Dachu Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Witam! Mam kłopot z farbami revella. Są za gęste:( Próbowałem je rozcieńczyć benzyna ekstrakcyjna ale nic nie dało:( Jeśli ktoś wie czym je rozcieńczyć to pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Co to znaczy nic nie dało? Dalej są gęste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dachu Napisano 22 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2010 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Kup rozcieńczalnik z Wamodu, tani jak barszcz a działa dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Ja przyznam się też, że nie rozumie sytuacji w której wlewa się rozcieńczalnik, a farba dalej ma taką samą konsystencje. To są nowe farby? Do czego to rozcieńczasz - aero czy pędzel? Mniemam że to farby olejne bo raczej Aqua Color rozcieńcza się zupełnie innymi specyfikami (woda, wóda i inne rozcieńczalniki do akryli). Najprościej jak opiszesz problem dokładniej bo tu ciężko cokolwiek poradzić - Jeśli farba dalej jest gęsta to rozcieńczalnik wytrąca się z mikstury (nie łączy się farbą) - to widać, bo będzie warstwa rozcieńczalnika unosząca się nad farbą. Opisz dokładnie jakie to farby, jaki sposób mieszania i do czego chcesz to użyć. Wtedy będzie pewna jasność. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Może łatwiej będzie na obrazkach. O jakich farbkach piszesz? czy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dachu Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2010 Farby mają może góra 2 miechy bo dostałęm je z zestawem revella British Legends. http://agtom.eu/product_info.php?products_id=6342&language=pl Farby są akrylowe. Chce dokończyć malowanie Avro Lancastera(maluje pędzlem). Rozcieńczalnik którego użyłem unosi sie nad farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Co to był za rozcieńczalnik? Tak jak koledzy mówili, użyj w(ó/o)dy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dachu Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2010 Benzyna ekstrakcyjna (mówiłem o tym na początku ale to szczegół);p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 farby akrylowe + benzyna ekstrakcyjna... to się nie mogło udać... pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Do malowania aerografem po prostu należy rozcieńczyć wodą w stosunku od 20 do 25%. Jeżeli będą zasychać to można dodać retardera (opóźniacza). Można też zastosować dedykowany Aqua Color Mix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesław_Krk Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Hejka, Mam trochę pokrewne pytanie odnośnie rozcieńczania, czy jest jakiś sposób żeby uratować zaschniętą w pojemniku farbę akrylową (żeby spowrotem ją rozpuścić z postaci stałej do płynnej) ??? Z góry dzięki za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Ja nie mam takiego doświadczenia w farbach akrylowych, ale nie lepiej kupić nową farbkę i zawsze szczelnie domykać pojemniczki. Możesz także spróbować wodą/wódką bądź jakimś specyfikiem do farb akrylowych. Bądź też zmywaczem do farb akrylowych Wamodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Hejka, Mam trochę pokrewne pytanie odnośnie rozcieńczania, czy jest jakiś sposób żeby uratować zaschniętą w pojemniku farbę akrylową (żeby spowrotem ją rozpuścić z postaci stałej do płynnej) ??? Z góry dzięki za pomoc. pozdrawiam Jeżeli farbka jest zaschnięta to raczej nie da się jej przywrócić pierwotnych właściwości. Nawet jeżeli uda Ci się ją rozpuścić acetonem lub zmywaczem, to nie będzie się nadawała do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi