Skocz do zawartości

T 34/76 Zvezda 1:35

WuZiMu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przedstawiam Wam model który jest pierwszym w życiu. Mimo kilku błędów jestem z niego w miarę zadowolony. Proszę o komentarze.

P.S. Sorry za jakość fotek

b602252185bf0113med.jpg

b6a6056d7cacbaedmed.jpg

71fd991217d95421med.jpg

5a39326dabc0d0b1med.jpg

d49de800272fb5bcmed.jpg

f8ce42c42284efebmed.jpg

7b12f5c38c68d5b9med.jpg

c85a86fb89f5a62bmed.jpg

Dołożyłem trochę zdjęć

Edytowane przez Gość

Po pierwsze - fotki, nie linki.

Po drugie - amerykańska gwiazda?

Po trzecie - zdjęcia faktycznie słabe.

P.S. Sorry za jakość komentarza...

Mam takie samo zdanie.

Czołg wyszedł fajnie.

Ale na pierwszych zdjęciach jest coś, co jakoś troszeczkę razi w oczy...

koleś w czołgu trzyma rękę tak jakby to był hitlerowiec.

Tak więc hitlerowiec w ruskim czołgu z amerykańskimi insygniami prezentuje się całkiem dobrze.

Witam. Czołg był malowany pędzlem, a farbę już poprawiłem. Jeśli chodzi o " indiańca " to dostał kulkę . Dorobiłem nowe zdjęcia. Poprawiłem też gwiazdę. Na niektórych zdjęciach kolor może się wydawać seledynowy ale to wina oświetlenia.

4d8958971343f1e4med.jpg

443fbcac649933a7med.jpg

bff751c448a3ff36med.jpg

53a41caea03d0e74med.jpg

Aktualnie pracuję nad gąskami.

a501391a131102c8med.jpg

42e3765b33d659b6med.jpg

5dd834451915835bmed.jpg

Witaj , mam kilka uwag :

- Przyklej gąsienice do kół bo lewitują

- Paski, rączki osprzętu saperskiego zrób na brązowo , nalepiej kup farby olejne : Burnt sienna , sienna naturalna , brąz Van Dyke , czarny oraz biały , tymi kolorami załatwisz 100 % malowania elementów drewnianych oraz skórę , i rdzę na wydechu np . Farby olejny mają jeszcze tą zaletę że jak coś skaszanimy to możemy je zmyć .

- obowiązkowo użyj wash-a sprawi to że bryła przestanie być płaska jednowymiarowa

-koncówki wydechu nie mogą być pomalowane

To tyle odemnie pozdrawiam tak trzymać

• 2 weeks later...

Błota na nim tona, albo i ze dwie, ale na kadłubie przy kołach już ni w ząb...

A tam powinno być go najwięcej.

Poza tym, skoro czołg się przemieszczał, to dlaczego obręcze kół są pomalowane na zielono? Tam właśnie farba zdzierała się po pierwszych dwóch metrach po zjeździe z taśmy fabrycznej.

Nie ma co się rozczulać nad bestią. Skoro to Twój pierwszy model to nie jest źle, widać, że lubisz kombinować i testować. A człowiek się uczy na błędach. Oczywiście jest ich masa, ale powoli do przodu. Najpierw trzeba się skupić na dokładnym i czystym sklejaniu, potem na malowaniu bez smug a następnie można sobie dodawać różne techniki i powoli opanowywać fach

Lep dalej, powodzenia.

Ludzie co wy to piszecie. Model wygląda jak by był wiaderkami błota oblewany. A wy piszecie, że jest okej. Kolego, któryś zrobił ten model jeszcze długa droga przed tobą i moja propozycja jest taka. Skoro jest to twój pierwszy model, to najpierw spróbuj ten model dobrze i czysto skleić i w miarę dobrze pomalować. A tu jak widzę to trochę z tym kuleje. A ty od razu zabrałeś się za ślady zużycia. Warto też trochę poczytać literatury. Z której dowiedział byś się radzieckie pojazdy miały bardzo krótki żywot na froncie. Szczególnie w początkowej fazie wojny niemiecko-radzieckiej. Co do malowań, to radzieckie czołgi w większości były bez oznakowań. Dlatego teraz jest tak trudno określić do jakiej jednostki należały. I jeszcze jedno. Nie słuchaj tych co piszą, że model jest okej, bo póki co nie ma nić gorszego, niż to żebyś wpadł w samouwielbienie. Skoro inni tak twierdzą, że jest okej to chyba tak jest. Oglądaj forum, czytaj o modelach i technikach ich budowy a następne modele będą lepsze. Czego ci życzę