posterMAN Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Przykleił oponę do felgi :E Model bardzo ładny i tak jak mój kolega napisał wyżej że pomysł fajny bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Ty się Łukasz nie podlizuj. Ale po co przyklejał jeżeli to bez przyklejania bardzo dobrze się trzyma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Nie używaj kominów!Zupełnie nie pasują do takiego MAN'a.Jeśli masz EMEK-a, to możesz tak podciąć jego wydech, że idealnie spasuję się do modelu.Ja tak zrobiłem w moim.No, ale jeśli nie masz EMEK-a, to ja już nie mam pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Dzacek, patrz, tak fachowo zwęziłeś opony, że aż koledzy nie zauważyli! Gratulacje! Jakbym specjalnie nie szukał szwu na nich, to też bym nie znalazł. Ja też myślę, że wydech trzeba zrobić inaczej, fajnie by było żebyś w to wszedł, wtedy pomożemy co i jak. Nawet uproszczony będzie wyglądał lepiej niż te kominy, bo one niezbyt pasują. Ja bym jeszcze radził lekko zmienić kolor, jak to mówisz, firanki, zęby nie był idealnie taki sam jak kabiny. Jeszcze ktoś gotów pomyśleć, że kabina też z brezentu zrobiona Prace widać idą dobrze, czekam na więcej wyników i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Ale po co przyklejał jeżeli to bez przyklejania bardzo dobrze się trzyma?? Odpowiedź prozaicznie prosta, po-prostu nie trzymały się dożę Niestety nie mam ani nie che mi się robić oryginalnego manowskiego tłumika, kabina dostanie kurnik, kominy mi się podobają:P udało mi się je zamontować Jak zmienić kolor? o0 szyby wkleiłem pasek dałem, firanki nigdy nie są w kolorze nadwozia :P w tym przypadku są zielone, bo tylko taki materiał miałem pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Tylko nie mów że tym miedzy narodówkę będziesz robić :P A tak serio to właśnie lepiej by wyglądał jak by miał tłumik Bo te kominy psują urok takiego normalnego zestawu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Dżacek, koledze chodziło o zmianę kolory naczepy - firanki - a nie tych zasłonek w kabinie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Oj Dzacek1841 Dzacek1841 Nasz szalony naukowcu Kiedy skleisz coś normalnego bez przeróbek i tych śmiesznych udziwnień, a co najważniejsze powoli i dokładnie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Faktycznie chodziło o naczepę może jakiś bezbarwny mat pomoże na plandekę? Swoją drogą w Poznaniu na gożysława na parkingu solnera stoją takie niebieskie midlumy panopy, niektóre z kurnikami:) jak by ktoś mógł zrobić zdjęcie na bazie lub na trasie z lub do VW był bym wdzięczny Kiedy skleisz coś normalnego bez przeróbek i tych śmiesznych udziwnień, a co najważniejsze powoli i dokładnie ?? że niby ja?;> eleganckich trucków już dużo:D Chyba mogą jeździć takie zestawy na międzynarodówce Ps: Paweł jak będziesz przy okazji w modelarskim nie zapomnij o czerwonej fabie dla mnie xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Ale z jedną ośką to tak trochę bidą wieje jak pojedzie do Niemca to go wyśmieją że nie stać na normalne auto :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 lol no chyba normalne, ojciec sam czasami jeździ z jednoosiową, a śmiej się i tankuj ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Jednoosiowa naczepa o takich gabarytach będzie miała śmiesznie małą ładowność... Oczywiście, są jednoosiowe naczepy ale nieco krótsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2011 nie śmiesznie małą ładowność, tylko adekwatną do ilości osim, czemu ma być krótsza? żeby zmniejszyć ładowność? pojemnościową? osoby wiedzące cokolwiek o transporcie wiedzą że ciężarówki są w większości ładowane objętościowo, szczególnie wożące części samochodowe już kolejny raz nie chce przytaczać przykładu zakładu w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iraz Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 To nie chodzi o objętość tylko o nacisk na daną oś,więc co tego że załadujesz dużo lecz będziesz przeciążany na tą jedną oś.Takiego typu naczepy są do lekkich ładunków które nie przekroczą nacisku na oś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Naczepy takie używa się np,: to styropianu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 A na VW w poznaniu to oni krzesła przywożą bo wiem coś o tym kolego 2 lata latało się po VW polskich i niemieckich ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 A tak nawiasem mówiąc to MAN z Panopy zamieszczony przez Dzacka ma w naczepie dwie osie, a nie jedną . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Dobra, czepiacie się, będzie woził styropian, jednorazowe sztućce i naczynia i wafle ryżowe, ok??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Bilonzo Ja rozumiem jak byś się u Tornada czepiał. Ale wiesz ze kolega Dzacek1841 robi przedziwne rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2011 do iraz: a myślicie że trzyosiowej nie przeciążysz? Cofnij się 2 strony w tył i przeczytaj temat od początku do Bilonzo,: wielokrotnie wspominałem do czego jest stosowana naczepa na której się wzorowałem. MAN nie jest Panopy tylko podwykonawcy o ile się orientuje, ma logo firmy na dachu, p[oza tym pod zdjecien sprostowałem że chodzi mi o jednoosiową naczepe, więc nie wiem czemu się teraz czepiasz do madon: albo ścianki działowe do VW Cady do Truckerek93: Wielokrotnie prosiłem poznaniaków o zdjęcie Miduma sollnera jeżdżącego dla panopy, żeby rozwiaż wasze wątpliwości co do istanienia podobnych zestawów Pozdrawiam Jacenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Dzacek1841 a czepiam się dlatego, że jak coś robisz to pokaż zdjęcie, a nie dajesz fotę Mana, który jeździ pod banderą Panopy (o czym od początku wiedziałem..) z naczepą dwuosiową i mówisz, że taka sama, tylko z jedną osią.. Troszkę konsekwencji. Ale, z resztą, co ja się będę czepiał.. Kolega Paweł (Truckerek) ma rację . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2011 chcesz zdjęcie? Prosisz masz (na szybkiego komórką cyknięte) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Może źle się wyraziłem. Pokaż zdjęcie Panopy z naczepą jednoosiową, a nie dwu . Chodziło mi o skalę 1:1, nie o 1:24. Chciałbym zobaczyć jak zachowałeś proporcje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Dzak jak będe gdzieś widział ten sprzęt dam ci foty. Jak na złość nie widzę ani jednej. kiedyś gdzieś tam wydaje mi się że widziałem ale teraz ni chu chu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Tak to już jest! Nigdy nie ma właściwej foty, kiedy jest potrzebna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi