Michał G. Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Witam. Wklejam dwie fotki mojego nowego projektu, jakim jest model Antonowa AN-24 w barwach naszego rodzimego przewoźnika PLL LOT. Aktualnie model jest zaszpachlowany i wyczyszczony. Czeka teraz na malowanie, a następnie na "ubranie" w napisy i logo LOT-u. Kolejne etapy tworzenia będę dokumentował odpowiednimi zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 Nie napisałeś ani jaka to skala, ani jaki producent... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 Model w skali 1:100, firma Plasticart. Kolejne modele, jakie zamierzam zrobić w barwach LOT-u to IL-62 w rejestracji SP-LAA, a także TU-154M i TU-134. Równocześnie pracuję nad tymi kilkoma modelami. Domumentacja zdjęciowa wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 Kolejne modele, jakie zamierzam zrobić w barwach LOT-u to IL-62 w rejestracji SP-LAA, a także TU-154M i TU-134. Wszystko jak rozumiem z Plasticardu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 Dołączam model IŁ-a 62, który będzie wykonany w rejestracji SP-LAA. W odpowiedzi na poprzednią wypowiedź, tak są to wszystkie modele z Plasticartu. Trochę przeróbek trzeba w nich dokonać, aby upodobnić je do oryginałów. W posiadaniu mam również modele w typowej dla pasażerów skali 1:144 IŁ-a 18, IŁ-a 62, 62M, TU-134A, TU-154M, ATR-72, Boeingi 737-400, 500, a także Boeinga 767-300 oraz 787 Dreamlinera. Wszystkie w malowaniu Polskich Lini Lotniczych będą. Mam zamiar wykonać również modele Junkersa oraz DC-3 w starym malowaniu lotowskim. Aktualnie poszukuję w tej skali Viscounta oraz IŁ-a 14, a także AN-a 12 (LOT Cargo). Póki co Plasticart na warsztacie, a reszta potem. A oto fotka IŁ-a 62 po wstepnych przygotowaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 O! Robiłem dla Ciebie kalki i maski do tych modeli Miło Cię tu widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 no no do SP-LAA dodaj jeszcze SP-LBG w wersji "M" i jakaś podstawka w stylu MEMORIAL. Temat godny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 fajny temat, będę zaglądał do niego Aktualnie poszukuję w tej skali Viscounta S&M Models np. tu - mam ten model i jest baaaardzo prosty, do niego S&M Models wydał również osobno kalkomanię LOT-u ale nie wiem czy jest obecnie gdzieś do kupienia (swoją dostałem jeszcze całkiem niedawno w AviationMegastore), Viscounta robi też Welsh Models (vacuforma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Wklejam fotki prawie ukończonego modelu TU-134A PLL LOT w skali 1:144. Pozostało mi jedynie polakierowanie całości. I tu mam pytanko jakiego lakieru użyć, jakiegoś konkretnego czy Sidulox?. Proszę o podpowiedzi. Zaraz po ukończeniu tego egzemplarza zabieram się do wyżej ukazanego AN-24, a potem IŁ-62. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Michale, 3mam kciuki bo szykuje się rewelacyjna kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 3mam kciuki Wow, ja mam dwa A tak na serio to dobrze koledze idzie. Czekamy na kolejne update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 A ja mam pytanie techniczne - dlaczego zrezygnowałeś z fabrycznego oszklenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Ten model TU-134A jest produkcji AZmodel, który nie ma oszklenia fabrycznego, zarówno kabiny pilotów, jak i okien wzdłuż kadłuba. Całość była jednolita. Jedynie kalkomania imituje oszklenie. Z tego co się orientuje, aktualnie na rynku nie ma dostępnych modeli TU-134 z oszkleniem. Pomijam tu oczywiście model Plasticarta!. Jestem zdania, iż na rynku powinien pojawić się takowy egzemplarz. Zobaczymy, może któryś z producentów zdecyduje się na wydanie. Osobiście byłbym za tym, aby wydała to Zviezda, zwłaszcza, iż wypuściła już dobrze znanego TU-154M. Taka sama kwestia tyczy się IŁ-ów 62 i 62M. Aktualnie poza AZmodel TU-134A wydał RusAir (również IŁ-y 62 i 18). Jutro siadam do pracy nad AN-em Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 (edytowane) Oto kolejne modele, które czekają na lotowskie wdzianka. Aktualnie są wstępnie zaszpachlowane. Tak jak wczesniej pisałem na tapecie mam w tej chwili AN-a 24 i tego chcę sfinalizować. Kolejny będzie IŁ-62 I TU-134 z Plasticartu A teraz kilka fotek nastepnych modeli w kolejce. Edytowane 7 Lutego 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Ostatni to ATR72-500 ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 Tak zgadza się. Jest to ATR72-500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Gdzie go nabyłeś i za ile ? Z tego co wiem to nikt go nie produkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 http://www.f-rsin.com/pages/collection/14019-20-21-49.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Kalki są w cenie 36 Euro a sam model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 Całość kosztuje 36 euro!. Tam są pokazane tylko różne kalki w zależności od lini lotniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Bardzo kusząca propozycja. Szkoda ze nie ma EuroLOTu. Zbieram kasę hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 AZ Model ma w zapowiedziach ATR-72 - jak znam życie, to cena nie sięgnie nawet połowy F-RSIN. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 ATR'a od F-RSIN widziałem w Polskim sklepie za 150zł, sporo jak za model (przynajmniej jak dla mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 27 Lutego 2011 Autor Share Napisano 27 Lutego 2011 Witam ponownie. Mam pytanko. Czy ktoś wie coś więcej na temat modelu, wydanego prawdopodobnie przez firmę Plastyk, może coś mylę. Chodzi mi dokładnie o model IŁ-a 62M w skali 1:80. Model ten pamięta czasy PRL-u. Jeśli ktoś coś wie na ten temat, jaka była jakość tego modelu, itp, proszę pisać. Z góry dziękuję. Pytam bo ostatnio taki model pokazał się na ebay!. Czy warto go nabyć?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 1 Marca 2011 Autor Share Napisano 1 Marca 2011 Witam. Przesyłem kilka fotek z etapu budowy modelu IŁ-62 Plasticart w rejestracji SP-LAA. Pozostało mi umocowanie podwozia i klap, pomalowanie krawędzi natarcia na usterzeniu pionowym, zakończeń skrzydeł, domalowanie biał-czerwonej flagi koło logo LOT-u, założenie kalkomanii na silniki i drobna kosmetyka w niektórych miejscach kalek. Mój kolejny IŁ będzie w skali 1:72 z firmy HpH. Jest godny uwagi. Oczywiście w malowaniu PLL LOT Po skończeniu tego modelu zabieram się za Antonova 24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi