Mierzu Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Witam! Popełniłem model UM Hetzera. Zrobiłem go w malowaniu dwubarwnym Rosyjskiej Armii Wyzwoleńczej ( uniesiony tym, że poprawiają się stosunki dyplomatyczne pomiędzy naszymi państwami ). Popełniłem również kilka baboli między innymi: spaprałem gąski ( na szczęście tak tego nie widać) układając je na kołach, podczas gdy były one napięte jak bycze ..., ekrany boczne są źle moim zdaniem umocowane, ale proszę mi uwierzyć nie chciały się przykleić nawet na klej CA. Pewny usprawiedliweniem dla wykonania gąsek jest fakt, iż trafiłem chyba najgorszy w mojej "karierze" wyrób UM, plastik był bardzo kruchy, na tyle, że przy wycinaniu z ramek gąsek, pękały one jak nasz prezydent w rozmowie z B. Obamą. Dziękuję w tym miejscu grzesiojowi za dostarczenie kilku brakujących ogniwek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Ogólnie fajnie wyszedł.Km ma coś ''zwiędła'' lufę...kalki zestawowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 ( uniesiony tym, że poprawiają się stosunki dyplomatyczne pomiędzy naszymi państwami ). Ciekawe co od nich dostaniemy nieuzbrojonego Elegancki Hetzerek, czystko pomalowany , dodatkowo fachowy wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2010 "Zwiędła" bo jest opuszczona Kalki zestawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Witam! Modelik wymiata! Strasznie mi się podoba. Super zlepiony i pomalowany. Ps. Popraw proszę lewą gąskę nad kołem napinającym ( jeśli się da, a jak się nie da, to i tak będzie pięknie i efektownie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Model ładnie wygląda, wash dobrze wyszedł, tylko trochę koła się rozchodzą, jakby był za ciężki na nie . Ale ogółem wyszło bardzo dobrze. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Model jest ok. Co do gąsek, to UM ma chyba najgorsze z nich, nie dość, że ramka jest duża/gruba, to gąski są trzaskające czyli pękają. Mam jednego Hetzerka na składzie i powiem, że zazdroszcze Wam, ja nie mam tyci czasu, a tyle modeli rozgrzebanych .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnDoe Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Km ma coś ''zwiędła'' lufę... Lufa mu opadła, temu czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 No, nareszcie doczekałem się zastosowania moich ogniwek . Jakby co, znowu uzbierała mi się ich kupka... Model bardzo mi się podoba (pewno też kiedyś go złożę, jak Bozia pozwoli), choć nie podoba mi się łączenie gąsienic nad kołami napinającymi. Z własnego doświadczenia wiem, że pomiędzy tarczami kół zarówno napinających, jak i napędowych jest za mało miejsca, aby swobodnie mieściły się tam gąsienice i koła te od razu pocieniam (dobry wyraz? spiłowuję, aby były cieńsze...) od wewnątrz... Co do gąsek, to UM ma chyba najgorsze z nich, nie dość, że ramka jest duża/gruba, to gąski są trzaskające czyli pękają. Cóż, jak mawiał ks. Tischner, są trzy prawdy: cało prowda, tyż prowda i g...o prowda. Ty zacytowałeś tę trzecią prawdę... Do tych gąsek trzeba mieć podejście, a ewentualnie pęknięte ogniwko (na wszystkie modele UM z serii 38(t) które wykonałem pękło mi tylko jedno, pojedyncze ogniwko), tak, jak przy pracach nad Sd. Kfz. 138 Marder III Ausf. M po prostu pokleiłem CA. No, ale się rozgadałem... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Koledzy już wytknęli baboły więc j.w. Gratuluję tematu. Nareszcie coś innego niż tylko sowiety i naziole. No i ładnie pomalowany! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Wygląda bardzo przyzwoicie. Malowanko no i ogólnie wszystkie zabiegi artystyczno-chemiczne, eleganckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Nareszcie coś innego niż tylko sowiety i naziole. Fakt , bo to jednocześnie i "sowiety" i "naziole". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Fakt , bo to jednocześnie i "sowiety" i "naziole". I o to chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 Ale wywal to "MG42" bo psuje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2010 Dziękuję za komentarze. Ari! Nie mogę go wywalić, bo jest przyklejony na amen. Lepszego niestety nie miałem. Nie mniej jednak udało mi się nawet w nim lufę przewiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Ach na tylnej gąscy po lewej i prawej stronie od tyłu nie nachodzą na siebie elementy ogniwa gąsienicy no i ten km jest jakiś krzywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Nachodzą, nachodzą a km jest opuszczony i może wydawać się krzywy tudzież zwiędły. PS: A kolega to taki rewanżysta czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Gratuluję pięknego modelu. Biorąc pod uwagę materiał "wyjściowy" , więcej się wycisnąć z niego chyba nie dało. Zawodowo złoszowany. Przydała by się jeszcze do niego jakaś podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Ach na tylnej gąscy po lewej i prawej stronie od tyłu nie nachodzą na siebie elementy ogniwa gąsienicy no i ten km jest jakiś krzywy nie ma to jak odkopać temat kogoś kto skrytykował i sie zemścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi