tofik Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Przez ponad rok miałem przerwę w praktycznym zajmowaniu się modelarstwem. Ale w końcu udało się coś tam stworzyć . Model "prosto z pudła" tylko działko dorobiłem bo zestawowe było bardzo kiepskie. Malowany olejnymi Model Master i Humbrolami. Chyba dałem za mało sidoluksu bo kalkomanie nie siadły za dobrze. Niestety przerwa zrobiła swoje i trzeba sobie co nico przypomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Nie narzekaj, jest dobrze Lufy działka robiłes z igieł lekarskich? Daj kilka zdjęć ze zbliżeniami na szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Oj stary masz u mnie 4ry piwa. Pierwszy za bardzo ładne wykonanie Cobry (chodź trochę kalki świecą, i za czysta troszkę) Drugie wiesz czemu Trzecie że Cobra Czwarte za to że w mojej ulubionej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Jest na czym okozawiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 9 Lutego 2011 Autor Share Napisano 9 Lutego 2011 Dzięki za miłe słowa Lufy działek są ze zwykłych szpilek krawieckich. Igły dały by lepszy efekt ale została mi tylko jedna. Niby można kupić ale jak zacząłem się w aptece wypytywać i przebierać w igłach to się ta miła Pani tak dziwnie na mnie patrzyła ze nie mam odwagi iść tam drugi raz Moses czułem ze za sama tematykę dostane u ciebie plusa A model jest taki czyścioch bo jeśli chodzi o ślady eksploatacji to kompletnie mi nie wychodzą. Na razie przejąłem takie założenie że lepiej wykonać czyściocha niż zapaćkać nieudolnymi próbami wykonania śladów eksploatacji. Póki co ćwiczę różne techniki na boku na modelarskim złomie. Mam takie małe pytanko. Jedyne modele jakie widziałem ze tak powiem "na żywo" to są te moje. Tylko ze jak patrze na te fotografie to mam jakieś takie dziwne odczucie że na nich model wygląda lepiej niż w rzeczywistości. I jako ze nie mam porównania to nie wiem czy to tylko takie złudzenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Nie tylko Ty masz takie wrażenie, ale kwestia jakości zdjęć z oddali, a i fakt, że zna się wszystkie mankamenty, to wiadomo, gdzie patrzeć ;) Co do igieł - mnie już panie w aptece znają ;) "-Poproszę igły 0.5, 0.8 i 1.0 mm. -Ile? -Wszystkie." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Poza wymienionymi przez Ciebie kalkomaniami tak naprawdę nie mam się do czego przyczepić, bo i moja wiedza merytoryczna o tej maszynie jest praktycznie żadna. Jak dla mnie to bardzo fajna Cobra w ładnym malowaniu Co do kalkomanii to samo nabłyszczenie jest bardzo ważne, ale zaopatrz się również w porządne płyny Gunze lub Microscale. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Ładnie się prezentuje, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Piękny okaz. Też ostatnio budowałem Cobre, tyle że w jednej z jej pierwszych wersji (wietnam) i moje wykonanie nie dorasta Twojemu do pięt. Podoba mi się duża szczegółowość i staranność wykonania modelu, widać że kosztował Cię mnóstwo pracy. Brakuje mi jedynie śladów eksploatacji ale skoro dopiero nad tym pracujesz to faktycznie lepiej jeszcze poczekać. Gratuluje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi