tygrys19 Napisano 28 Grudnia 2010 Napisano 28 Grudnia 2010 Witam wpierwszej relacji na tym forum Wypadałoby się przedstawic : na imię mam Wiktor mam 13 lat modelarstwem zajmuję sie jakiś rok (głównie kartonowym). Skleiłem 3 plastikowe modele Konięc przynudzania Budowę modelu zacząłem od budowy wanny kadłuba lecz wystąpił error . Burty nie chciały się z sobą złączyć więc powielu próbach je przykleiłem lecz Na dnie (nieprofesjonalna nazwa jak zgadliście ) powstała szpara i jedna z burt była położona wyżej . Wszystko to wyszpachlowałem szpachlówką z wamodu i teraz szlifuje . Zdjęcia tego etapu wrzucę póżniej . Do modelu niezakupiłem żadnych blach ani luf . Narazie jestem na etapie malowania dział i sklejania nadbudówek . Trochę zdjęć C.D.N Cytuj
arni Napisano 28 Grudnia 2010 Napisano 28 Grudnia 2010 Nie jest to zestaw zbyt ambitny, tzn. brakuje w nim wielu detali, a niektóre elementy pozostawiają wiele do życzenia, ale : 1. proponuje trochę nawiercić bulaje [ bo jak pryśniesz farbą to ledwo co będzie widać ] 2. katapultę ze zdjęć zrobić inną [ nawet z zapałek da się to jakoś ciekawie skleić ] 3. Zawsze możesz zakupić lufy w tej skali 1:400 link : http://www.gpm.pl/index.php?akcja=produkt&edycja=149 Ogólnie to kolejny Bismarck Cytuj
tygrys19 Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Napisano 28 Grudnia 2010 Wiem że zestaw nie ambitny bo to mój pierwszy okręt i chcę na nim poćwiczyć . Niedokupię żadnych luf ponieważ fundusz jest skromny a takie dodatki jak lufy , relingi elementy fototrawione będą napewno w następnym modelu . Cytuj
arni Napisano 28 Grudnia 2010 Napisano 28 Grudnia 2010 relingi nie muszą być fototrawione - moim zdaniem szkoda kasy : wystarczy drucik odpowiedniej grubości i trochę czasu ;) Miałem Bismarcka z tego wydania [ Heller ] nawet leży pod biurkiem trochę w ciężkim stanie, ale pływa [ heee ] Najgorsze są w wydaniu hellera : właśnie ta nieszczęsna katapulta [ ale trochę czasu i można jakąś nową wymyślić ] ; hangary [ zwłaszcza główny ... ] Cytuj
tygrys19 Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Napisano 28 Grudnia 2010 Zobaczę jak z relingami bo są w zestawie jakieś . Cytuj
arni Napisano 28 Grudnia 2010 Napisano 28 Grudnia 2010 z tymi co są w zestawie proponuje jakieś obrysy zaokrągleń porobić [ np na nieco grubszym drucie a później trochę "podtopić je" i przypasować do drutu , lu jak mówiłem zrobić samemu je i wtedy efekt ciekawszy będzie ;) Cytuj
Macisso Napisano 28 Grudnia 2010 Napisano 28 Grudnia 2010 Witam kolegę tygrys19 Projekt bliski mojemu sercu, zatem masz mnie zagwarantowanego w roli kibica Pozdrawiam Maciek Cytuj
tygrys19 Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Napisano 27 Stycznia 2011 Witam Mam pytanie gdzie można zakupić elementy fototrawione do tego modelu ? Ps: aktualizacje będą robione rzadko ponieważ głownie zajmuje się modelami kartonowymi . Cytuj
skell Napisano 27 Stycznia 2011 Napisano 27 Stycznia 2011 Witam w klubie miłośników Bismarck Class! Będę tu zaglądał. Pozdrawiam Skell Cytuj
tygrys19 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Napisano 31 Stycznia 2011 Miałem nic nie robić ale jakoś tak w ostatni weekend ferii powstały nadbudówki i dwa działa . Wyszlifowałem kadłub i ostatnia cieniutka warstwa szpachli i malowanie według mnie nie widać że było szpachlowane Zamieszcze troszke zdjęć Jutro założe kolejną relacje tym razem Spitfrajera - takiego odpoczynku od potwora Cytuj
paczek1981 Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 Witam Mam pytanie gdzie można zakupić elementy fototrawione do tego modelu ? Ps: aktualizacje będą robione rzadko ponieważ głownie zajmuje się modelami kartonowymi . Podłączam się pod pytanie kolegi. Gdzie można dostać blaszki Cytuj
Macisso Napisano 21 Lutego 2011 Napisano 21 Lutego 2011 Mały błąd rzucił mi się w oczy. Na ostatnim zdjęciu odwrotnie wsadzony jest maszt w raz ze stanowiskiem oficera sygnałowego (tego o flag). Chyba nie wkleiłeś jeszcze tego Pozdrawiam i kibicuję Maciek Cytuj
Iron Duke Napisano 21 Lutego 2011 Napisano 21 Lutego 2011 Witam Mam pytanie gdzie można zakupić elementy fototrawione do tego modelu ? http://www.tomsmodelworks.com/ Dzisiaj dotarły do mnie blachy na okręty niemieckie. Tak w zaokrągleniu ok. 20 USD za blaszkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi