Gerd Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Kiedy szukałem figurek do M1117, trafiłem coś takiego: zanim udało mi się wejść w posiadanie - za pośrednictwem czeskiego sklepu (odradzam!) po bandyckiej cenie – zestawu HF-589 minął prawie rok. „Guardian” dawno skończony, jednak zachwyt figurką w dynamicznej pozie pozostał. Postanowiłem zrobić winietkę. nie ma głowy? Jest - maluje się. Z pomocą przyszła jeszcze „Soldatenzeitung” – kto by się spodziewał… Projekt ma wyzanczyć granice moich możliwości. Nie tyle sam projekt co malowanie UCP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Siadam i kibicuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 no to jest ciekawa figurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2011 To ta „brakująca” głowa –gotowa… ...prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 zanim udało mi się wejść w posiadanie - za pośrednictwem czeskiego sklepu (odradzam!) po bandyckiej cenie – zestawu HF-589 minął prawie rok. - tak z czystej, ludzkiej ciekawosci... ile ostatecznie kosztowala Cie ta figurka? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2011 Nie idzie lekko... myślę, że to najtrudniejsze przedsięwzięcie figurkowe jakie kiedykolwiek podjąłem. Mam oczywiście ściągę jak to robią mistrzowie: http://zyclyon.blogspot.com/2008/08/representing-acu-in-135.html http://www.planetfigure.com/forums/showthread.php?t=28377&page=2 jednak nie wiele z tego wynika. W każdym razie przyjąłem wersję trzech kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Z tym brązem to wyszedł Ci UCP-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 Z tym brązem to wyszedł Ci UCP-D ...nawet, jeśli to chyba nie jakiś dramatyczny błąd. Ale dosyć gadania pora na efekty: Użyte farby: Vallejo nr 124 Iraqi Sand (to ten „brąz”), 153 Pale Greyblue i 162 Basalt Grey ( moim zdaniem zdecydowanie za ciemny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Z tymi "gaciami" to trochę chyba trudno bylo? Za wykonanie i temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misqgrzywa Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Ooo bardzo ładne no no gratuluje. To UCP to musiała być mordenga, ale efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 RQ-11 Raven: we własnej osobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 Cel osiągnąłem: określiłem granice własnych możliwości. Był bym oczywiście hipokrytą gdybym twierdził, że walka z UCP zakończyła się fiaskiem. Jednak zdaję sobie sprawę z niedoskonałości. Zakończoną pracę uznaję za „do przyjęcia”, tym samym kwestię tego, co bym chciał, a co mogę pozostawiam otwartą… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Wyszło fajnie, poprawiałeś coś w mundurze bo brązu jakoś na zdjęciach nie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Elegancka robota, robi wrażenie ... zauważyłem, że podłoże odstaje na krawędziach od podstawki, może trochę to zamaskuj...albo doklej. No i gratuluję pozostania przy zdrowych zmysłach po malowaniu tego kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi