WuZiMu Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Witam. Przedstawiam Wam model który jest pierwszym w życiu. Mimo kilku błędów jestem z niego w miarę zadowolony. Proszę o komentarze. P.S. Sorry za jakość fotek Dołożyłem trochę zdjęć Edytowane 25 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Po pierwsze - fotki, nie linki. Po drugie - amerykańska gwiazda? Po trzecie - zdjęcia faktycznie słabe. P.S. Sorry za jakość komentarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Po pierwsze - fotki, nie linki.Po drugie - amerykańska gwiazda? Po trzecie - zdjęcia faktycznie słabe. P.S. Sorry za jakość komentarza... Mam takie samo zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WuZiMu Napisano 25 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2010 Był to mój pierwszy czołg więc myślę że drugi będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Witaj kolego! Jakość zdjęć taka sobie. Masz jak najbardziej rację, że następny będzie lepszy. Pierwsze koty za płoty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 Czołg wyszedł fajnie. Ale na pierwszych zdjęciach jest coś, co jakoś troszeczkę razi w oczy... koleś w czołgu trzyma rękę tak jakby to był hitlerowiec. Tak więc hitlerowiec w ruskim czołgu z amerykańskimi insygniami prezentuje się całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
migacz28 Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 indianiec w środku to i gwiazda amerykańska a tak na poważnie to pierwszy model więc jest ok , mam tylko pytanie malowanie pędzlem ? jak tak to chyba farba była za gęsta ") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WuZiMu Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2010 Witam. Czołg był malowany pędzlem, a farbę już poprawiłem. Jeśli chodzi o " indiańca " to dostał kulkę . Dorobiłem nowe zdjęcia. Poprawiłem też gwiazdę. Na niektórych zdjęciach kolor może się wydawać seledynowy ale to wina oświetlenia. Aktualnie pracuję nad gąskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 No tu już znacznie lepiej Jak to mówili pierwsze koty za płoty i śliwki robaczywki Jedziesz dalej kolego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkuba007 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 sffsaasfghASDFJjafsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Witaj , mam kilka uwag : - Przyklej gąsienice do kół bo lewitują - Paski, rączki osprzętu saperskiego zrób na brązowo , nalepiej kup farby olejne : Burnt sienna , sienna naturalna , brąz Van Dyke , czarny oraz biały , tymi kolorami załatwisz 100 % malowania elementów drewnianych oraz skórę , i rdzę na wydechu np . Farby olejny mają jeszcze tą zaletę że jak coś skaszanimy to możemy je zmyć . - obowiązkowo użyj wash-a sprawi to że bryła przestanie być płaska jednowymiarowa -koncówki wydechu nie mogą być pomalowane To tyle odemnie pozdrawiam tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WuZiMu Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2010 Witam. Dzięki za rady. Gąski już poprawiłem. Jak coś jeszcze dorobię to dam fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WuZiMu Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2010 Aktualnie maszyna wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Teraz to model wygląda superowo, ruskie nie dbały o sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Błota na nim tona, albo i ze dwie, ale na kadłubie przy kołach już ni w ząb... A tam powinno być go najwięcej. Poza tym, skoro czołg się przemieszczał, to dlaczego obręcze kół są pomalowane na zielono? Tam właśnie farba zdzierała się po pierwszych dwóch metrach po zjeździe z taśmy fabrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Nie ma co się rozczulać nad bestią. Skoro to Twój pierwszy model to nie jest źle, widać, że lubisz kombinować i testować. A człowiek się uczy na błędach. Oczywiście jest ich masa, ale powoli do przodu. Najpierw trzeba się skupić na dokładnym i czystym sklejaniu, potem na malowaniu bez smug a następnie można sobie dodawać różne techniki i powoli opanowywać fach Lep dalej, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Ludzie co wy to piszecie. Model wygląda jak by był wiaderkami błota oblewany. A wy piszecie, że jest okej. Kolego, któryś zrobił ten model jeszcze długa droga przed tobą i moja propozycja jest taka. Skoro jest to twój pierwszy model, to najpierw spróbuj ten model dobrze i czysto skleić i w miarę dobrze pomalować. A tu jak widzę to trochę z tym kuleje. A ty od razu zabrałeś się za ślady zużycia. Warto też trochę poczytać literatury. Z której dowiedział byś się radzieckie pojazdy miały bardzo krótki żywot na froncie. Szczególnie w początkowej fazie wojny niemiecko-radzieckiej. Co do malowań, to radzieckie czołgi w większości były bez oznakowań. Dlatego teraz jest tak trudno określić do jakiej jednostki należały. I jeszcze jedno. Nie słuchaj tych co piszą, że model jest okej, bo póki co nie ma nić gorszego, niż to żebyś wpadł w samouwielbienie. Skoro inni tak twierdzą, że jest okej to chyba tak jest. Oglądaj forum, czytaj o modelach i technikach ich budowy a następne modele będą lepsze. Czego ci życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Nie jest źle ale następny zrób naprawę czysto sklejony i pomalowany . Reszta przyjdzie sama z czasem . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi