smialus Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Witam!!! A więc pytanie do znawców tematu, czy do tych pylonów można podczepić AMRAAM'y ?? I jeszcze jedno posiada ktoś na zbyciu owiewkę do owego Efa?? Kinetic nawalił w instrukcji nie podając skąd i jaki pylon mam doczepić. W ogóle instrukcja posiada znaczne braki i bez domysłu można się zamieszać Kalki dramat, ale jeden wieeeelki plus, że po potraktowaniu micro-set'em bez podkładu błyszczącego można śmiało na nie taśmy naklejać i zero zrywalności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Możesz śmiało wieszać AIM-120 na zewnętrznych pylonach: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted February 8, 2011 Author Share Posted February 8, 2011 Dzięki wielkie za zdjęcia. I tu rozwiało moje wątpliwości. Jednak one są pod AIM-9M dopatrzyłem się, że to jest jednak LAU-114. Pod AIM-120 są LAU-129. Na tym jednym zdjęciu jest widoczny kształt belki. Ta moja ma przewężenie a pod AIM-120 jest cała prosta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turecki Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 Dokładnie tak jak mówisz Sidewindery potrzebują prowadnic na wzdłuz osi wewnętrznie belki pod zaczepy...AIM-120 posiada dodatkowo obejme potrzebująca prowadnicy zewnętrznej belki...stąd proste LAU-114 czy LAU-7 posiadaja tylko możliwość podczepienia Sidewinderow...bardziej skomplikowane rakiety potrzebują LAU-129...na ostatnich miedzynarodowych zawodach w Telford widziałem popełnioną Sufe z błędem merytorycznym...autor podczepił AIM-120 do belki LAU-114...brawo temat przestudiowany...wiesz już w jaki sposób uzbroić swojego Efa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Tak nawiasem mówiąc, to fajnie Ci ta Sufa wychodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted February 16, 2011 Author Share Posted February 16, 2011 A dzięki za miłe słowa. I teraz pytanie takie czy mogę podwiesić taką kombinację: pod pylon nr 8: GBU-31 pod pylon nr 2: GBU-24 I takie pytanie ma ktoś jakikolwiek kontakt z firmą Mastercraft?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted February 19, 2011 Author Share Posted February 19, 2011 Czy pod te pylony da się podczepić w/w konfigurację ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts