adamuss Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Wreszcie udało mi się zrobić parę fotek mojego ostatniego modelu. Jest to Mercedes 124 CE, którego kupiłem kiedyś na allegro w stanie, jaki prezentują trzy pierwsze foty. Jest to prawdopodobnie Fujimi. Był sklejony dość niechlujnie "kropelką", miał pozalewane klejem szyby i lampy, wnętrze było popaćkane jakąś brązową farbką. Klej i zmatowienie z szyb oraz lamp przednich usunąłem przez szlifowanie papierem ściernym i polerkę - dlatego klosze lamp są gładkie. Tylnych wcale nie udało mi się odkleić, dlatego zamaskowałem je do malowania i potem pomalowałem transparentną czerwienią. Niestety musiały być jednokolorowe (pocieszam się, że Hella robiła dla Mercedesa takie lampy w zamienniku). Przednie lampy mają odbłyśniki wyklejone folią alu, a ramki pomalowane na srebrno. We wnętrzu dorobiłem dywaniki z zamszu, pasy oraz ich zapięcia, szybkę na zegary. Na maskę i tylną klapę poleciały blaszki - to był "mój pierwszy raz" w tej materii miałem sporo problemów żeby przykleić metalstickery - ze dwie gwiazdki mi się rozpadły, a ta na tyle też jest sztukowana. Felgi i opony puki co pochodzą z Ferrari 250GTO, jak trafi się coś lepszego to pewnie zmienię. Kolor: Motip z palety Daewoo oraz clear Śnieżki P.S. Podziękowania dla fliper'a za blaszki i odlewy lusterek oraz przemekgksw3 za tablice rejestracyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Witam, intrygująco bryczka wygląda. Ładny kolorek sobie wybrałeś - pasuje do tego auta. Nie ocenie powłoki lakierniczej - bo większość zdjęć jest nieostra, ale z tego co widzę wyszło nieźle. Co do przednich lamp - skoro zeszlifowałeś je na gładko - można było się pokusić o wstawienie soczewki do środka, a na zewnątrz dorobić tylko spryskiwacz. Nikt by się nie przyczepił wtedy do gładkich kloszy Sprawdź proszę PW przy okazji Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Hahaha a ja wiem czym poprzednio jeździł właściciel tego Merca ciesze się że moje kalki nie poszły na zmarnowanie, tylko trafiło do bardzo fajnego modelu Lakier sprawia wrażenie bardzo równo położonego, jedyne co psuje mi obraz całości to felgi rzeczywiście lepiej będzie je wymienić. Poza tym wygląda naprawdę korzystnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Bardzo urokliwy Mieczysław. Przyłączę się do apelu o wymianę kół bo te, na których obecnie stoi, są super-wysokoprofilowe. Nie wygląda to dobrze. A, i wnętrze słabo widać. Wygląda na grubo ciosane. Poza tym, chętnie zadał bym szyku na mieście czymś takim;] Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Koła jak już wspomnieli koledzy, rzeczywiście nie są najszczęśliwszym elementem Twojego Benza, ale najgorsze są w nim moim zdaniem same zdjęcia, gdyż nie dość, że przekłamują wygląd lakieru. Spróbuj zrobić je na jednolitym np. białym tle. Pomysł na model miałeś bardzo dobry, bo każdy typowy "ulicznik" daje sporo możliwości. Mam nadzieję, że kolejne Twoje projekty również będą miały podobną tematykę. Powodzenia w następnych projektach! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Nieźle się musiałeś napracować żeby go przywrócić do takiego stanu. Fajnie ci to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2010 Dzięki za komentarze. Koła zdecydowanie polecą do wymiany. Chciałem edytować pierwszego posta żeby dorzucić parę fotek ale nie mam takiej opcji. Dlatego wrzucę tutaj. We wnętrzu bawiłem się z washem - efekt mizerny, szczególnie na powiększeniu. Ale w złożonym modelu to nie razi. Fotki w lepszym świetle są robione podczas budowy. Finalnie buda została jeszcze raz przepolerowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Zdjęcia nieco lepsze, ale nadal nie pozwalające na rzetelną i gruntowną ocenę. Jedyne co w miarę dobrze widać, to wnętrze. Wygląda nieźle, ale na fotelach widać plamy z rozmazanego washa. Czy przed umieszczeniem wnętrza na miejscu poprawiłeś te fotele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2010 Kornik, przetarłem wacikiem ale szczerze mówiąc niewiele to poprawiło. Lepsze zdjęcia będą jak dorwę jakiś porządny aparat, a najlepiej i fotografa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Bardzo ładny model .Bardzo ale to bardzo długi czas szukam W124 w sedanie bo mam ochotę odwzorować moją kochana furmankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 lolek300124 revell takie coś robił ale to wgl nie wygląda. A jest ciekawy Diecast firmy AutoArt w skali 1:18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Mi by wystarczyła płyta podłogowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Powiem tak wszystko jest zajebiaszcze oprócz jednej rzeczy , a mianowicie tych cholernie paskudnych felg , które tu wogole nie pasują lepiej byś zrobił jakbyś zostawił oryginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 BEDU, jak zapewne dogłębnie zapoznałeś się z pierwszym postem, ten Mercedes to był złom kupiony od kogoś. Zapewne doszedłeś też do wniosku, że musiał nie mieć oryginalnych felg, skoro autor tematu użył jakiś z Ferrari i sam piszę, że zmieni je na lepszy model jak tylko będzie okazja. Wiem oczywiście że omyłkowo napisałeś tego posta, a chciałeś napisać cos innego Mi osobiście przypadło do gustu wnętrze. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi