-3, bardzo dobrze, jak dla mnie, spasowany model z Unimodels. Na pierwszym zdjęciu z tankietką TK-3 z RPM, która go bezpośrenio poprzedzała na moim warsztacie, ale jej poziom chyba uniemożliwia pokazanie jej w odrębnym temacie - jest więc tutaj. ;) Oczywiście oba modele w 1/72, malowane farbami Pactra. Zatem zapraszam. ;) Cytuj
Mierzu Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Oj kolego! Jeszcze dużo pracy Ciebie czeka, przede wszystkim fatalne zdjęcia. No i nie wiem dlaczego Ba-3 wymazany jest tym czymś brązowym. -Wieża od Ba-3 odrywa się od wozu ( nie jest wciśnięta, widać szparę_, -klosze od reflektorów tylko pomalowane na srebno, -zbyt grube warstwy farby nałożone na model. Ćwicz dalej! Cytuj
Peter_D Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 jpl > Niestety by zadowolić Pancerniaków na tym forum trzeba się nieźle napocić ;) Cytuj
jpl Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Napisano 6 Grudnia 2010 Ja to forum długo obserwowałem i nie ukrywam, że moje zdjęcia są tu też po to, żeby nie dołować niektórych początkujących za bardzo. No, ale co ważne, krytyka jest konstruktywna. ;) Cytuj
skala72 Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 No, ale co ważne, krytyka jest konstruktywna. ;) Nie do końca, ale popraw warsztat, nie powiem, mam takich baboli "pełną szafę" i dalej ćwiczę, o ile czas pozwoli. Mod. BA-x z UM nie są dokładne, proponuję zapoznać się z rysunkami i zdjęciami (lub odwrotnie), podglądaj koniecznie warsztaty Speców forumowych. Powalają na kolana i kask zrywa. Dla mnie sklejanie modeli ma być przyjemnością i proponuję sklejać powoli, zapoznawać się z materiałami i techniką no i pytać o ile czegoś nie ma lub nie można znaleźć. Życzę powodzenia i czekam na Warsztat, pytaj się ile wejdzie, tu same porządne modelarze i pomogą z wielką chęcią. Na zakończenie, hmm, nie za bardzo wiem co napisać, ale model wyszedł ci bardzo słabo. Nos do góry i dawaj dalej. Cytuj
Mierzu Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 To rozumiem, do mnie z tą nie do końca konstruktywną krytyką? Rozumiem, że na drugi raz napisać: Ba-3 nie jest cool. I wszysto jasne Cytuj
adam juszczak Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Niestety 1/72 jest bardzo wymagającą skalą a modele w/w firmy w szczególności. Cytuj
Panzer4 Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Niestety 1/72 jest bardzo wymagającą skalą a modele w/w firmy w szczególności. Ale jak się opanuje, to modele w tej skali powodują u modelarzy z większych skal palpitacje serca Cytuj
gulus Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 jpl, popracuj nad fotkami, dokładniej rzecz ujmując nad ich doświetleniem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi