Przemek R Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 Witam Przedstawiam do oceny wykonany przeze mnie model czołgu T-72 B firmy Zvezda w skali 1:35.Model był malowany farbkami pactry,wash wykonany farba olejna dla plastyków o kolorze "czerni kostna".Zdaje sobie sprawe z tego że wykonanie nie jest najlepsze,ale pierwszy raz użyłem technik takich jak: Wash i suchy pędzel.Ja osobiście jestem zadowolony z efektu swojej pracy (jest to mój drugi model w tej skali) i mam nadziej że z kolejnymi modelami będzie szło coraz lepiej Teraz fotki: P.S. I oczywiście chciałem podziękować wszystkim użytkownikom modelwork za rady i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 Idzie Ci bardzo dobrze. Model jest prfesjonalnie wykonany, ma swój indywidualny,,charakter''. Nie jest szablonowy. Ładny, naprawdę ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 30 Marca 2007 Autor Share Napisano 30 Marca 2007 Dzięki Czochaj włożyłem w ten model wiele pracy i serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 Witam, model naprawdę ładny. Dzięki kilku drobnym technikom nie wygląda jak klocek, ale jak model - wszystkie szczegóły są ładnie uwypuklone. Jeszcze jakby dodać trochę śladów eksploatacji... ;) Powodzenia z kolejnymi pracami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 Przemku R, jeżeli przymierzasz się do T-55, a jak widzę jesteś z Olsztyna, to wybierz się do sklapu modelarskiego u p. Ryśka i poproś, żeby Ci ściągnął model tego wozu ze SKIF,a (pieniązki na poziomie Italeri), lub z Tamijki (ten kosztuje 130-150 pln). Dlaczego???, ano dlatego, że są lepsze (tamijka bije wszystkich na głowę), a SKIF ma kompletne wnętrze przedziału bojowego, wierzy, kierowcy i silnikowego, ot dlatego. A Italerka to stary, hmm, bardzo stary model nie istniejącej już firmy ESCI, nigdy nie był najlepszym, modelem. A T-72B bardzo...ładny, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 SKIF to kupa, niepoprawny wymiarowo, przypomina T-55 tylko bardzo ogólnie, odwzorowanie wzmocnień kadłuba pod wieżą i kół jezdnych to w ogólnie totalne nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Brdzo ładny ten teciak. Fajnie że nie przesadzileś z brudzingiem i innymi tego typu pierdołami! Czołg wygląda jakby był przygotowany na inspekcję jakiegoś generała dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Przyłączę się do gratulacji T-72 mi się podobają a ten jest bardzo smakowity Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 2 Kwietnia 2007 Share Napisano 2 Kwietnia 2007 "wporzo" teciak, tylko bym go bardziej urozmaicił żeby nie był taki jednolity, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 3 Kwietnia 2007 Share Napisano 3 Kwietnia 2007 Myślę, że ten model wcale jednolity nie jest Jest akurat w sam raz Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 3 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2007 "wporzo" teciak, tylko bym go bardziej urozmaicił żeby nie był taki jednolity, pozdro Hmmm myśle że to rzecz gustu ja osobiście jestem zadowolony Postaram sie by następne modele był jeszcze lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 6 Kwietnia 2007 Share Napisano 6 Kwietnia 2007 Cóż, Zwezda, fajnie i tyle. Jak widziałem teciaki w LWP to wszystkie były grubo pomalowane na zielomo, w myśl zasady ,,farba khaki'' pokryje braki. Tak więc ani zardzewiałe, ani brudne, tylko takie jak twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Kwietnia 2007 Share Napisano 6 Kwietnia 2007 Pan Patison napisał ;SKIF to kupa;. Bo mnie sie ten T-72 osobiśćie bardzo poddoba . Moze byś Patison jakieś foty swojegoT-72 pokazał ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 6 Kwietnia 2007 Share Napisano 6 Kwietnia 2007 Te Ryjek, Ty to taki troche nie kumaty chyba... Patisonowi o firme chodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 6 Kwietnia 2007 Share Napisano 6 Kwietnia 2007 Te Ryjek, Ty to taki troche nie kumaty chyba... Patisonowi o firme chodziło... Tak to jest jak zamiast czytać ze zrozumieniem tylko szuka się pojedyńczych słów aby tylko napisać coś obraźliwego lub zaczepnego. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2007 Bez sporów Panowie nikt nie musi w moim temacie pokazywać co jest "lepsze",Ja sie cieszę że moja praca została doceniona przez grono modelarskie (lepsze lub gorsze) Pozdrawiam Przemysław Radzikowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 6 Kwietnia 2007 Share Napisano 6 Kwietnia 2007 SKIF to kupa, niepoprawny wymiarowo, przypomina T-55 tylko bardzo ogólnie, odwzorowanie wzmocnień kadłuba pod wieżą i kół jezdnych to w ogólnie totalne nieporozumienie. Tyle, że to jest T-72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 6 Kwietnia 2007 Share Napisano 6 Kwietnia 2007 Grzegorz, przeczytaj wszytskie posty od początku, do końca... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 6 Kwietnia 2007 Share Napisano 6 Kwietnia 2007 Grzesiu, a jeden post nad moim raczyłeś ŁASKAWIE przeczytać? Odpowiadałem na post użytkownika Panzer_lehr, nie wypowiadałem się o T-72, którego zdjęcia są zamieszczone w tym wątku. Już nie wspominając o tym, że SKIF nie robi T-72 :f Te Ryjek, Ty to taki troche nie kumaty chyba... Żadna nowość Czytaj posty dokładnie szanowny panie AS nr.ileśtam, zamiast szukać czegoś, czego można się czepić na siłę. i w rezultacie robiąc z siebie durnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 6 Kwietnia 2007 Share Napisano 6 Kwietnia 2007 No fakt...przyćmiło mnie....hm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 Sie zdarza ;) Żadna nowość pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 Widać że ten as kolego Patison bardzo wpłynął na ciebie ,skoro go tak usilnie we wszystkich postach znajdujesz. To jakaś obsesja z twojej strony Patison , MASZ JAKIŚ PROBLEM W ŻYCIU ? . I kto tu robi z siebie durnia. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 nono...zaczyna się ciekawie robić...czy komuś jeszcze przynieść popcorn i colę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 EE no cruenzo każdy chyba sam się zaopatrzy. Majek dasz popatrzeć i poczytać czy będziesz chlastał od razu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Edit... Twój post za treść naruszającą regulamin forum zostaje usunięty w całości. Jako ze jest to kolejne twoje agresywne zachowanie dostajesz UPOMNIENIE , na forum publicznym. Admin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi