tygrys19 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Witam wpierwszej relacji na tym forum Wypadałoby się przedstawic : na imię mam Wiktor mam 13 lat modelarstwem zajmuję sie jakiś rok (głównie kartonowym). Skleiłem 3 plastikowe modele Konięc przynudzania Budowę modelu zacząłem od budowy wanny kadłuba lecz wystąpił error . Burty nie chciały się z sobą złączyć więc powielu próbach je przykleiłem lecz Na dnie (nieprofesjonalna nazwa jak zgadliście ) powstała szpara i jedna z burt była położona wyżej . Wszystko to wyszpachlowałem szpachlówką z wamodu i teraz szlifuje . Zdjęcia tego etapu wrzucę póżniej . Do modelu niezakupiłem żadnych blach ani luf . Narazie jestem na etapie malowania dział i sklejania nadbudówek . Trochę zdjęć C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Nie jest to zestaw zbyt ambitny, tzn. brakuje w nim wielu detali, a niektóre elementy pozostawiają wiele do życzenia, ale : 1. proponuje trochę nawiercić bulaje [ bo jak pryśniesz farbą to ledwo co będzie widać ] 2. katapultę ze zdjęć zrobić inną [ nawet z zapałek da się to jakoś ciekawie skleić ] 3. Zawsze możesz zakupić lufy w tej skali 1:400 link : http://www.gpm.pl/index.php?akcja=produkt&edycja=149 Ogólnie to kolejny Bismarck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys19 Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2010 Wiem że zestaw nie ambitny bo to mój pierwszy okręt i chcę na nim poćwiczyć . Niedokupię żadnych luf ponieważ fundusz jest skromny a takie dodatki jak lufy , relingi elementy fototrawione będą napewno w następnym modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 relingi nie muszą być fototrawione - moim zdaniem szkoda kasy : wystarczy drucik odpowiedniej grubości i trochę czasu ;) Miałem Bismarcka z tego wydania [ Heller ] nawet leży pod biurkiem trochę w ciężkim stanie, ale pływa [ heee ] Najgorsze są w wydaniu hellera : właśnie ta nieszczęsna katapulta [ ale trochę czasu i można jakąś nową wymyślić ] ; hangary [ zwłaszcza główny ... ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys19 Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2010 Zobaczę jak z relingami bo są w zestawie jakieś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 z tymi co są w zestawie proponuje jakieś obrysy zaokrągleń porobić [ np na nieco grubszym drucie a później trochę "podtopić je" i przypasować do drutu , lu jak mówiłem zrobić samemu je i wtedy efekt ciekawszy będzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Witam kolegę tygrys19 Projekt bliski mojemu sercu, zatem masz mnie zagwarantowanego w roli kibica Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys19 Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 Witam Mam pytanie gdzie można zakupić elementy fototrawione do tego modelu ? Ps: aktualizacje będą robione rzadko ponieważ głownie zajmuje się modelami kartonowymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Witam w klubie miłośników Bismarck Class! Będę tu zaglądał. Pozdrawiam Skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys19 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2011 Miałem nic nie robić ale jakoś tak w ostatni weekend ferii powstały nadbudówki i dwa działa . Wyszlifowałem kadłub i ostatnia cieniutka warstwa szpachli i malowanie według mnie nie widać że było szpachlowane Zamieszcze troszke zdjęć Jutro założe kolejną relacje tym razem Spitfrajera - takiego odpoczynku od potwora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Witam Mam pytanie gdzie można zakupić elementy fototrawione do tego modelu ? Ps: aktualizacje będą robione rzadko ponieważ głownie zajmuje się modelami kartonowymi . Podłączam się pod pytanie kolegi. Gdzie można dostać blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Mały błąd rzucił mi się w oczy. Na ostatnim zdjęciu odwrotnie wsadzony jest maszt w raz ze stanowiskiem oficera sygnałowego (tego o flag). Chyba nie wkleiłeś jeszcze tego Pozdrawiam i kibicuję Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Witam Mam pytanie gdzie można zakupić elementy fototrawione do tego modelu ? http://www.tomsmodelworks.com/ Dzisiaj dotarły do mnie blachy na okręty niemieckie. Tak w zaokrągleniu ok. 20 USD za blaszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi